Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Până la toamnă vom afla care este Gustul ales 2024

Competiția Ora de bun gust își propune să identifice și să premieze cu titlul de Gustul ales cele mai savuroase produse și preparate alimentare realizate în România. Producătorii sunt invitați să-și înscrie produsele proprii în competiția organizată de Roaliment Media și să participe la Gala Dinner RO.aliment, eveniment care va avea loc în ziua de 23 noiembrie 2024, complex Paradisul Verde Corbeanca (dress code: Galben).



Premiile Gustul ales sunt un prilej de a descoperi și celebra în mod festiv cele mai savuroase produse alimentare realizate în România. Cu prilejul galei, performerii industriei alimentare și gastronomice din România vor fi premiați. Noutățile ediției o constituie câteva subcategorii noi, cum ar fi preparate conservate din carne și produse BIO.

Produsele înscrise în competiție pot fi  atât obținute artizanal, cât și industrial.

Premiile 2023

Anul trecut, premiul juriului Gustul Ales 2023 a fost obținut de Brânza maturată cu chilli, produsă în județul Alba de  De Colțești.

Gustul Ales 2023, la categoria Brânzeturi proaspete a fost adjudecat tot de un producător din Alba. Este vorba despre Brânză proaspătă de vaci Ferma cu Omenie, producător Ferma cu Omenie.

 

Premiul Gustul Ales 2023 la categoria Produse lactate acidofile a revenit Iaurtului natural 3% grăsime, produs la Beclean, județul Bistrița-Năsăud, de Romfulda.

Gustul Ales la categoria Preparte din carne crud-uscate a ajuns la Sighișoara pentru Salam Mangalitza, producător Mangalitza Food Art. Tot la Sighișoara sunt și cei de la Agri Schassburg, deținătorii premiului de  Noutate 2023 pentru Caș de capră cu praz.

Sărmărenii de la Huttons-au ales cu premiul Nostalgia pentru Fideluță de nuntă, cu 8 ouă.

Un premiu special a fost acordat anul trecut produsului  Reinert Bunătăți Alese 120g, Salam Trapez cu înveliș de piper negru & Mușchi de porc crud-uscat și afumat, producător The Family Butchers România, Brașov.

La Oarda de Jos, județul Alba a ajuns premiul Syluette pentru Șuncă Premium, produs de Elit.

Categorii și subcategorii la Ora de bun gust 2024

  1. Brânzeturi: maturate, frământate, burduf, proaspete, afumate;
  2. Produse lactate acidofile: iaurt, lapte bătut, sana, chefir, smântână;
  3. Produse din carne crud-uscate: salamuri, cârnați, bacon, specialități vânat;
  4. Produse din carne – proaspete;
  5. Produse din carne fiert-afumate: salamuri, cârnați, cremvurști;
  6.  Produse din carne – conserve;
  7. Preparate din pește: afumate, salată de icre;
  8. Produse de panificație, patiserie și produse făinoase: pâine și produse de panificație, produse patiserie (proaspătă sau conservata), biscuiți, fursecuri, paste făinoase;
  9. Dulciuri;
  10. Deserturi congelate;
  11. Băuturi din fructe;
  12. Produse din legume-fructe: zacuscă, dulceață, gemuri, sucuri;
  13. Produse primare de origine animală neprocesate: ouă, produse care necesită gătire;
  14. Produse pentru diete speciale – free from, alimente cu destinație nutrițională specială;
  15. Produse BIO.

Produse alternative vegetale

  1. paste tartinabile;
  2. băuturi;
  3. ready to eat;
  4. mezeluri.

Juriul Ora de bun gust va acorda premiile Gustul ales 2024

Jurații acestui concurs sunt specialiști în industria de profil, care vor avea de ales între produsele fanion ale antreprenorilor și producătorilor din România.

