Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

EBM Papst va reloca la Oradea două linii de producție din Germania

38 de angajați de la EBM Papst Oradea se află în acestea zile la fabrica mamă din Germania, la un training specializat pentru ca implementarea celor două proiecte să decurgă cât mai rapid.

În aprilie, extindem gama de produse pe care le fabricăm în Oradea prin relocarea a noi linii de producție din Germania.  Vom implementa două noi proiecte mari în domeniul Industrial Drive Technology (IDT) ceea ce va însemna că vom fabrica la #ebmpapstOradea o multitudine de produse care ne fac viața mai ușoară. De la motoare electrice pentru benzile transportoare din aeroporturi, la cele care acționează ușile lifturilor, autobuzelor, ori rampelor pentru scaunele cu rotile sau chiar pentru roboții care plantează semințe”, au anunțat reprezentanții EBM Papst Oradea.

Aceștia mai transmit că imediat după finalizarea trainingului vor începe pregătirile pentru relocarea liniilor de producție din St. Georgen (Germania) în Oradea.

 

Două hub-uri la Oradea

Anul acesta, EBM Papst Oradea, pe lângă relocarea liniilor de producție din Germania, va mai dezvolta la Oradea un hub de cercetare și dezvoltare (R&D), dar și a unui hub IT. Rolul hubului de R&D este de a contribui la dezvoltarea produselor specifice industriei Airtech, iar hubul de IT va susține centralizarea și standardizarea tehnologiilor la nivelul întregului grup ebm-papst.

De 7 ani la Oradea

Grupul EBM Past Automotive & Drives România și-a început activitatea în Oradea în decembrie 2017 cu o echipă locală mică de 17 angajați. În decembrie 2018 avea 140 de angajați; în decembrie 2019 numărul lor a urcat la 309, în decembrie 2020, la 372, iar în anul următor la 450.

Investițiile EBM Papst în Oradea se ridică până în prezent la 16,5 milioane de euro. Fiind o companie de familie, are o strategie pe termen lung și un plan de dezvoltare multianual de investiții pe care până acum a reușit să îl realizeze. De la înființarea companiei în Oradea, în noiembrie 2017, în fiecare an și-a extins spațiile și capacitățile de producție deținute.

Momentele cheie în dezvoltarea companiei în Oradea au fost: preluarea primei clădiri în aprilie 2018 și începerea producției de motoare destinate sistemelor de intralogistică și industriilor medicală și de automatizări industriale în iunie 2018; preluarea celei de-a doua clădiri în aprilie 2019 și începerea în iulie 2019 a producției de ventilatoare și pompe electrice destinate industriei auto. Odată cu preluarea celei de-a treia clădiri în aprilie 2020 EBM Papst deține în Oradea o suprafață construită de 17.600 mp.

În mai puțin de patru ani, compania a ajuns la o cifră de afaceri de peste 60 de milioane de euro.

În Oradea se produc în acest moment peste 170 de tipuri de motoare și ventilatoare electrice pentru zeci de clienți din diverse industrii (intralogistică, medicală, auto) de pe toate continentele.

EBM Papst a rezolvat fluctuația de personal

Deși are dimensiunile unei companii multinaționale, EBM Papst a păstrat toate avantajele unei companii germane de familie și funcționează după aceleași principii de bază simple și sănătoase. Compania asigură locuri de muncă stabile, într-un mediu de lucru curat și sigur. Relațiile de muncă se bazează pe respect și comunicare.

„Investiția în forța de muncă, în oameni, este o investiție continuă și pe termen lung. Programele de formare trebuie concepute cu atenție ținând cont de nevoile companiei, dar și ale angajaților. Vorbim aici de două tipuri de formare: formarea inițială și formarea continuă. Formarea inițială constă în familiarizarea angajaților cu procesele și procedurile din firmă, în timp ce  formarea continuă este un proces «multianual» adaptat cerințelor fiecărui departament. Metodele de formare sunt diferite de la un training la altul, dar indiferent de metoda folosită rezultatul este un angajat bine pregătit profesional care aduce plus valoare companiei”, a declarat Gabriela Kalman, manager Resurse Umane la EBM PAPST Automotive & Drives Romania SRL.

„Training on the job”

Un alt program prin care EBM Papst își formează personalul este training on the job”. Periodic, trimite angajații în alte fabrici din Germania sau Ungaria pentru a învăța proiecte noi. Este un program care dă roade pentru că scoatem oamenii din zona lor de confort și reducem gradul de plafonare. Dacă faci repetitiv mult timp același lucru devii nemotivat, nu mai înveți lucruri noi și te gândești să schimbi locul de muncă. Dar dacă dăm angajaților posibilitatea de a învăța și altceva, lucrurile se a”, sunt de părere reprezentanții EBM Papst România.

Compania investește și în generația tânără. Parteneriatul cu universitățile este esențial. Pe perioada vacanței de vară sunt organizate programe de internship plătit pentru studenți, în urma acestora mulți studenți fiind selectați pentru angajare.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ministerul Afacerilor Interne, pregătit de Massif

Articolul următor

Experți renumiți în IT participă la Techstar Startup Weekend Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share