Vinul.Ro a lansat „Gastronomie Românească de secolul XXI” – o documentare-premieră cu rețete românești și reinterpretate din toata țara.
Un veritabil ghid gastronomic al României, cu suveniruri culinare din tradiția autohtonă aduse în modernitate, realizate de bucătari profesioniști din restaurante, hoteluri și pensiuni de pe tot cuprinsul României “Gastronomie românească de secol XXI” este un volum bilingv, în română și engleză, de 160 de pagini, editat de publicația Vinul.ro.
Nico Lontras, Joseph Hadad, Adrian Tihulcă, Emil Manea, Ghișoi Cornelia, Oana Irina Coantă, Ana Consulea, Petronela Ciubotaru – sunt numai câteva dintre personalitățile cu care editorii Vinul.Ro au stat de vorbă în călătoriile lor culinare, în demersul de a publica această carte-album.
Evenimentul de lansare oficială a avut loc, în 22 mai, la The Wine Club by Vinexpert, în prezența autorilor Cezar Ioan și Adriana Popescu și unuia dintre fotografii albumului, Andreea Bogdan, alături de Alina Miron. Pahare de vin bine răcite de la crama SERVE Clubul Cavalerilor, unul dintre susținătorii acestui demers cultural, alături de Selgros România și un bufet asortat cu preparate românești reinterpretate, pregătite de chef-ul The Wine Club, Savel Coca, au făcut deliciul oaspeților alături de autografele și poveștile editorilor Vinul.Ro.
„Noi considerăm că este un început de discuție despre gastronomia românească, adusă în modernitate. Cred că avem nevoie să ne mândrim cu gastronomia veche și să o modernizăm ca ea să rămână vie. Se spune că și marile adevăruri au nevoie să fie spuse pe înțelesul fiecărei generații pentru a-și păstra valabilitatea. Lucruri bune pe care le considerăm ale naostre se vor pierde dacă nu avem grijă de ele – să le păstrăm, să le punem din nou în lumină. Cartea își are originea în ideile care ne-au condus să consituim primul Congres National de Gastronomie din România – und acleași lucru am discutat – despre gastronomia românească – parte integrantă din cultura popurului nostru” , a precizat Cezar Ioan, autor și publisher Vinul.Ro.
Text: Adriana POPESCU
Foto: Andreea BOGDAN
Citește și:
Art Safari este deschis în perioada 1-5 mai. Mini-vacanța începe cu o nouă expoziție temporară, „Acasă la Brâncuși”
Satul pe care Constantin Brâncuși l-a făcut celebru, Hobița, se află în centrul unei noi expoziții temporare la…
26 aprilie 2024
Theodora Golf Club dă startul noului sezon fantastic de golf
Săptămână aceasta, între 22 și 26 aprilie 2024, cel mai mare resort de golf din România, Theodora Golf…
26 aprilie 2024
Consilierul de stat László Borbély: Peste 600 milioane de euro, bani nerambursabili, vor fi puși la dispoziție pentru proiecte privind solurile sustenabile
Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din Guvernul României și Institutul pentru Cercetări în Economie Circulară și Mediu „Ernest Lupan”…
26 aprilie 2024
Rebrenduire pentru Hotelul Coroana de Aur din Bistrița: Grand Hotel Coroana
Fostul Hotel Coroana de Aur din municipiul Bistrița își schimbă nu doar aspectul, ci și numele, devenind Grand…
26 aprilie 2024
Un pod pietonal și ciclist va traversa Crișul Repede în zona Hotelului Hilton
În ultimii 13 ani în Oradea au fost construite patru poduri peste Crișul Repede destinate circulației auto: Podul…
25 aprilie 2024
Co-fondatorul Shazam, Dhiraj Mukherjee, speaker principal la Bucharest Tech Week
Pionier al industriei tech, Mukherjee va prezenta noi perspective despre reinventarea afacerilor în cadrul Bucharest Tech Week 2024, care…
25 aprilie 2024
Cinci echipe studențești, calificate în finala Digital AgriChallenge
Concursul național destinat studenților a ajuns la final, iar după etapa de selecție, jurizarea va avea loc la…
25 aprilie 2024
Clujul se asociază cu opt localități pentru trenul metropolitan
10 milioane de euro urmează să fie alocați din bugetul județului pentru materializarea obiectivului de investiții. Consiliul Județean…
25 aprilie 2024