Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Victoria Zinchuk, BERD: “Aducem cercetare de nivel mondial la Cluj”

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare susţine sectorul privat şi iniţiativa antreprenorială, fiind deținută de 72 de țări, UE și BEI.
Consultanța în afaceri poate mări reziliența companiilor locale în perioade pline de provocări, spune oficialul BERD

Instituția financiară va pune alături startup-uri locale și experți internaționali pentru a dezvolta aici produse și servicii de mare impact, a declarat directorul BERD pentru România, pentru Transilvania Business.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare susţine sectorul privat şi iniţiativa antreprenorială, fiind deținută de 72 de țări, UE și BEI. Investițiile BERD au ca scop transformarea economiilor din regiunile sale în unele competitive, bine guvernate, verzi, incluzive, reziliente și integrate. BERD e unul dintre principalii investitori instituționali din România, cu 10,8 miliarde € , majoritatea în sectorul privat.

Biroul de la Cluj, axat pe tehnologie

“Având în vedere importanța sectoarelor IT și tehnologic în dezvoltarea orașului Cluj-Napoca și a regiunii înconjurătoare, orice schimbări semnificative în industria IT globală pot influența ecosistemul clujean în 2024. În 2022, BERD a fost prima instituție financiară internațională care a deschis un birou regional în Cluj, recunoscând potențialul economic semnificativ al orașului și al regiunii Transilvania.

De atunci, am sprijinit afacerile locale și regionale, ajutându-le să acceseze expertiză în domenii cum ar fi digitalizare, marketing, eficiență operațională și sustenabilitate. Consultanța în afaceri poate ajuta companiile să prospere în condiții de piață favorabile, dar le poate mări și reziliența în perioade pline de provocări.

Companiile românești din IT pot susţine firme locale din alte domenii să-și accelereze transformarea digitală, generând astfel noi oportunități de afaceri pentru acest sector din Cluj. Pe măsură ce dezvoltăm biroul din Cluj în 2024, ne vom concentra pe sectorul IT și pe tehnologie, oferind sprijin atât pentru afaceri individuale, cât și printr-o abordare ecosistemică”.

Apelează la expertiză de la Cambridge

“Până în prezent, am sprijinit ecosistemul local de IT și inovare. Am colaborat cu organizații cheie cum ar fi Transilvania IT Cluster și ABC Incubator, oferind suport pentru creșterea capacității inițiativei Transylvania Regional Innovation Valley, sărbătorind ecosistemul de inovare din regiune la Techsylvania și facilitând colaborarea startup-urilor cu experți ai Cambridge Institute for Manufacturing (IfM Engage).

Prin colaborarea cu IfM Engage, putem aduce cercetare de nivel mondial în domenii precum managementul, tehnologia și politica de dezvoltare, pentru a sprijini companii locale în eforturile lor de a dezvolta produse și servicii care să schimbe vieți și pentru a construi afaceri de succes.

Serviciile IfM Engage sunt furnizate de experți Cambridge care personalizează și combină expertiza și instrumentele disponibile, cum ar fi elaborarea unei “hărți” pentru dezvoltare, pentru a induce schimbări semnificative în afaceri și a le ajuta să își atingă obiectivele strategice.

Susținem pe deplin viziunea Clujului de a deveni un oraș integrat și sistemic (combinând eforturile sectorului privat, public și academic), concentrat puternic pe calitatea vieții locuitorilor săi. BERD se angajează să joace un rol în această dezvoltare și interacționează deja cu părți implicate din toate sectoarele pentru a obține sinergii între resursele sale și cele ale partenerilor săi”.

Transilvania Business a îndemnat mediul de afaceri local să anticipeze cele mai mari provocări ale unui nou an cu patru runde de alegeri, dar și să împărtășească măsurile pe care le are în vedere pentru a le surmonta și a se dezvolta.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
“Aici a fost locul unde au fost luate multe decizii importante de business ale AROBS și unde am experimentat atât umilință, cât și succes.

AROBS și-a părăsit sediul “de apartament”

Articolul următor

Expoziție de aparatură medicală în Maramureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share