Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Erbașu poate începe lucrările la lotul blestemat, Suplacu de Barcău – Chiribiș

Toate tronsoanele Autostrăzii A3 Transilvania din județul Bihor au constructor desemnat.

Contestația depusă de turcii de la Nurol pentru lotul Suplacu de Barcău – Chiribiș a fost retrasă. Curtea de Apel București, unde urma să se judece contestația, a luat „act de renunțarea petentei la judecata plângerii formulate”.

Astfel, potrivit anunțului făcut de directorul general al Companiei Naționale de Infrastructură Rutieră (CNAIR), Cristian Pistol în luna ianuarie, pe data de 15 martie ar putea începe lucrările pentru proiectarea și execuția Secțiunii Suplacu de Barcău – Chiribiș.

Pentru finalizarea construcției celor 26,35 km, Construcții Erbașu SA are la dispoziție 24 de luni (6 luni proiectare și 18 luni execuție lucrări).

Contractul în valoare de 884,12 milioane de lei fără TVA a fost semnat în luna noiembrie a anului trecut.

Pe traseul secțiunii de autostradă Suplacu de Barcău – Chiribiș se vor construi inclusiv 8 poduri, 8 pasaje și 3 viaducte.

Traonsonul de la Suplacu de Barcău la Chiribiș (și restul până la Borș) a fost  abandonat în 2013 când ministrul Transporturilor de atunci, Dan Șova a decis rezilierea contractului cu BechtelTronsonul a fost construit în proporție de circa 50%, inclusiv o mare parte din celebrul viaduct de 1,8 km de la Suplacu de Barcău peste lacul de acumulare cu același nume.

Vezi cum arată lotul lăsat de Bechtel:https://www.youtube.com/watch?v=vqTroRi5VGI

Nușfalău – Suplacu de Barcău, inaugurat în septembrie 2023

Tronsonul adiacent, de 13,5 km între Nușfalău și Suplacu de Barcău a fost finalizat de turcii, Nurol Insaat Ve Ticaret SA, cei care au depus și apoi și-au retras contestație împotriva Construcții Erbașu, în luna septembrie 2023. Turcii au proiectat și construit acest tronson în 2 ani.

Biharia – Chiribiș are constructor

Tronsonul de la Chiribiș la Biharia a fost câștigat de Precon Transilvania și construcția lui ar trebui să înceapă, dacă CNAIR și Precon Transilvania nu s-ar juca de-a „alba – neagra” cu semnarea contractului. Ministrul Sorin Grindeanu a acuzat constructorul că tergiversează semnarea contractului. Precon Transilvania a demonstrat, cronologic, procedurile efectuate solicitările depuse pentru a putea începe lucrările.

Asocierea Precon Transilvania a solicitat CNSC emiterea unei decizii privind obligarea CNAIR la semnarea contractului de lucrări.

În acest sens, reiterăm dorința noastră de a semna acest contract cât de repede posibil, fiecare zi de întârziere în începerea proiectării și executării acestuia generând pierderi însemnate companiilor implicate în executarea obiectivului”, se precizează în comunicatul Precon Transilvania.

 

Biharia – Borș, gata din septembrie 2020

Primul tronson finalizat din Autostrada Transilvania a fost Biharia – Borș (Vamă). Acesta a fost finalizat și dat în circulație în septembrie 2020. El face legătura între Vama Borș 2 cu Autostrada M4 din Ungaria. Lotul Biharia – Borș, în lungime de 5,35 km a fost realizat de Asocierea Trameco, Drum Asfalt, Drumuri Bihor, Vahostav SK și Water Drillings, contra sumei de 134 milioane lei.

Lotul Biharia – Borș (Vamă) a fost inaugurat în septembrie 2020

Credit foto: captura video Marin Marian

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Terra Gloria a marcat, la Hotelul Radisson Blu, un an de activitate dedicată protejării mediului și promovării practicilor agricole durabile.

Terra Gloria va promova agricultura durabilă în Ardeal

Articolul următor

Cel mai important eveniment de cybersecurity din Transilvania, relansat la mijlocul lui martie la Cluj-Napoca

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share