Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Asocierea Asfamixt (lider) – OPR Asfalt va lărgi la 4 benzi DN 19 către Biharia

Marți, 2 aprilie 2024, a fost desemnat constructorul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de lărgire de la două la patru benzi pe drumul național 19 (DN 19), la ieșirea din Oradea spre Biharia, în direcția Satu Mare.

Oferta câștigătoare, în valoare de 36.634.372,07 lei, TVA inclus, a fost depusă de asocierea de firme SC Asfamixt SRL (lider) și SC OPR Asfalt. Termenul pentru depunerea contestațiilor este 12 aprilie. Durata de execuție a contractului este de 9 luni, din care 3 luni sunt prevăzute pentru proiectare și avizare și 6 luni pentru lucrările propriu-zise.

 

Ce prevede proiectul

Proiectul prevede lărgirea drumului la 4 benzi pe o distanță de 3,7 km, între pozițiile km 5+985 – km 9+731. Practic, tronsonul este cuprins între benzinăria Socar, continuă spre sensul giratoriu din zona Supermarketului Remarkt, până la intersecția cu Varianta de ocolire Biharia, aflată în execuție. Se propune amenajarea unui sens giratoriu la intersecția cu centura.

DN 79 spre Arad, lărgit de Dumexim

Un proiect similar se află în implementare pe DN 79, înspre Arad. Firma Dumexim va proiecta și va executa lucrările de lărgire la patru benzi pe un tronson de 1,6 kilometri, cuprins între Aeroportul Internațional Oradea și intersecția cu drumul către Livada de Bihor, unde va fi amenajat un sens giratoriu (aici se vor intersecta trei drumuri: DN 79, DC 77 spre Livada de Bihor și noua centură dintre Oradea și Nojorid).

Cele două proiecte sunt realizate în baza parteneriatului dintre Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), iar finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Transport 2021 – 2027.

Lărgirile la patru benzi înspre Arad și Satu Mare vor îmbunătăți circulația rutieră și vor reduce numărul accidentelor. Acestea completează investițiile în infrastructură derulate de Consiliul Județean Bihor în zona metropolitană a Municipiului Oradea, respectiv centurile Nojorid, Oșorhei, Sânmartin, și Sântandrei.

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Youth Speak Forum

AIESEC Cluj va organiza Youth Speak Forum

Articolul următor
Un studiu al Institutului Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) a urmărit să identifice percepțiile românilor față de NATO.

IRES Cluj: costul vieții, mai îngrijorător decât războiul pentru români

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share