Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Perspectiva experților internaționali care predau programul Executive MBA la Transilvania Executive Education

Transilvania Executive Education contribuie de 10 ani la dezvoltarea comunităṭii de afaceri locale şi la facilitarea înțelegerii dinamicilor mediului de afaceri global. Rețeaua internațională de experți care contribuie la predarea programului Executive MBA aduce expertiza necesară pentru a dezvolta afacerile locale și creează o punte între mediul de afaceri românesc ṣi comunitatea academică globală. Vă invităm să descoperiți în articolul aniversar de astăzi cine sunt cei care predau în cadrul programului EMBA validat de Universitatea Buckingham. 

Experții internaționali care predau cele 13 module ale programului TEE Executive MBA zboară la Cluj-Napoca la fiecare 6 săptămâni și vin de la peste 16 universități recunoscute la nivel internațional, printre care: Universitatea Buckingham, Universitatea Northumbria, Copenhagen Business School, Sheffield Business School, Universitatea Florida Atlantic, Hanken School of Economics, Universitatea Exeter, Universitatea East Anglia, Universitatea Hull si Universitatea Babeș-Bolyai. Sunt tot mai apreciate de către cursanți intervențiile specialiștilor români din companiile de top, dar și a alumnilor care vin cu exemple clare despre cum să implementezi noutățile învățate în cadrul unui MBA.

Despre modul în care sunt selectați experții care predau în cadrul TEE Executive MBA, Dr. Andrew Taylor, Directorul programului declară: “Modelul de fly-in faculty ne permite să fim în contact cu experți din diverse domenii care își pun la dispoziție timpul și expertiza pentru a contribui la o experiență de învățare de top. Fiecare noțiune teoretică este însoțită de exerciții practice, studii de caz și muncă în echipă, care contribuie cu noi perspective și idei pentru cursanți. Se folosesc tot mai des concepte precum: gândire critică, management sistemic, învățare în bucla dublă, inovație. Procesul de învățare se derulează atât în direcția profesor – student, cât și student – student (peer learning). Cei cu care colaborăm au experiență de predare în cadrul programelor MBA de la universitățile de origine, au fost implicați în proiecte de cercetare sau au oferit consultanță în domeniul pe care îl predau. Pentru fiecare modul, vom avea în sala de curs cel puțin un expert academic, împreună cu un consultant/alumni al programelor noastre care va oferi cât mai multe exemple practice.”

Programul TEE Executive MBA este o experiență inedită nu doar pentru cursanți, ci și pentru experții care vin în România să predea.

Prof. David Collins este Expert Internațional în Management și Storytelling și Director Academic al programului MBA de la Universitatea Northumbria din UK. Pentru TEE EMBA, prof. Collins a contribuit în cadrul modulului People and Performance: Talent Management in action. Experiența prof. Collins cu Transilvania Executive Education este una aparte, așa cum el însuși relatează: “Sunt încântat să fiu invitat să sărbătoresc această aniversare specială alături de TEE, deoarece mă mândresc cu faptul că am jucat un mic rol în lansarea cu succes a acestei inițiative în 2014, fiind persoana care a conceput curricula predată primelor grupe MBA din Cluj, dar și primul profesor de la Universitatea Hull care a călătorit la Cluj pentru a preda. Am fost impresionat de studenți, de frumosul oraș și de modul în care TEE a planificat și organizat vizitele mele de-a lungul anilor. Vorbind despre prieteni, trebuie să recunosc determinarea și energia pe care Dr. Andrew Taylor le aduce la TEE. Sub îndrumarea lui, MBA-ul s-a dezvoltat, a evoluat. Nu doar că este diferit, acum este și mai bun. Și cu toții suntem mai buni datorită acestei dezvoltări.”

