Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișoara și Domeniile Murani din Timiș, nominalizate la „Destinația Anului”

Timișoara este nominalizată la categoria „Orașe care inspiră”, iar Domeniile Murani la categoria „Distracție și aventură”.

 Orașul Capitală Culturală Europeană a anului 2023, Timișoara își continuă călătoria vibrantă de revigorare a peisajului său cultural și urban, punând în lumină oamenii și energiile lor creatoare. Singurul oraș din Europa cu trei teatre de stat în trei limbi, Timișoara are cea mai diversificată structură etnică și confesională din România, aici coexistând 21 de etnii și 18 culte religioase. Diversitatea și toleranța sunt motorul dezvoltării orașului și vei simți asta cu fiecare experiență aici!

Orașul care a strălucit în prima rețea publică de iluminat electric stradal din Europa, unde a apărut primul ziar tipărit și s-a dat în folosință primul tramvai tras de cai de pe actualul teritoriu al României, Timișoara este și primul oraș liber de comunism din România. Este, cu siguranță, locul care te cucerește imediat după ce ajungi aici și te cuprinde în povestea sa. Iar povestea Timișoarei este despre diversitate, inovație și curaj.

 Fie că dansezi alături de prieteni la un festival într-o pădure din apropiere, că plonjezi în lumea artelor sau descoperi poveștile orașului, că te lași uimit de gastronomie sau iubești natura și vrei să încerci experiențe inedite străbătând câmpia într-un vapor, este câte ceva pentru fiecare.

Cel mai bun mod de a-ți începe explorarea este un tur ghidat pietonal în centrul orașului, Timișoara având cea mai extinsă zonă pietonală din România. Poți continua prin salba de parcuri din zona istorică, un parcurs de mai mulți kilometri purtându-te prin cele șapte mari zone verzi ale citadelei care și-a căpătat de-a lungul timpului renumele de oraș al parcurilor.

Dacă preferi bicicleta, poți străbate Timișoara de la un capăt la altul pe malurile Begăi și să te oprești…în Serbia. Cea mai lungă pistă de biciclete asfaltată din țară, pista care leagă Timișoara de țara vecină pe o distanță de peste 35 de kilometri, este accesibilă din orice punct te-ai afla.

Ori poți folosi vaporașul din centru pentru o vizită în boemul cartier Fabric, pentru ca mai apoi să te lași purtat pe apele râului prin Câmpia Banatului.

Muzeul Satului Bănățean este cu siguranță un loc în care poți petrece ore agreabile cu familia. Una dintre atracțiile principale este ansamblul care recreează centrul unui sat tradițional și care include: școală, biserică, primărie, birt, casă națională.

O pauză de relaxare în zona pietonală pică întotdeauna la fix, iar o cafea la o terasă, o băutură răcoritoare, o prăjitură sau chiar un prânz sunt prilejul perfect să te oprești din plimbare. Apropo, știai că centrul orașului Timișoara cuprinde trei mari piețe care se leagă una de alta și formează o splendidă ofertă de petrecere a timpului liber?
Bucură-te de cultură! Operă, muzică clasică, teatru sau o seară în club? Timișoara ți le oferă pe toate, găzduind anual zeci de festivaluri.

 

Domeniile Murani

Domeniile Murani se situează în zona de nord a judeţului Timiş, la circa 22 km nord de Timişoara, în localitatea omonimă şi reprezintă o proprietate istorică transformată într-un centru de agrement și parc tematic de 60.000 de mp destinat întregii familii.
Copiii se vor bucura de Locul de joacă out-door Uța și Țoi, de Ferma Cu Povești – cu peste 150 de animăluțe, de Tărâmul Aventurilor – cel mai lung traseu de drumeție cu obstacole pentru adulți și copii.


Adulții se vor delecta cu un cadru natural istoric deosebit, respectiv:
-Arboret special (Metasequoia, Ginkgo Biloba, Salcâm Domnesc și alți arbori seculari), lizieră/tunel de liliac, heleștee, iazuri, insule, izvoare și fotocornere tematice;
-Conacul Murany ce datează din anul 1781 sau Sala de evenimente Terezia pentru “parfumul istoric”;
-Restaurantul Cerdac, gelaterii, terase, puncte de vânzare ce deservesc cele mai diverse pofte, de la plăcintele bunicii, la variate preparate tradiționale, până la deserturi ce trezesc gustul copilăriei;
-Satul de vacanță și scenă în aer liber pentru cazare sau evenimente.


Destinația anului poate fi votată aici:https://destinatiaanului.ro/destinatii/voteaza

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Misiune economică a Asociației Regale olandeze de prelucrare metalică “Metaalunie” în România

Articolul următor

Delgaz Grid investește peste 24 milioane de lei în 14 localități mureșene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share