Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trofeul „D’ale porcului” a fost câștigat de echipa comunei Valea lui Mihai

13 echipe din județul Bihor au participat la Festivalul-concurs „D’ale porcului”. Acestea s-au întrecut în prepararea toroșului, cârnaților, caltaboșilor și altor produse din porc după rețete tradiționale. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 3 decembrie 2022, la cea de-a IX-a ediție a Festivalului-concurs „D’ale porcului”.

Trofeul „D’ale porcului”

S-au întrecut în rețete de gătit tradiționale comunele: Valea lui Mihai, Diosig, Avram Iancu, Pomezeu, Răbăgani, Tulca, Căuașd, Dobrești, Roșia, Sântandrei, Nojorid, Girișu de Criș și Căbești.

Juriul, format din profesioniști, nu a avut o misiune ușoară. Îi amintim pe. Ştefan Bercea – preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (ANBCT) România – preşedinte, Ciprian Nicolescu – mentorul şi antrenorul echipei naţionale de bucătari (seniori) a României la Olimpiada gastronomică 2020 – vicepreşedinte; Mircea Groza – arheolog culinar, autor „Poveştile socăciţei”; Doru Vremeș, membru al juriului la Top Chef Măcelar 2022, owner Ria Do Trading; Alexandru Şandrău – executive chef, Complex President Băile Felix; Cerasela Lungu, membru al juriului, căpitanul echipei, Casa Boierului din Deal, Nicolae Pop – directorul Festivalului-concurs „D’ale porcului” – secretar.Juriul nu a avut o misiune ușoară

M-a impresionat cel mai tare faptul că vin oamenii cu curaj și cu plăcere. Nu-i ușor să aduci oamenii de la treburile lor de la țară. Sunt multe preparate interesante. Este un eveniment mai reușit decât cel precedent. Aștept anul viitor un eveniment și mai bun”, ne-a declarat Mircea Groza.

După jurizare, trofeul a fost obținut de echipa din Valea lui Mihai. Pe locurile doi și trei s-au clasat Tulca și Sântandrei.

Imnul „D’ale porcului”

Văru Săndel a lansat Imnul D-ale porcului

În cadrul festivalului a fost lansat oficial imnul „D’ale porcului”, de către Văru’ Săndel, nașul festivalului.

Tare m-aș bucura dacă astfel de concurs s-ar desfășura în fiecare județ din țară. Pentru că ne ajută să ne păstrăm tradiția, să știm cum să preparăm un porc după rețete tradiționale. Sunt numai bunătăți aicea, că nu știi pe care să le alegi. Băuturi de care vrei, nu știi din care să bei. Am fost nănașul acestui festival. Nănașul i-a făcut cadou finului (Nicolae Pop – directorul festivalului) imnul «D’ale porcului»” , ne-a spus Văru’ Săndel.

În cadrul evenimentului, doritorii au putut cumpăra produse naturiste din cadrul târgului „FAIN DINing BIHOR”.

Festivalul a găzduit și o acțiune caritabilă organizată de Lions Club Oradea 22 – o organizație implicată de peste 20 de ani în viața comunității locale. La standul acesteia, s-a oferit vizitatorilor o delicioasă mâncare la ceaun (preparată în colaborare cu restaurantul Radu’s Pub&Grill), iar din fondurile strânse din donații se va organiza o tabără de iarnă pentru copii orădeni din familii cu nevoi speciale.

Festivalul continuă și duminică cu întrecerea între echipele de profesioniști.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bursa de Valori, inscripționată pe o monedă

Articolul următor
Ferma echipată de Datacor Green Energy (DGE) este localizată în județul Timiș. “Am finalizat instalarea a două centrale fotovoltaice.

Fermă agricolă din Timiș, echipată cu panouri solare de Datacor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share