Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sistem pilot pentru cântărirea din mers a autocamioanelor în Vama Nădlac 2

În Vama Nădlac 2 a fost pus în funcțiune un sistem de preselecție a autocamioanelor în funcție de greutate pe sensul de ieșire din România.

Timp de 30 de zile acest sistem se va afla în perioada de calibrare și de îmbunătățire a algoritmilor de selectare.

În momentul în care acest sistem va fi complet operațional estimăm o reducere cu aproximativ 20% a timpilor controalelor specifice efectuate de CNAIR în acest punct de frontieră”, a scris pe pagina sa de Facebook, Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii din România (CNAIR).

Sistemul constă în preselectarea traficului și dirijarea acestuia pe o bandă deschisă suplimentar în ACI Nădlac 2 sensul de ieșire din țară, ca urmare a determinării greutăților autocamioanelor în trafic cu ajutorul unor senzori care determină greutatea acestora. Senzorii sunt amplasați în două puncte diferite pe autostrada A1 sensul de mers Arad-Nădlac (calea 1).
Sistemul de cântărire a greutății din mers reprezintă prima fază a unui proiect prin care vrem să scurtăm timpii necesari controalelor specifice CNAIR în frontieră.
În următoarea fază vom implementa un sistem de verificare automată a rovinietei. Sistemul vizează scurtarea timpilor de așteptare în frontieră pentru controalele care țin strict de CNAIR și nu de alte autorități”, a adăugat directorul CNAIR.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Directorii generali ai aeroporturilor din România s-au întâlnit într-o ședință de lucru organizată la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav (AIBG).

Aeroportul Brașov, funcțional din iunie. “Traficul se va dubla în România”

Articolul următor
Antrepriza Construcții și Instalații (ACI) și producătorul Holcim România au dezvăluit felul în care a luat ființă noul pod din Cluj-Napoca.

Cum s-a născut primul pod alb din Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share