Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Startup Reaktor: peste 100 de experți internaționali vor mentora startupurile din România și Europa de Sud-Est

Peste 100 de experți internaționali vor mentora startup-urile early-stage de tehnologie din România și din Europa de Sud-Est care se înscriu în programul Startup Reaktor. Mai sunt trei zile de înscrieri. Startup Reaktor oferă acces la investiții pre-seed și internaționalizare în Europa de Vest și Scandinavia.

Peste 100 de experți din zece țări din Europa de Vest și zona scandinavă vor face mentorat pentru startup-urile early-stage de tehnologie din România și din Europa de Sud-Est care se înscriu în Startup Reaktor, un program prin care fondatorii pot accesa investiții pre-seed și se pot extinde la nivel internațional.

Startup Reaktor este un program “internationalization first” dedicat startup-urilor tech din Europa de Sud-Est aflate în faza early stage și very early stage, cu focus pe validarea și lansarea în piețe noi.

Fondatorii se pot înscrie în Startup Reaktor până pe 22 martie la https://www.f6s.com/startup-reaktor-2024/apply

Programul este sprijinit de peste 30 de parteneri din ecosistemul european de startup-uri de tehnologie, iar serviciile de consultanță și expertiză vor fi oferite de Strategy Tools – Norvegia, partener al programului alături de Innovation Norway.

De asemenea, prin parteneriatul cu SeedBlink, startup-urile cu cele mai bune rezultate se vor putea lista pe SeedBlink pentru runde de investiții pre-seed de la 50.000 pana la 300.000 de euro.

Startup Reaktor se adresează startup-urilor din domenii precum: data automation, inteligență artificială, enterprise software, servicii financiare, eHealth, proptech, cleantech, edutech & future of work, market places, SaaS, transport și mobilitate, aerospace & defence, smart-city, securitate cibernetică, gaming, data & analytics și agritech.

Evaluarea se va face în funcție de criterii precum: componența și expertiza echipei, modelul de business, impactul vizat de către produsul propus, potențialul de scalare internațională, dimensiunea pieței vizate, competiția identificată, acțiunile de validare realizate până în prezent.

Companiile selectate vor fi incluse în patru bootcamp-uri care vor aborda teme precum adaptarea modelului de business pentru dezvoltare internațională, tehnici de validare – împreună cu partenerul, Linnify, analiza și identificarea pieței internaționale potrivite pentru lansare, accesarea pieței.

„Prin programele lansate de-a lungul anilor de  Romanian Tech Startups Association – ROTSA și Techcelerator am adus sute de specialiști internaționali alături de fondatorii români și cei din regiune. Specialiști în tehnologie, dezvoltare de business, finanțare, vânzări sau marketing, oameni care au propriile businessuri sau lucrează în companii de renume. Startup Reaktor este un program în care ne continuăm demersurile, de această dată având în atenția noastra fondatorii aflați în fazele cele mai de început ale unei afaceri, cei care sunt la nivel early-stage sau chiar foarte early-stage, dar care își doresc finanțare și mai ales își doresc să se extindă internațional, a declarat Tudor Pasc, director al programelor de incubare dezvoltate de Romanian Tech Startups Association (ROTSA).

Mai mult de 70 de echipe din România și din regiune s-au înscris deja în program.

Startup Reaktor este un program lansat în 2022 de Romanian Tech Startups Association – ROTSA, care se află la a patra ediție și se desfășoară printr-un grant Innovation Norway în parteneriat cu Techcelerator, EIT Digital, European Startup Network – Bruxelles, Strategy Tools – Norvegia, TechAngels Romania, Linnify, SeedBlink și investitori locali.

Programul se va finaliza pe 29 aprilie cu Startup Reaktor Alpha DemoDay, un eveniment de pitching prin care startup-urile își vor prezenta business-urile în fața partenerilor internaționali si investitorilor asociați programului.

Despre Startup Reaktor

Startup Reaktor este un program lansat in 2022 de Romanian Tech Startups Association – ROTSA și este primul program “internationalization first” dedicat startup-urilor tech din Europa de Sud-Est aflate in faza early stage și very early stage, cu focus pe validarea si lansarea de piețe noi. Programul a fost creat pentru a răspunde la intersecția unor nevoi critice ale fondatorilor care vizează atragerea unei runde pre-seed și obținerea accelerată a validării și tracțiunii internaționale. Programul lucrează cu fondatori, startup-uri  și colaborează cu programe de accelerare – incubare pentru a complementa dezvoltarea startup-urilor prin oferirea de acces în piețe internaționale specifice unde antreprenorii au nevoie sa se adapteze oportunităților locale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

România Viitorului – O nouă abordare în afaceri. Tendințe economice 2024

Articolul următor

Marius Moga a inaugurat Școala Gimnazială din satul Câlnic, renovată de Asociația BookLand

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share