Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Urbis și-a cumpărat 11 autobuze electrice

Primarul interimar al municipiului Baia Mare, Doru Dăncuș, a semnat contractul prin care noile autobuze Urbino vor completa flota de care dispune societatea Urbis.
Societatea locală de transport a achiziționat trei autobuze mari și opt medii, toate electrice | Foto: Municipiul Baia Mare

Băimărenii vor avea posibilitatea de a circula cu mijloace de transport în comun noi, eficiente și ecologice.

Primarul interimar al municipiului Baia Mare, Doru Dăncuș, a semnat contractul prin care noile autobuze Urbino vor completa flota de care dispune societatea Urbis.

“Am semnat contractul de 40 de milioane de lei pentru achiziția a 11 autobuze electrice care vor completa flota Urbis. Urmează să ne fie livrate opt noi autobuze electrice de dimensiuni medii și trei de dimensiuni mari. Investiția cuprinde și realizarea unui număr considerabil de stații pentru încărcare. Vom continua procesul de schimbare a autobuzelor vechi cu unele noi, electrice.

Pentru că reînnoirea flotei de autobuze nu este suficientă pentru a încuraja folosirea acestui tip de transport, vă voi prezenta în curând proiectele de infrastructură, soluțiile pe care le voi implementa în următorii patru ani pentru Baia Mare”, a spus Dăncuș.

El a menționat că această investiție este realizată aproape în totalitate din fonduri externe. Strategia Urbis este ca transportul urban să acopere cererea de accesibilitate a populației, inclusiv a persoanelor cu mobilitate redusă, minimizând impactul asupra mediului. Una dintre priorități este trecerea la tehnologii mai eficiente, inclusiv autovehicule și combustibili mai curați, măsuri nontehnice de reducere a emisiilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Carbochim aniversează 75 de ani de la înființare. Planurile de viitor vizează o creștere de 20% a producției

Articolul următor

Restaurantul Kibuț din Gărâna, Banatul Montan, candidează la Destinația anului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share