Angela Espinosa, profesor al unuia din cele mai apreciate module care face acest program unic – Systemic Management: Seeing the big Picture este Cercetător Onorific la Universitatea Exeter, Cercetător Emerit la Centrul de Studii Sistemice al Universității Hull și lider global în acest domeniu lucrând în consultanță în America Latină, Europa și Statele Unite ale Americii: “Experiența mea de predare în cadrul programului TEE MBA a fost foarte bună. Calitatea și implicarea studenților sunt remarcabile, dimensiunea grupului este potrivită acestui tip de program, iar echipa academică și administrativă care gestionează programul este, de asemenea, excelentă. Întregul program academic a fost elaborat cu mare atenție, pentru a fi unic atât în ceea ce privește conținutul, cât și în ceea ce privește alegerea lectorilor: studenții pot găsi în acest program cele mai actuale abordări ale managementului, cu un mix foarte echilibrat de teorie și exemple practice. Este o experiență de învățare unică.”

Modulul de Operations and Supply Chain Management a fost creat de Prof. David Grant, expert internațional în acest domeniu, cu peste 30 de ani de experiență în mediul academic și cel de business, momentan Decan Cercetare & Impact societal și profesor la Hanken School of Economics din Finlanda. Despre experiența predării în programul TEE EMBA, prof. Grant declară: “M-am implicat în mediul academic românesc din perspectiva cercetării și predării acum aproape 10 ani, când a început cursurile prima grupă EMBA. Am predat modulul de Operations and Supply Chain Management pentru primele trei cohorte, înainte de a ieși la pensie din mediul academic din Marea Britanie și de a accepta o poziție la Hanken School of Economics din Finlanda. Am rămas aproape de TEE, lucrând cu Dr. Andrew Taylor la publicarea unor cărți și capitole. Am constatat că poporul român în general, și personalul TEE/ cursanții EMBA în special, sunt foarte prietenoși și ospitalieri ori de câte ori i-am vizitat sau am interacționat cu ei virtual. Studenții sunt foarte concentrați și bine informați,  lucrează din greu pentru a-și obține diploma și depun eforturi considerabile pentru tezele lor de disertație, unele dintre acestea fiind incluse în publicațiile cu cele mai bune eseuri/disertații  pe care TEE le coordonează anual.”

Predând de curând modulul Management Consultancy în Cluj, Prof. Julian Campbell – Consultant Senior în Management și Profesor asociat la Universitatea East Anglia, povestește: “Ceea ce m-a impresionat cel mai mult când am predat la EMBA în Cluj este calitatea studenților. Ei aduc o vastă experiență profesională în clasă și se implică în mod activ în procesul de învățare, creând o atmosferă de solidaritate și colaborare în cadrul grupului. Ca profesor care predă un curs, acest lucru poate fi o provocare, dar este atât de bine să am astfel de provocări! Echipa TEE oferă un suport foarte bun atât personalului, cât și studenților din cadrul programului, iar facilitățile de predare sunt excelente. Având experiența predării în mai multe programe de MBA din Europa, cred că echipa din Cluj ar trebui să fie foarte mândră de ceea ce realizează aici. TEE are, în mod clar, o rețea de companii de top în regiune, așa cum se poate vedea din calitatea speakerilor și a colaborărilor din afara EMBA-ului, precum și din oferta programelor executive. Prin intermediul rețelei lor de contacte, am avut privilegiul de a susține un workshop pentru echipa de conducere a principalilor furnizori privați de servicii de sănătate din România și din nou am fost impresionat de profesionalismul cu care s-a organizat acest lucru.”

Lista completă a profesorilor implicați în programul EMBA este disponibilă pe website-ul TEE. De-a lungul anilor, Transilvania Executive Education a creat un ecosistem de educație executivă, în care oferă cursuri pre și post MBA, dar și contextul pentru proiecte de cercetare și publicare de cărți.  Peste 200 de antreprenori și manageri de top din peste 60 de companii din România și din străinătate au absolvit cursurile programului EMBA în cei 10 de când acest program este disponibil în Cluj-Napoca. Următoarea grupă de cursanți începe în Februarie 2025, iar pentru aceasta înscrierile sunt deja deschise. Candidații interesați pot obține informații de pe website-ul TEE.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

DP World România deschide o nouă filială și își extinde aria de activitate în România la One Cotroceni Park, în urma consultanței CBRE

Articolul următor

Fırat Elhüseyni, noul Președinte și Director al Ford Otosan Craiova

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share