Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șanse de angajare pentru bihoreni. Mai multe joburi cu valoare adăugată crescută

Bihorenii aflați în căutarea unui loc de muncă, sau cei care doresc să-și schimbe jobul actual, pot să-și pregătească CV-urile. Aproape 900 de oferte de angajare sunt pregătire pentru ei de către firmele care vor participa la „Bursa generală a locurilor de muncă”, care va avea loc vineri, 17 mai 2024, de la ora 9:00, la Arena Antonio Alexe din Oradea.

 

„«Bursa general a locurilor de muncă» se va organiza în 17 mai la Arena Antonio Alexe. Până ân prezent avem înscriși 34 de angajatori care oferă 886 de locuri de muncă, dintre care 120 pentru persoanele cu studii superioare. Ne așteptăm să se înscrie circa 50 de firme, termenul limită fiind data de 10 mai, iar numărul locurilor de muncă oferite să depășească 1.000”, a declarat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Joburi cu valoare adăugată crescută

Acesta a observat că oferta de locuri de muncă s-a modificat semnificativ comparativ cu ultimii trei ani, în sensul că a crescut numărul celor cu valoare adăugată crescută, al celor pentru persoanele cu studii superioare.

Făcând o comparație cu oferta din ultimii trei ani se observă că procentul locurilor de muncă pentru persoane cu studii superioare s-a dublat. Dacă atunci, din oferta totală, 6% – 7% erau destinate studiilor superioare, acum procentul este de 13,5% – 14%.

„Asta înseamnă un semn de însănătoșire economică. Cred că angajatorii au înțeles acest lucru. Bazându-ne pe cifre și pe date statistice, putem să afirmăm că județul Bihor nu mai are nevoie de angajatori care creează locuri de muncă. Avem nevoie de locuri de muncă cu valoare adăugată ridicată, care să creeze, implicit, valoare salarială superioară, ceea ce va duce la creșterea nivelului mediu de salarizare în județ. Cred Bihorul a ajuns la nivelul la care își permite să emită această declarație. Bihorul și Oradea este peste media națională, atât ca infrastructură cât și ca mod de abordare al întreprinzătorilor”, subliniază directorul executiv al AJOFM Bihor.

Acesta este de părere că bunăstarea angajaților este un factor de luat în considerare atunci când întreprinzătorii își definesc planurile de afaceri, dacă vor să-și atingă planul de succes și de profitabilitate propus.

 

Cine face angajări? Care sunt ofertele?

Ofertele de angajare de la Bursă sunt foarte variate, de la operatori de producție, tehnicieni, mecanici, reglori, controlori calitate, conducători auto, contabili, somelieri, barman, ospătari, bucătari, etc. în domenii precum: Construcții, HoReCa, Retail, Mecanic, Servicii, Automotive, Energie Verde, etc.

Dintre companiile care s-au înscris până în prezent la Bursă amintim: SMA Metall Technik Ro, Valtryp, Prohuman APT, Finprom, Iwis Engine Systems, Crefop, Reinert Kunstsoff Technik, Purem Oradea, Olimp Impex, Meat Product International, Class Furn, Faistmekatronic, Green Corp, Ministerul Apărării Naționale, Comau Romania, ATP Motors, Andreas Stihl Power Tools, ISU Crișana, Zaleco, Silkest, Metro Cash & Carry, PGS Sofa & Co, Hanning Motors, Dumexim, GMAB Consulting, Mobiente, Premagro, Turism Felix, Mogatech, Golde Oradea, Selina Group, Construcții Erbașu, Qapirom Plast.

Reprezentanții AJOFM Bihor prezenți la Bursă, prin instrumentarul dobândit de-a lungul anilor, vor măsura competențele celor care doresc acest lucru, astfel încât să poată fi creionate competențele persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

„Managementul de caz este o pistă foarte importantă pentru noi. Noi credem că doar prin managementul de caz individual putem să atingem succesul fiecărei persoane pe piața forței de muncă. Mărturie stau și cifrele. Dacă analizăm rata șomajului, observăm o ușoară creștere a numărului șomerilor și a ratei șomajului. Asta datorită unor modificări legislative care au schimbat abordarea privind venitul minim garantat. De la 1 ianuarie avem venit de inserție, care este mai cuprinzător și care asigură mai multor persoane posibilitatea să se înregistreze în evidențele noastre. Asta crește și gradul de satisfacție al angajatorilor, pentru că putem pune la dispoziția lor mai multe persoane în căutarea unui loc de muncă”, a precizat Békési Csaba.  

„Bursa generală a locurilor de muncă” este un eveniment la nivel național organizat în aceeași zi în fiecare reședință de județ de către ANOFM.

Oferte de angajare la BGLM

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum transformă fondurile europene infrastructura rețelei de apă și canalizare a României

Articolul următor

720 milioane de euro investiți de Compania de Apă Someș S.A

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv care stagnează de două decenii.
Citeste mai mult

20 de ani pentru o groapă

Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) Cluj vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share