Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Intervenție cu prelevare multi-organ şi multi-ţesut, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

Câteva echipe de medici de la Târgu Mureș, București și Cluj au efectuat la sfârșitul săptămânii trecute o intervenție laborioasă, în cadrul căreia au fost prelevate ficatul, rinichii, cornee, precum și țesut osos de la o pacientă aflată în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Este vorba despre o femeie de 58 de ani, internată în Secția Clinică ATI, în urma unui anevrism rupt.

Biroul de presă al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a oferit informații legate de această intervenție.

„Ficatul prelevat a fost trimis la București, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimiși la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, corneea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București, iar țesutul osos a fost trimis la Banca de țesut Colentina. Intervențiile de prelevare au fost realizate de echipe de prelevare de la Institutul Clinic Fundeni pentru ficat, coordonată Dr. Guenadyi Vatachki – Directorul Agenției Naționale de Transplant, și Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj pentru rinichi, coordonată de Dr. Dan Pop”, spun reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, citați de cotidianul Zi de Zi.

Singura echipă suport din țară care realizează prelevare

Aceeași sursă a comunicat că intervenția de prelevare a țesutului osos a fost realizată de către echipa de medici din cadrul Secției Clinice Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, coordonată de Dr. Solyom Arpad, singura echipă suport din țară care realizează prelevare, iar intervenția de prelevare cornee a fost realizată de către echipa de medici din cadrul Secției Clinice Oftalmologie a Spitalului Clinic Județean Mureș, coordonată de Dr. Lilea Cosmin, medic specialist Oftalmologie.

„Echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş pentru declararea şi menţinerea donatorului, coordonată de Dr. Mihai Morariu, a fost formată din Dr. Săplăcan Irina, Dr. Adriana Petrişor, Dr. David Pop, As. Andrei Burghelea şi coordonatorul regional Dr. Oana Pitea. Mulţumim familiei care a fost de acord cu prelevarea, transformând astfel moartea unui om drag într-o şansă la viaţă pentru alţi oameni, precum şi echipelor de prelevare care au făcut tot posibilul, prin profesionalism şi munca depusă, ca gestul familie să nu fie în zadar şi alţi pacienţi să primească şansă la o viaţă mai bună. Transplantul înseamnă VIAŢĂ! Echipele medicale de prelevare adresează mulţumiri Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mureş pentru promptitudinea şi sprijinul real acordat la fiecare solicitare. Prelevarea realizată în acest weekend este cea de-a doua din anul 2024, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş”, a mai informat sursa citată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Marius Cuibuș este noul președinte al Federației Patronilor Bihor

Articolul următor

Un drum drept între Japonia și România, prin investiții și cultură 

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share