Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

QS University Rankings 2018: UVT, locul trei în România

Conform celei de-a 14-a ediții a clasificării QS University Rankings, publicată în 8 iunie 2017, Universitatea de Vest din Timișoara este din nou prezentă în topul celor mai bune universități din lume. La nivel mondial au fost evaluate peste 4000 de universități din 84 de țări, dintre acestea doar 959 fiind incluse in clasamentul final. Din România, patru universități sunt prezente în această clasificare internațională, toate fiind membre ale Consorțiului Universitaria: Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Rezultatele obținute mențin instituția între primele trei universități din țară în ceea ce privește scorul total obținut la toți cei șase indicatori de performanță. La doi dintre indicatori (numărul total de studenți și numărul de studenți străini), UVT se poziționează pe locul doi la nivel național. La indicatorul privind reputația în rândul comunității academice internaționale, Universitatea se poziționează pe locul trei la nivel național, iar la ceilalți indicatori (reputația în rândul angajatorilor, numărul de citări și numărul cadrelor didactice internaționale), UVT ocupă locul patru în țară.
Potrivit Raportului QS University Rankings, prin poziția obținută în clasificarea pentru anul 2018, Universitatea de Vest din Timișoara se află în topul celor 3% instituții de învățământ superior din lume, ținând cont de faptul că în prezent există aproximativ 26.000 de universități la nivel mondial.
Evaluarea a presupus analiza specializată a răspunsurilor la studiile anuale ale QS cu privire la reputația în rândul comunității academice și la reputația în rândul angajatorilor. Astfel, au fost interpretate peste 75.000 de răspunsuri ale membrilor comunității academice internaționale cu privire la activitatea de cercetare științifică și aproape 40.000 de răspunsuri ale angajatorilor din întreaga lume cu privire la absolvenții instituțiilor de învățământ superior evaluate. De asemenea, s-a evaluat gradul de internaționalizare (cadre didactice și studenți), numărul total de studenți, precum și numărul citărilor lucrărilor de cercetare științifică, prin analiza informațiilor indexate în baza de date bibliografică și bibliometrică Scopus a Elsevier. Astfel, QS a analizat peste 75 de milioane de citări a mai mult de 12 milioane de lucrări științifice de cercetare.
Bazat pe șase indicatori de performanță, clasamentul este conceput pentru a evalua universitățile în patru domenii: cercetare, predare, inserție profesională și internaționalizare. Ponderea atribuită indicatorilor de performanță este:
– reputația academică – 40%
– reputația în rândul angajatorilor – 10%
– raportul între numărul de studenți și corpul didactic – 20%
– citări per universitar – 20%
– ponderea cadrelor didactice internaționale – 5%
– ponderea studenților internaționali – 5%.

Total
0
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Virgil METEA, un nou mandat de patru ani în fruntea ROMGAZ!

Articolul următor

Kronospan, investiție de 10 milioane de euro într-o nouă linie de producţie în Sebeş

Citește si:
Total
0
Share