Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tehnodomus și Medical Logistic Mall vor reabilita Spitalul Municipal din Arad

Pavilionul central al Spitalului Municipal Arad, una dintre cele mai vechi clădiri de utilitate publică din municipiul Arad, primul spital public al Aradului, va fi modernizat și reabilitat de o asociere de firme în care lider este SC Tehnodomus, asociat fiind Medical Logistic Mall.

Construirea spitalului a fost inițiată în 1775. Fundația care colecta fondurile pentru construirea spitalului a reușit abia în anul 1833 să înceapă lucrările. Primele două saloane au fost deschise în anul 1836.

Consiliul Județean Arad a preluat această clădire în aprilie anul trecut de la Primărie și a depus imediat proiectul de reabilitare.

Din patru ofertanți a rămas unul

Deschiderea ofertelor a avut loc în data de 31.01.2024. Au fost patru ofertanți înscriși, dintre care doi nu au depus oferte, iar unul s-a retras. Ofertantul câștigător este asocierea: SC Tehnodomus (lider de asociere) și SC Medical Logistic Mall.

Valoarea contractului este de 33,8 milioane lei, iar durata de execuție a lucrărilor este de 14 luni de la data transmiterii comenzii ferme emisă în scris de către beneficiar. Perioada de garanție este de 60 de luni.

Prin această investiție vrem să salvăm, în primul rând, o bijuterie arhitecturală a Aradului. Una dintre cele mai vechi clădiri din oraș, folosită și astăzi, va fi reabilitată interior – exterior”, a declarant Iustin Cionca, președintele CJ Arad.

Ce presupune lucrarea

-reabilitarea completă a corpului C6;

-reabilitarea completă a subsolului corpului C7;

-realizarea de rețele exterioare, clădiri tehnice, platforme, stație de dezinfecție și rezerva de apă;

– reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirilor corp C6 și C7;

-reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum – subsol corp C7;

– instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior – subsol corp C7;

– reabilitare/ modernizare a instalațiilor de iluminat în clădiri – subsol corp C7;

– modernizarea sistemelor tehnice ale clădirilor, inclusiv în vederea pregătirii clădirilor pentru soluții inteligente – subsol corp C7;

– echiparea clădirilor cu stații de încărcare pentru mașini electrice;

– reabilitare parţială a instalațiilor de fluide medicale (instalații de oxigen) – amplasate în subsolul corpului C7;

– recompartimentări interioare în vederea organizării optime a fluxurilor și circuitelor medicale, doar pentru clădirile în care se desfășoară activități medicale – subsol corp C7.

Investiția este finanțată prin PNRR, printr-un proiect câștigat de Consiliul Județean Arad, componenta 5 – valul renovării, operațiunea renovare energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, cu fonduri din bugetul de stat și bugetul județului Arad.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

UMF Cluj Technology Transfer Days

Articolul următor
Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Istvan Vakar, a primit vizita unei delegații oficiale chineze, condusă de Han Chunlin, ambasador al Chinei în România.

Parcurile industriale, atuuri ale Clujului pentru investițiile din China

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share