Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

100.000 de spectatori așteptați la TIFF. 1.000 de invitați la festival

Este începutul a 11 zile cu sute de proiecții, cine-concerte, expoziții, concerte, discuții și evenimente speciale la TIFF. 

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), cel mai important eveniment cinematografic din România, debutează, în 14 iunie, cu o gală de deschidere vândută integral la care sunt așteptați 3.500 de spectatori.

Este începutul a 11 zile cu sute de proiecții, cine-concerte, expoziții, concerte, discuții și evenimente speciale la TIFF.  Sunt așteptați 1.000 de invitați (actori, regizori, producători, profesioniști din industrie) pentru o ediție ce va depăși 100.000 de spectatori.

În 15 iunie, de la 19:00, la Casa de Cultură a Studenților, va avea loc proiecția filmului “Încredere”, cel mai recent al cineastului italian Daniele Luchetti, invitat special la TIFF și omagiat în cadrul secțiunii 3×3. El va primi premiul special pentru contribuția adusă cinematografiei mondiale.

În 16 iunie, de la 17:00, fanii o vor putea întâlni în TIFF Lounge, din Piața Unirii, pe actrița Jojo T. Gibbs din “Dogman”, thriller despre răzbunare și izbăvire semnat Luc Besson prezentat în deschiderea oficială a festivalului. Este primul eveniment cu intrare liberă găzduit de TIFF Lounge, dintr-o serie programată pentru 10 zile. „Weekend la castel” înseamnă două seri unice.

Sâmbătă, la Castelul Banffy din Bonțida, proiecția specială a filmului “Metropolis” (regia Fritz Lang), o capodoperă a cinematografului expresionist, deschide seria de cine-concerte. Muzica originală a fost compusă de italienii de la Edison Studio, tot ei se ocupă de acompaniamentul muzical. În următoarea seară, același loc va fi cadrul proiecției “Imperiul simțurilor” (r. Nagisa Oshima), film din 1976, controversat și în ziua de azi.

TIFF

În 14 iunie, au loc vernisajele primelor expoziții ce vor putea fi descoperite la Muzeul de Artă: “Frânturi” – Ruth Borgfjord, “Căutând sinceritate” – Vlad Braga, “Changing Environments. Together”, parte din Anula de Știință Neo Art Connect. În completarea expoziției, publicul va putea vedea “Inima Festivalului”, instalație creată din elemente reciclate, amplasată  în Piațeta Universității.

Muzeul de Artă este locul unde în aproape fiecare seară vor avea loc concertele unor artiști din zone diverse. Cei care vor urca pe scenă, în 15 și 16 iunie, sunt Dimitri’s Bats și Kadjavsi. Cinematografia și cultura japoneză sunt în focusul TIFF. Pe parcursul weekendului sunt programate ateliere de origami, ikebana, manga în Piața Unirii, cu acces gratuit în baza înscrierilor.

De neratat în cinematografe sunt capodopere clasice ca “Guvernatorul Sansho” (r. Kenji Mizoguchi), „Balada lui Narayama” (r. Shohei Imamura), „Poveste din Tokyo” (r. Yasujiro Ozu), filme ale maestrului contemporan Ryusuke Hamaguchi.

TIFF organizează proiecții în fiecare seară a festivalului și în Florești, unde sunt programate în aer liber, în Parcul Poligon, filme de top, dar și cine-concerte. TIFF este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Servicii medicale în cele mai bune condiții la Zalău confirmate Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate

Articolul următor
Mă bucur foarte mult că suntem "construiți" în acest fel, deoarece în 2022, organizația noastră s-a confruntat cu o provocare care a testat cu adevărat limitele capacităților noastre, a rezumat Mihaela Scurtu, HR Country Director și Managing Director al Leoni România

Mihaela Scurtu, Leoni: “Am angajat 4.500 de oameni în urma crizei din Ucraina”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share