Vinul.Ro a lansat „Gastronomie Românească de secolul XXI” – o documentare-premieră cu rețete românești și reinterpretate din toata țara.
Un veritabil ghid gastronomic al României, cu suveniruri culinare din tradiția autohtonă aduse în modernitate, realizate de bucătari profesioniști din restaurante, hoteluri și pensiuni de pe tot cuprinsul României “Gastronomie românească de secol XXI” este un volum bilingv, în română și engleză, de 160 de pagini, editat de publicația Vinul.ro.
Nico Lontras, Joseph Hadad, Adrian Tihulcă, Emil Manea, Ghișoi Cornelia, Oana Irina Coantă, Ana Consulea, Petronela Ciubotaru – sunt numai câteva dintre personalitățile cu care editorii Vinul.Ro au stat de vorbă în călătoriile lor culinare, în demersul de a publica această carte-album.
Evenimentul de lansare oficială a avut loc, în 22 mai, la The Wine Club by Vinexpert, în prezența autorilor Cezar Ioan și Adriana Popescu și unuia dintre fotografii albumului, Andreea Bogdan, alături de Alina Miron. Pahare de vin bine răcite de la crama SERVE Clubul Cavalerilor, unul dintre susținătorii acestui demers cultural, alături de Selgros România și un bufet asortat cu preparate românești reinterpretate, pregătite de chef-ul The Wine Club, Savel Coca, au făcut deliciul oaspeților alături de autografele și poveștile editorilor Vinul.Ro.
„Noi considerăm că este un început de discuție despre gastronomia românească, adusă în modernitate. Cred că avem nevoie să ne mândrim cu gastronomia veche și să o modernizăm ca ea să rămână vie. Se spune că și marile adevăruri au nevoie să fie spuse pe înțelesul fiecărei generații pentru a-și păstra valabilitatea. Lucruri bune pe care le considerăm ale naostre se vor pierde dacă nu avem grijă de ele – să le păstrăm, să le punem din nou în lumină. Cartea își are originea în ideile care ne-au condus să consituim primul Congres National de Gastronomie din România – und acleași lucru am discutat – despre gastronomia românească – parte integrantă din cultura popurului nostru” , a precizat Cezar Ioan, autor și publisher Vinul.Ro.
Text: Adriana POPESCU
Foto: Andreea BOGDAN
Citește și:
Se profilează hub-ul de cooperative agricole ale Ardealului
Fundația Civitas pentru Societatea Civilă (FCSC) Cluj și-a propus să facă o comuniune a celor mai performante grupări…
6 mai 2024
“Bijuteria” din Lomb, noul loc de evenimente al Clujului
Recent edificatul Centru de Excelență pentru Mobilă (CEM) devine o locație tot mai accesată pentru evenimente și întâlniri…
6 mai 2024
E gata infrastructura Centrului de Patologie Neurovasculară Cluj
Antreprenorul Construcții Erbașu București (CEB) a avansat cu lucrările la Centrul de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie (CPNN). “La nivelul…
5 mai 2024
Hotelul Black Tulip s-a redeschis la o jumătate de an de la incendiu
Complexul de turism din Dej marchează astfel intrarea sa integrală în funcțiune, mai târziu decât anunțau inițial proprietarii.…
5 mai 2024
Oradea va avea o autobază nouă și depou de tramvaie modernizat
Săptămâna trecută, Primăria Oradea a depus spre finanțare un mega proiect de peste 56 de milioane de euro…
5 mai 2024
Clădirea Hexagon Offices a primit certificarea WELL Health-Safety
Complexul de birouri deținut de grupul KESZ pe Calea Turzii reprezintă prima investitiție din România a companiei ungare.…
3 mai 2024
75 milioane € pentru obiectivele turistice din Ardealul de Nord
Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV) a prezentat, în cadrul unui eveniment organizat în Cluj, cele patru apeluri…
3 mai 2024
Întreprinzătorii din Maramureș și-au stabilit strategia anuală
Membrii asociației s-au reunit la restaurantul La Tour, din Baia Mare, deținut de unul dintre componenții organizației, Sorin…
3 mai 2024