Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se “mișcă” autostrada Sălajului

În timp ce tronsonul către județul Bihor al Autostrăzii Transilvania (A3) a primit autorizație de construire, pe cel dinspre Cluj se lucrează la excavări și execuția de piloți forați.

“Am emis a doua autorizație de construire pentru A3 din ultima săptămână. După tronsonul dintre Mihăiești și Zimbor, acum a venit rândul lotului dintre Nușfalău și Suplacu de Barcău să avanseze. Pe cei 13,5 km ai subsecțiunii Nușfalău – Suplacu de Barcău, denumită tehnic 3B5, se vor construi un nod rutier la Nușfalău, șapte pasaje, cinci poduri, o parcare de scurtă durată, o descărcare provizorie prin sens giratoriu la Suplacu de Barcău”, a precizat ministrul transporturilor, Cătălin Drulă.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de un an și jumătate, iar contractul valorează 384 de milioane de lei. Pe tronsonul Nădășelu – Zimbor se execută deja lucrări spectaculoase, conform Asociației Pro Infrastructură (API). “Antreprenorul general, UMB, a turat motoarele și progresul este vizibil după doar câteva luni de la startul șantierului, volumele excavate în acest scurt timp fiind impresionante.

Nici subcontractorul Zublin, recunoscut ca lider în România pe execuția de piloți forați, nu se lasă mai prejos, aducând pe lot nouă foreze pe care le-a pus la muncă în apropierea nodului Nădășelu. Sperăm că antreprenorii își vor păstra efervescența în teren și le dorim cât mai puține alunecări de teren serioase – au deja trei la activ și probleme care ar putea împinge inaugurarea celor 30 km după 2023”, conform API.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte, București – Brașov și Brașov – Cluj-Napoca – Borș, lungimea sa fiind de 584 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitatea Babeș-Bolyai preia Grădina Botanică Jibou

Articolul următor

Laborator de ultimă generație, finanțat de Grohe la Universitatea Tehnică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share