Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Routier European Transport a lansat primul tren din Terminalul Episcopia Bihor

Primul tren Routier European Transport (RET) a plecat sâmbătă, 25 mai 2024, din Terminalul Intermodal din Episcopia Bihor administrat de Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO). Trenul are în componență 23 de vagoane, fiecare cu câte două unități și are destinația Venlo (Olanda). Pe ruta Terminalul Intermodal Episcopia Bihor, Oradea – Venlo vor fi efectuate patru curse dus – întors pe săptămână.

Acest proiect ambițios marchează un moment extraordinar pentru Routier European Transport SA și pentru industria transportului intermodal din România.

Conectarea României cu Vestul Europei

Lansarea acestui terminal reprezintă un pas important în conectarea României cu vestul Europei, facilitând un transport mai eficient și mai rapid pentru bunuri și servicii.

Terminalul de la Oradea, ce are o suprafață de 14,5 ha si 2 linii de 700 m lungime, joacă un rol esențial în optimizarea lanțurilor de aprovizionare și în reducerea impactului asupra mediului, oferind o soluție de transport intermodal sustenabilă și eficientă din România spre state din vestul Europei.

Suntem extrem de mândri de această realizare, care reflectă dedicarea și efortul extraordinar al întregii noastre echipe. Acest succes remarcabil a fost realizat cu 7 luni mai devreme decât planificasem inițial, datorită expertizei excepționale a echipei noastre și a efortului extraordinar depus pentru clienții noștri”, a declarat Rareș Retegan, Managing Partner Routier European Transport SA.

La acest moment RER le oferă clienților un acces facil în întregul bazin Ruhr, Germania, în Benelux și Franța, conectând astfel România cu această regiune a continentului.

Suntem deschiși la colaborări cu alte companii interesate de posibilitatea de a opera în terminalul nostru. Aceasta face parte din strategia noastră de creștere și diversificare a serviciilor. Astfel, nu doar că va crește capacitatea terminalului Oradea, dar va contribui și la creșterea eficienței generale a rețelei de transport feroviar prin conectarea mai eficientă a regiunilor Europei”, a precizat Bogdan Vescan, manager de business.

În următoarele luni, Routier European Transport va continua procesul de investiții și dezvoltare pentru derularea corespunzătoarea a tuturor operațiunilor. Viziunea companiei este de a construi o rețea logistică robustă, care să faciliteze mobilitatea mărfurilor între estul și vestul Europei, sprijinind astfel creșterea economică locală și integrarea europeană.

Routier European Transport, compania de transport cu cea mai mare flotă de semiremorci din România, oferă soluții integrate de transport logistic în Europa și dezvoltă soluții tehnologice inovatoare pentru a optimiza procesele logistice ale companiilor.

Având 3 huburi logistice în România și 3 în afara țării, Olanda, Germania și Italia, compania oferă servicii personalizate de transport rutier, intermodal şi servicii logistice la cele mai înalte standarde de performanţă.

Routier European Transport, companie cu capital integral românesc, le oferă din 2023 clienților săi și transport internațional electric, fiind prima companie din România care face transport door-to-door 100% electric (rutier – feroviar).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Secretul dezvoltării Oradiei - fondurile europene: 750 de milioane de euro în 8 ani 

Articolul următor

Cum să migrezi eficient afacerea ta în cloud?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share