Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Restaurantul Kibuț din Gărâna, Banatul Montan, candidează la Destinația anului

Viața la țară în cel mai frumos sătuc din România, Gărâna, cu cea mai firească poetică a spațiului. Așa își caracterizează proprietarii, Alina și Gabriel, o timișoreancă și un bucureștean, sătui de betoane și îndrăgostiți de Gărâna, restaurantul candidat la Destinația anului 2024 – Categoria – Experiențe gastronomice.

Aceștia spun că pasiunea (mare, mare) pentru gastronomie, împletită cu pregătirea lor în domeniul artelor, i-a așezat firesc în sătucul vestit pentru rafinate cântări de jazz și case albe cu vedere la munți.

„Kibuț este un proiect frumușel, aici gătim cu gust bun și cu bun gust (așa umblă vorba), punem muzică mișto pe radioul nostru online, Radio Kibuț, și pentru că ne plac lucrurile frumoase am deschis și-un concept-store. Diminețile ascultăm Rapsodia Română dirijată musai de maestrul Celibidache, însoțită de glasuri mici de păsărele, cu privirea tolănită-n peisajul spectaculos. Vara. Iarna e altă poveste: cu mănuși, lopeți și-o pălincă, facem cărare în zăpadă. Câteodată ne însoțesc căprioare sau vulpi”, menționează proprietarii restaurantului.

Restaurantul are și o mică grădină cu pătuțuri pentru plante aromatice, dovleac Hokkkaido, trandafiri, măcriș, ardei, varză, condurul doamnei și-alte cele de trebuință în bucătărie.

În plus, găzduiește câte-un podcast, concert, vernisaje, conversații vii și-o bibliotecă grozavă.

„În timpul liber scriem, cutreierăm dealurile, pădurile și munții din minunatul Banat Montan ori proiectăm case mici cu suflet mare”, precizează Alina și Gabriel, ea designer interior, el arhitect.

Kibuț – o continuarea restaurantului Musiu din Timișoara


Kibuț este un creuzet de idei, exact ca restaurantul Musiu din Timișoara, onorat în 2018 și 2019 de către ghidul gastronomic Gault & Millau și pe care proprietarii l-a închis odată cu mutarea lor la munte.

Restaurantul adună oameni fini în jurul șemineului, iarna, ori la umbra deasă a brazilor din grădină, în lunile calde. Găzduiește expoziții de artă, câteva concerte, o bibliotecă (cu volume frumoase, de filozofie, artă ori dogmatică) pentru cei care îi calcă pragul, un concept store și un restaurant.

În bucătărie se coc plăcinte și pâini vrednice, după vechi rețete românești, așezate pe foi de varză ori frunze de nuc, în cuptorul cu lemne. Gazdele pregătesc și dulcețuri, siropuri, murături ori creme de brânzeturi locale, pate de casă, gogoșari murați cu sos de șofran și câte și mai câte, de sezon, rânduite mai apoi, cu grijă, în pivniță, splendide mâncăruri din amintiri.

Din dragoste mare pentru muzică au pus la cale un radio online, radio Kibuț, care însumează piesele dragi lor și care rotunjesc frumos idea de „acasă”, idee susținută de amenajarea „urban chic”, pe care au promovat-o în câteva proiecte personale la Gărâna.

Cei care doresc să voteze Kibuț o pot face aici: https://destinatiaanului.ro/destinatii/previzualizare/RestaurantKibut/

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Primarul interimar al municipiului Baia Mare, Doru Dăncuș, a semnat contractul prin care noile autobuze Urbino vor completa flota de care dispune societatea Urbis.

Urbis și-a cumpărat 11 autobuze electrice

Articolul următor
Bosch a inaugurat a doua sa clădire de birouri, construită în decurs de trei ani, din cadrul CIBC, în urma unei investiții de 21 milioane euro. Investiția totală, începută în 2017, în cele două clădiri depășește 50 milioane euro.

Cum arată noua clădire de birouri Bosch de la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share