Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cinci localități din Transilvania devin stațiuni turistice

Jucu

Ministerul Economiei a atestat localitatea clujeană Jucu ca stațiune de interes local, având în vedere potenţialul turistic, dar şi resursele naturale şi antropice.

În aceeași categorie au fost grupate localităţile Tăuţii Măgherăuş (județul Maramureş), Vama (Satu Mare), Ocnele Mari (Vâlcea) și Peştişani (Gorj). Tăşnad (Satu Mare), Lacu Sărat (Brăila), Zona Turistică Centrul Istoric – Coridorul Crişul Repede (Oradea, Bihor) şi Zona Turistică Borlova – Muntele Mic (Turnu Ruieni, Caraş-Severin) au fost atestate ca staţiuni de interes naţional.

Guvernul României, la iniţiativa Ministerului Economiei, a adoptat hotărârea pentru aprobarea atestării unor localităţi sau părţi din localităţi, ca staţiuni turistice de interes naţional, respectiv local şi pentru modificarea unor anexe pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice.

Atestarea va crea un impact socio-economic pozitiv, confom oficialilor ministerului. “Acestea vor putea fi promovate cu noul statut şi astfel vor avea şanse mai mari în atragerea de finanţări nerambursabile. Investitorii ar putea accesa finanţări structurale europene pentru construirea de structuri de primire turistice, fapt ce va contribui la creşterea numărului turiştilor de pe piaţa internă şi externă”.

Ministerul consideră că realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului în localităţile atestate staţiuni turistice vor genera efecte benefice pentru dezvoltarea economică şi creşterea calităţii vieţii a rezidenţilor acestor zone, având în vedere efectul multiplicator al turismului în sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcţiile, agricultura, artizanatul şi comerţul cu amănuntul.

Pentru a sprijini dezvoltarea localităţilor care au potenţial turistic ridicat şi dispun de resurse turistice, dar sunt situate în zone montane cu relief neuniform sau cuprind arii protejate în care nu se poate interveni, au fost completate criteriile de atestare a staţiunilor turistice în sensul permiterii sistemelor individuale de colectare şi epurare, ce asigură acelaşi nivel de protecţie ca şi sistemele centralizate de canalizare şi epurare. În România sunt atestate 51 de staţiuni turistice de interes naţional şi 77 de interes local.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Investitorii din agricultură și silvicultură, chemați să dezbată Ghidul pentru finanțarea infrastructurii de irigații

Articolul următor

Asociația Zona Metropolitană a instalat două unități mobile sanitare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share