Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Libris.ro a vândut în 2019 cărți de peste 50 de milioane de lei. Unde s-au cumpărat cele mai multe

Unul dintre cele mai importante magazine de pe piaţa online de carte din România, Libris.ro, a avut cu 10% mai multe încasări în anul 2019 decât în anul precedent, în ceea ce privește comanda medie a clienților săi. Numărul comenzilor de pe mobil a ajuns la 60%, faţă de 51% în 2018. Cifra de afaceri a companiei a fost în anul 2019 de 53,9 milioane de lei, în creştere cu 36% faţă de anul precedent.

Conform informațiilor făcute publice de magazinul online de carte, categoriile care au generat cele mai multe vânzări în 2019 au fost beletristica, dezvoltarea personală şi cărţile pentru copii, reprezentând cumulat peste 51% din cifra de afaceri.

Judeţele în care se comandă cele mai multe cărţi, raportat la numărul de locuitori, sunt Bucureşti, Cluj, Braşov (în creştere cu 107% faţă de 2018), Sibiu, Timiş (+61%) şi Iaşi.

Potrivit Libris.ro, bucureștenii comandă, în medie, de cinci ori mai multe cărți per locuitor decât județele aflate la coada clasamentului. Astfel, cel mai activ bucureștean a făcut 125 de comenzi într-un an, față de 13 – recordul de comenzi înregistrat de un singur client în Teleorman.

În schimb, cea mai mare medie a comenzii a fost înregistrată în Braşov (181 lei), iar cea mai mică – în Giurgiu, cu 70 lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Angajați din Ardealul de Nord vor deveni IT-iști prin reconversie profesională

Articolul următor

Singura companie românească ce participă la cel mai mare târg de horticultură din lume este din Brașov

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share