Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișul a depășit Clujul în topul salariilor din România

Județul Cluj a căzut un loc în clasamentul național al salariilor medii din țară, în pragul verii.

Direcția Județeană de Statistică (DJS) a făcut cunoscut efectivul salariaților și câștigul salarial mediu în Cluj. Câștigul salarial mediu brut, în aprilie 2024, în Cluj, a fost de 9.677 de lei, în scădere cu 320 de lei față de luna precedentă și mai mare cu 947 de lei față de aprilie 2023.

Câștigul salarial mediu net, în luna aprilie 2024, în județul Cluj, a fost de 5.943 de lei, mai mic cu 174 de lei comparativ cu luna anterioară și cu 473 de lei mai mare față de aceeași lună din 2023.

Față de media pe țară, câștigul salarial mediu net din Cluj, realizat în aprilie 2024, a fost mai mare cu 13,9%, ceea ce clasează județul pe locul trei la nivel național, după municipiul București și județul Timiș.

Câștigul salarial mediu brut se determină prin raportarea sumelor brute plătite din fondul de salarii, din profitul net și alte fonduri (exclusiv sumele compensatorii, sumele plătite retroactiv ca urmare a câștigării în instanță a drepturilor bănești aferente anilor anteriori) la numărul mediu de salariați.

Efectivul salariaților din județul Cluj, la sfârșitul lunii aprilie 2024, a fost de 285.979 persoane, în creștere cu 521 de persoane comparativ cu luna martie 2024 și cu 5.992 de persoane mai multe față de luna aprilie 2023.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Primăria Baia Mare (PBM) și-a propus încheierea unui parteneriat cu Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru bugetul necesar cofinanțărilor, una dintre principalele provocări pe care administrația le întâmpină în demararea și finalizarea unor obiective de investiții de anvergură.

Banca Europeană de Investiții, speranța Băii Mari

Articolul următor
Grupul Tenaris, cu o cifră de afaceri de 850 de milioane de dolari în 2023, operează 10 puncte de lucru în România, având principalul său centru de producție în Zalău, potrivit administrației județene.

TenarisSilcotub va ajunge la 2.000 de angajați la Zalău

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share