Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Campania Olimpiei Pleșa Brandhuber e nominalizată la Wine Travel Award

Olimpia Pleșa Brandhuber, cunoscută ca OPiA, desfășoară campania Iubesc Spumantul Românesc, care e nominalizată pentru al treilea an consecutiv la Wine Travel Award. O putem susține în cadrul votului popular la categoria Ambasadorul anului pe site, în cadrul paginii dedicate.

La premiile Wine Travel 2023-2024 este nominalizată și Marinela Ardelean.

Campania Iubesc Spumantul Românesc, desfășurată on-line și off-line, a fost nominalizată pentru a treia oară consecutiv la Wine Travel Awards (WTA). Nominalizarea la categoria Olimpiei Pleșa Brandhuber  la premiul Ambasadorul anului este o modalitate excelentă de a aduce în atenția comunității internaționale vinul spumant românesc.

„Anul trecut, cu susținerea voastră, m-am clasificat în primii 5 cei mai votați, ceea ce a dus proiectul în ghidul printat al WTA prezent la târgurile internaționale spune OPiA.

Descoperă vinul spumant românesc

În prezentarea candidatei la titlul de Ambasador al anului, Wine Travel Awards au subliniat câteva aspecte importante ale spumantelor românești, care, precum brânzeturile fine românești, sunt prea puțin cunoscute și apreciate. Totuși, grație efortului depus de specialiști, somelieri, degustători și arbitri în concursurile de vinuri precum Olimpia Pleșa Brandhuber, acestea au ajuns să fie cunoscute de cei în măsură să dea verdicte indiscutabile în ceea ce privește specialitățile alimentare și băuturilor.

Pe pagina dedicată proiectului nominalizat este analizată activitatea depusă de OPiA în demersul ei menit să demonstraze înaltele calități ale spumentelor din România.

„În cadrul proiectului dedicat vinului spumant românesc, Olimpia a inițiat o serie de interviuri cu oenologi care creează bulele fericirii. Ea consideră că rolul vinificatorului în obținerea vinului spumant prin metoda tradițională este vital. Cunoștințele, experiența și experimentarea sunt esențiale pentru realizarea acestui sortiment elaborat. De cele mai multe ori, vinul capătă personalitatea vinificatorului. Ea i-a invitat pe oenologi la conversație pentru a dezvălui câteva dintre secretele bulelor românești. Scopul: să facă cunoscut prin vocea lor spumantul din soiuri de struguri autohtone sau internaționale” se remarcă pe pagina dedicată.

Vinul spumant românesc văzut ca o categorie distinctă

Proiectul reflectă eforturile de a ajuta producătorii și vânzătorii români să prezinte acest vin ca pe o categorie distinctă, cu identitate, istorie, metodă proprie. Specialiștii și iubitorii de vinuri sunt invitați să conștientizeze existența acestei categorii particulare: vinul spumant românesc. OPiA și-a propus să încurajeze producătorii să producă mai mult din acest tip de sortiment care a dovedit până acum că are clima potrivită, soiurile de struguri și știe să facă spumante de înaltă calitate prin diferite metode.

„Vinul spumant a avut cea mai mare creștere a vânzărilor din întreaga lume în ultimii câțiva ani” au remarcat  reprezentanții WTA.

Degustare de vin spumant românesc și brânză românească fină

Unul dintre evenimentele create de Olimpia pentru a sensibiliza această categorie specială de vin românesc este Degustarea de vin spumant românesc și brânză fină românească, care are loc atât on-line, cât și off-line. Ideea din spatele acestuia este de a contribui la cunoașterea vinului și gastronomiei locale. Este un eveniment de degustare destinat în mare parte grupurilor din companii. Evenimentul oferă o platformă de întâlnire convivială în care participanții descoperă vinul spumant românesc, brânza fină românească și asocierea gustoasă a celor două comori subapreciate ale gastronomiei românești.

Implicată profund în a promova spumantele românești și vinificatorii români din spatele bulelor, Olimpia Pleșa Brandhuber și-a alcătuit filmul de prezentare bazat pe importanța paharului în perceperea optimă a tuturor caracteristicilor unei șampanii sau vin spumant. Paharul ideal este cel în formă de lalea, ne spune OPiA în filmul realizat în limba română și subtitrat în limba engleză. Argumentele sunt că această formă asigură prezervarea îndelungă a buchetului și a perlajului, prin forma alungită în partea inferioară. 

Calendarul premiilor Wine Travel

Cea de-a doua ediție a WTA a început cu înscrierile în concurs și campania candidaților pentru a obține nominalizarea. De-a lungul lunii martie publicului are posibilitatea să-și susțină preferații în cadrul unui vot popular. În aprilie vor evalua experții în vin și turism, iar în mai 2024 va fi lansat ghidul Wine Travel 2023-2024.

Festivitatea de premiere a laureaților este programată pentru luna iunie, iar întreaga perioadă estivală și până în octombrie 2024 va fi destinată promovării la nivel internațional a câștigătorilor ediției.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
73 de lideri, reprezentând 20 de sectoare industriale, au semnat Declarația de la Anvers pentru un Acord Industrial European în fața președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și a premierului belgian, Alexander De Croo.

Industriașul Ștefan Vuza a semnat Declarația de la Anvers

Articolul următor
Antreprenorii prezenți la conferința regională Romanian Business Leaders (RBL) Maramureș au atacat strategia fiscală a guvernului, întârzierile în atragerea fondurilor UE.

Lecții pentru instituțiile statului, predate de liderii de business în Maramureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share