  • Mihaela BILIC – Medic Nutriționist,
  • Gabriela Berechet – Specialist gastrotehnică și tehnologii alimentare,
  • Alexandru Cîrîc – Doctor inginer industria alimentară, lector universitar la Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, președinte ICA R&D,
  • Răzvan Cruceanu – Degustător acreditat, Șef bucătar, Somelier,
  • Denisa DUȚĂ – Director Științific IBA București,
  • Ioana Haș – Nutriționist Dietetician,
  • Gabriela MOHAN – Doctor inginer specialist industria alimentară,
  • Dana POP – Doctor Inginer industria alimentară, degustător acreditat pentru brânzeturi, salamuri, cafea și ulei de măsline,
  • Daniela PARASCHIV – Doctor Inginer industria alimentară, degustător acreditat pentru brânzeturi și salamuri și ulei de măsline,
  • Daniela VOICA – Doctor inginer industria alimentară, Vicepreședinte ROMPAN.

 

Premiile Gustul ales 2024

Vor fi acordate premii de performanță, în funcție de totalizarea punctelor acordate de jurați, dar și premii speciale.

Astfel, trofeul Gustul Ales va fi acordat produsului care va avea cel mai mare punctaj total, indiferent de categorie, premiul juriului Gustul Ales va fi acordat produsului care a atras atenția juraților, iar premiul Gustul Ales va fi acordat primului produs clasat la fiecare subcategorie.

Autohton este premiul Gustul Ales care va fi acordat produsului cu gust deosebit realizat integral în România cu materie prima din România.

DietPremiu – Premiul Gustul Ales pentru cel mai gustos produs cu destinație specială.

Diminuarea risipei alimentare– Premiul Gustul Ales pentru produsul care îndeplinește cele mai multe criterii de minimizare a risipei alimentare.

EcoPremiu – Premiul Gustul Ales este oferit pentru cel mai bun produs alimentar ecologic.

Inova – Premiul Gustul Ales oferit pentru tehnologie deosebită și ingrediente inovatoare.

Junior – Premiul Gustul Ales oferit celui mai complet produs destinat copiilor , care nu a fost acordat în 2023.

Noutate – Premiul Gustul Ales pentru produs lansat în 2024.

Nostalgia – Premiul Gustul Ales acordat produsului care te duce cu gândul la copilărie.

Nutriție&Sănătate – Premiul Gustul Ales oferit produsului cu cele mai multe beneficii pentru sănătate.

Tradițional realizat industrial – Premiul Gustul Ales pentru produsul care realizat industrial se apropie cat mai mult de gustul unui produs tradițional.

PlantPremiu – Premiul Gustul Ales este oferit produsului alimentar Plant Based care a primit punctaj maxim în zona calităților senzoriale – nu a fost acordat în 2023.

Sustenabilitate – Premiul Gustul Ales acordat produsului cu gust deosebit al cărui proces de fabricație îndeplinește cât mai multe criterii de sustenabilitate.

Calendar.

Înscrierea produselor în concurs este deschisă în perioada 15.05-15.10.2024.

Numele produselor poate fi furnizat cel târziu până la 15 octombrie 2024.

Completarea fișelor de produs se va face cât mai repede posibil după înscrierea în concurs, dar nu mai târziu de 01 octombrie 2024.

Detaliile logistice vor fi trimise pe email fiecărui participant.

Anunțarea câștigătorilor se va face în ziua de 10 noiembrie 2024, decernarea premiilor va avea loc în cadrul evenimentului Gala Dinner RO.aliment care va avea loc în ziua de 23 noiembrie 2024 la Complex Paradisul Verde din Corbeanca

În cadrul evenimentului Gala Dinner, concurenții sunt invitați să expună spre degustare produsele alimentare pe care le realizează.





Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Deme Macarale a folosit cea mai mare macara din țară la ridicarea grinzilor la viaductul din Băile Felix

Articolul următor
Provocarea Datoriilor Banometru - Corneliu Ionescu, trainer și coach Banometru

Banometru lansează Provocarea Datoriilor – program online, gratuit și personalizat pentru echilibrarea datoriilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Brașov, Covasna și Harghita 2024
The Voices of Business Awards Arad, Timiș și Caraș-Severin 2024
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Citeste mai mult

Angajări în domeniul feroviar

Târgul de Carieră Feroviară în România revine în luna iunie cu cea de-a X-a ediție și aduce în…
Turism
Citeste mai mult

Crama Jelna a luat bronzul la Top Hotel Awards

Pentru a treia oară consecutiv vinarii bistrițeni se clasează pe podiumul competiției destinate industriei ospitalității din România. „Suntem…
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share