Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Larix Mobila din Reghin, vânzări de peste 17 mil. euro

Producătorul de mobilier Larix Mobila din Reghin, judeţul Mureş, controlat de Zsolt Bereczki, a avut anul trecut vânzări de peste 76 mil. lei (circa 17 mil. euro), în creştere cu 40% faţă de anul precedent, potrivit zf.ro. Compania pro¬duce şi comercializează mobilier de interior furniruit, scaune şi mobilier tapiţat.
Larix Mobila deţine patru fabrici, dintre care cea mai mare este la Gheorgheni, în judeţul Harghita. Potrivit sursei citate, fabrica din Gheorgheni a produs anul trecut 30.000 de bucăţi de mobilier corp şi mese, echivalentul a 180 de camioane încărcate cu mobilier pentru dormitoare sau sufragerii.
În judeţul Mureş, la Aluniş, compania are o fabrică specializată în producţia de scaune, care anul trecut a produs 140.000 de scaune, echivalentul a 300 de camioane încărcate cu marfă. Tot în judeţul Mureş, la Reghin, Larix Mobila deţine două fabrici specializate în producţia de mobilier tapiţat, în care a produs anul trecut 450 de camioane de colţare şi canapele, respectiv 10.000 de bucăţi, şi 90 de camioane de fotolii, adică aproximativ 15.000 de bucăţi, potrivit reprezentanţilor companiei.
Cea mai mare parte a producţiei se vinde la export, în Olanda, Germania, Belgia, Franţa, Luxemburg, Austria şi Anglia, dar şi în ţară, prin propriul lanţ de magazine Naturlich şi către distribuitori. Cea mai mare dificultate întâmpinată de reprezentanţii Larix Mobila anul trecut a fost creşterea preţurilor la materia prima, corelată cu presiunea de a menţine aceleaşi preţuri de vânzare.
O piaţă de 5,8 miliarde de lei
Larix Mobila şi început activitatea în 1992, acum aproape 25 de ani, şi este deţinută de familia Bereczki, potrivit datelor publice. Fabricare produselor din lemn este o industrie în valoare de 5,8 miliarde de lei, care în 2015 număra circa 3.000 de companii. Principalii competitori ai Larix Mobila sunt producători locali de mobilă Aramis Invest, Italsofa România, Taparo, Cotta Internaţional, Plimob, PGS Sofa&Co, Polilpol, dar şi alţii.
Sursa foto: larixmobila.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Alba, magnet pentru investitori străini

Articolul următor

InterContinental Bucureşti are un nou Director General

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share