Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroportul Oradea se pregătește pentru aeronave de mari dimensiuni

Vineri, 5 aprilie 2024, a început recepția finală a lucrărilor la pista de aterizare/decolare și a celorlalte investiții realizate în cadrul proiectului „Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Oradea”.

Proiectul a inclus extinderea pistei de decolare și aterizare cu 420 de m înspre Nojorid, de la 2,100 m la 2,520 m , extinderea platformei de îmbarcare și debarcare, implementarea unui sistem de împrejmuire perimetral aferent pistei extinse, și a unui drum de securitate, achiziționarea echipamentelor necesare pentru întreținere și mentenanță, precum și echiparea direcției 01 cu sistemul instrumental de apropiere de precizie CAT II.

În această săptămână, aeronava Autorității Aeronautice Civile Române (AACR) a efectuat 15 ore de zbor pentru a calibra balizajul luminos și sistemul de asistență la aterizare pe direcția 01, în vederea asigurării unei ghidări precise a aeronavelor în timpul aterizării.

Scade numărul de survolări peste Oradea

Prin instalarea echipamentului instrumental de apropiere de precizie (ILS) CAT II, se va facilita aterizarea aeronavelor pe direcția 01 dinspre sud, chiar și în condiții de vizibilitate redusă de până la 300 de metri. În plus, numărul de survolări ale Municipiului Oradea în procedura de apropiere va scădea semnificativ, traficul aerian putând fi astfel direcționat dinspre sud.

Prin implementarea acestor investiții strategice, Aeroportul Oradea și-a consolidat infrastructura pentru a face față unui trafic aerian în creștere. În paralel, s-a adaptat și s-a conformat celor mai recente cerințe și standarde din sectorul aviației, asigurând astfel că activitățile aeroportuare se desfășoară într-un mediu sigur și conform normelor internaționale.

Proiectul „Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Oradea” cod SMIS2014+ 151331 a fost finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 147.382.258,90 lei, iar valoarea eligibilă este de 125.167.055,53 lei, din care 122.663.714,42 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă (echivalentă cu 98% din valoarea totală eligibilă).

La recepția finală au participat reprezentanți din partea Aeroportului Oradea, Consiliului Județean Bihor, Primăriei Oradea, Inspectoratului de Stat în Construcții, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și a firmei de construcții.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Festivalul Tenjin Matsuri aduce cultura japoneză în inima Bucureștiului. Pentru prima dată în Europa - un Festival Japonez  

Articolul următor

Cea mai mare rețea de clinici de oftalmologie din România, „Dr. Holhoș”, se extinde și la Târgu Mureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share