Industrie

Berarii României: Piața berii a rămas constantă

Asociația Berarii României anunță evoluția pieței berii pe parcursul anului trecut. Volumul pieţei berii s-a menținut la 15,8 milioane hl, nivel atins și în 2015. Consumul pe cap de locuitor s-a situat la rândul său la nivelul anului precedent, de 80 l.
“Rezultatele anului 2016 reprezintă o evoluție firească pentru o piață concurențială, așa cum este piața berii. Contextul fiscal stabil a fost cel care a permis pieței berii să evolueze în mod natural, în lipsa unor factori de presiune care să-i condiționeze trendul.”, a declarat Shachar Shaine, Președinte Asociația Berarii României, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Asociației.
Producția de bere reprezintă un real stimul pentru creșterea economică a României, prin crearea de locuri de muncă la nivel național, generarea de valoare adăugată în cadrul tuturor activităților conexe și prin importante contribuții la bugetul de stat sub formă de taxe și impozite. Datorită caracterului său național, definit de producție locală în proporție de peste 97% și 70% ingrediente provenite din agricultura României, sectorul berii are o influență semnificativă asupra gradului de ocupare a forței de muncă, prin crearea, la nivelul întregii țări, direct și indirect, de aproximativ 85.000 locuri de muncă.
“Chiar și în condițiile în care volumul pieței în 2016 s-a menținut la nivelul anului anterior, un lucru este cert: industria berii deține toate atuurile pentru a rămâne un element cheie al evoluției pozitive a economiei locale. Agricultura României este unul dintre sectoarele asupra căruia producția de bere își pune în mod vizibil amprenta pozitivă. Astfel, datorită faptului că 70% din ingredientele berii provin din România, peste 10.000 de români au un loc de muncă în agricultură.”, a adăugat Julia Leferman, Director general Asociația Berarii României
Piața berii în 2016
Importuri: deși în 2016 importurile au înregistrat o foarte ușoară creștere față de anul precedent, de 0,09 milioane hl, atingând un total de 0,44 milioane hl, piața berii din România continuă să își păstreze caracterul profund național, ponderea producției locale rămânând la peste 97% din consumul intern.
Exporturi: în ceea ce privește exporturile, acestea au înregistrat o ușoară scădere, de 0,08 milioane hl față de anul anterior, atingând un total de 0,42 milioane Hl.
Investiții: eforturile investiționale ale membrilor Asociației au fost constante de-a lungul timpului, nivelul total al investiției înregistrând în 2016 un trend ascendent comparativ cu anul anterior. Astfel, valoarea investițiilor în 2016 s-a ridicat la 69,7 milioane euro, în creștere cu 14.2 milioane euro față de 2015.
Până în prezent, investițiile cumulate realizate de membrii Asociației de la intrarea acestora pe piață au atins un total de 1,4 miliarde Euro.
Număr de angajați: în ciuda unei ușoare scăderi a numărului de locuri de muncă în producția de bere, la nivelul membrilor Asociației, de la 3.700 în 2015 la 3.600 în 2016, industria berii rămâne un stimul important al economiei și contribuie la crearea unui număr de 85.000 locuri de muncă la nivel național.
Membrii Asociației Berarii României sunt producătorii Bergenbier, Heineken, United Romanian Breweries Bereprod, Ursus Breweries și Martens, alături de microberăria Clinica de Bere. Împreună, cei șase producători furnizează peste 80% din cantitatea de bere consumată în România. Totodată, din Asociație fac parte și reprezentanți ai producătorilor de materii prime: Soufflet Malț România și Asociația Producătorilor de Hamei.
Începând cu anul 2008, Asociația Berarii României face parte din organizația Berarii Europei, fondată în 1958, la Bruxelles.

Related posts

Exonia: Apel către autorităţile române pentru a sprijini pornirea fabricii de ambalaje destinate biocidelor

Papuc Irina

Producătorul de scaune Antares mizează pe afaceri de 10 mil. de euro pentru acest an

Stefana Muresan

A VPK pledge put in practice for a sustainable present and a future proof living

Ionut Oprea

Veste bună pentru cei doi producători auto-încă un lot din drumul expres, adjudecat

Ligia Voro

Continental extinde clădirea de birouri din Iași

Ligia Voro

Airbus Helicopters Romania vrea să repare elicopterele din flota Inspectoratoratului General de Aviație al MAI

Ion Surdu

Brasov: Continental, Premium Aerotec, Elmas, Electroprecizia sau Stabilus caută personal

Stefana Muresan

Parteneriatul strategic dintre Airbus Helicopters și IAR Brașov privind H215M, întărit cu un acord pe 15 ani

Stefana Muresan

Astra Trans Carpatic, investiție de 20 mil. euro în noi rute feroviare, a treia fiind între Timişoara şi Baia Mare

redactia

Primul salon al vinurilor la Oradea, organizat de Asociaţia pentru cultura şi civilizaţia vinului Millésime

Stefana Muresan

Oblio, pași îndrăzneți în producție

Stefana Muresan

APIA participă la proiectul european Drives privind dezvoltarea de competenţe în sectorul auto

redactia

Holzindustrie Schweighofer – sistem de urmărire a camioanelor prin GPS

Stefana Muresan

Concernul Bosch va construi în Simeria o fabrică de maşini de spălat

redactia

Se redeschide mineritul. Vizate – Remin Baia Mare, Cupru Min, Moldomin şi Băiţa

Stefana Muresan

Armata vrea 45 de elicoptere produse de Airbus la Ghimbav

Stefana Muresan

Provocări și previziuni despre IT-ul românesc: „Noi am reușit în ciuda faptului că suntem în România, nu datorită faptului că suntem în România”

Ion Surdu

Airbus Helicopters: Exportăm 75% din ceea ce producem

Stefana Muresan

TeraPlast a încheiat un contract de market maker cu BRK Financial Group 

Ligia Voro

Eurostat: printre statele unde industria este cea mai semnificativă activitate economică

Papuc Irina

FOTO/ Reportaj din interiorul IPEC, producător mondial de farfurii din Alba-Iulia. 50 de milioane de produse sunt exportate anual în toată lumea

Papuc Irina

Cumpărător din Polonia pentru activele combinatului din Câmpia Turzii

Nora Dumitrescu

Două zile până la evenimentele Transilvania Open 4 Business 2017! 

Ligia Voro

Campanie naţională pentru învăţământul profesional dual

Stefana Muresan

Leave a Comment