Karpaten Meat a intrat pe piața din România în 2008, cu o fermă pentru creșterea bovinelor la Nocrich. Atunci aveau 120 de capete și puțină lume auzise în țara noastră despre rasa Angus. În 2017 grupul Karpaten Meat are peste 6.000 de capete și cinci ferme în județ: două în Nocrich, una în Marpod, una în Alțâna și una în Agnita. De la doar trei oameni compania a depășit în prezent o sută de angajați și recrutează în continuare, scrie turnulsfatului.ro.
Karpaten Meat a investit sume uriașe în ultimii ani preluând o serie de ferme dezafectate sau lăsate în paragină pe Valea Hârtibaciului, ferme modernizate ulterior. Valoarea totală a investițiilor, pe întreg grupul de firme, se ridică la peste 30 de milioane de euro.
Compania își desfășoară activitatea pe mai bine de 6.000 de hectare, atât pășuni, cât și terenuri agricole pe care produce furaje pentru iarnă. În afara fermelor proprii, Karpaten Meat lucrează cu peste 400 de parteneri, cărora le poate furniza tot ceea ce este necesar să crească bovine rasa Angus.
Dacă în 2008 existau aproximativ 300 de bovine de carne rasa Angus în România, astăzi există peste 23.000, dintre care în jur de 85% sunt parteneriate Karpaten Meat, scrie sursa citată.
Karpaten Meat este astăzi cel mai mare producător de bovine de carne din Europa și singura fermă din România care livrează săptămânal carcasă de vită Angus în Europa. Carnea de vită crescută la Sibiu ajunge pe mesele clienților din Germania, Austria, Lichtenstein, Luxemburg, Elveția și Spania.
Compania are planuri mari de dezvoltare la Sibiu și în următorii doi ani vrea să inaugureze, la marginea orașului, un abator și o fabrică de procesare a cărnii. Investiția se ridică la câteva sute de mii de euro și mai multe detalii urmează să fie făcute publice după semnarea contractelor.
În paralel, Karpaten Meat a inaugurat de câteva săptămâni o platformă online unde comercializează pe piața din România produse din carne de vită Angus 100% naturale.
Karpaten Meat a început afacerile la Sibiu în urmă cu aproape nouă ani, fiind investiția de suflet a doi măcelari elvețieni, Samuel Widmer și Stefan Jung.
Sursa foto: karpaten-meat.com
Citește și:
E gata infrastructura Centrului de Patologie Neurovasculară Cluj
Antreprenorul Construcții Erbașu București (CEB) a avansat cu lucrările la Centrul de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie (CPNN). “La nivelul…
5 mai 2024
Hotelul Black Tulip s-a redeschis la o jumătate de an de la incendiu
Complexul de turism din Dej marchează astfel intrarea sa integrală în funcțiune, mai târziu decât anunțau inițial proprietarii.…
5 mai 2024
Oradea va avea o autobază nouă și depou de tramvaie modernizat
Săptămâna trecută, Primăria Oradea a depus spre finanțare un mega proiect de peste 56 de milioane de euro…
5 mai 2024
Clădirea Hexagon Offices a primit certificarea WELL Health-Safety
Complexul de birouri deținut de grupul KESZ pe Calea Turzii reprezintă prima investitiție din România a companiei ungare.…
3 mai 2024
75 milioane € pentru obiectivele turistice din Ardealul de Nord
Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV) a prezentat, în cadrul unui eveniment organizat în Cluj, cele patru apeluri…
3 mai 2024
Întreprinzătorii din Maramureș și-au stabilit strategia anuală
Membrii asociației s-au reunit la restaurantul La Tour, din Baia Mare, deținut de unul dintre componenții organizației, Sorin…
3 mai 2024
Oradea se află și în acest an pe harta Conferințelor Energynomics
Municipiul Oradea nu lipsește în ultima vreme de pe harta conferințelor mai importante. De data aceasta, Energynomics va…
3 mai 2024
DOITSMARTER, proiect de testare a soluțiilor inteligente pentru optimizarea consumului de energie în locuințe sociale
Orientarea inovațiilor tehnologice către consumatorii vulnerabili de energie trebuie să devină o prioritate atât pentru autoritățile publice, cât…
3 mai 2024