București Real Estate Ultimele stiri

CTP a achiziționat Phoenix Logistics Center

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, a înregistrat în 2017 cel mai rapid ritm de dezvoltare de la intrarea pe piața autohtonă, extinzându-se atât la nivel național, cât și în apropierea Bucureștiului, unde deține trei parcuri: CTPark Bucharest, CTPark Bucharest West și CTPark Bucharest North (fostul Chitila Logistic Park). Una dintre cele mai importante achiziții din vecinătatea capitalei de anul acesta este, alături de Chitila Logistic Park, parcul logistic Phoenix Logistics Center, care a fost cumpărat cu aproximativ 7 milioane de euro de la compania olandeză LSREF3 Alpha Dutch Holdings B.V., în trimestrul al doilea al acestui an.
Phoenix Logistics Center (PLC) a fost integrat în CTPark Bucharest și se află în localitatea Chiajna, la intersecția autostrăzii A1 cu Șoseaua de Centură, la o distanță de doar 10 kilometri de centrul Bucureștiului. Parcul are o suprafață totală de 43.000 m² și o suprafață închiriabilă de 21.000 m². Spațiile sunt ideale pentru a fi utilizate atât pentru activități de depozitare, logistice și de distribuție, cât și producție pentru industria ușoară. Phoenix Logistics Center este complet închiriat către DB Schenker, companie internațională ce oferă servicii de transport rutier de marfă, transport feroviar, transport aerian, transport maritim, servicii de logistică şi formalităţi vamale.
Investiție de circa 1,5 milioane euro în modernizarea Phoenix Logistics Center. Planurile dezvoltatorului pentru parcul logistic din Chiajna presupun lucrări de renovare și modernizare. Investiția estimată se ridică la aproximativ 1.500.000 euro și se face în două faze: în prima etapă se efectuează lucrări de aducere la standardele ISU (instalațiile cu hidranți, sistem de iluminare de urgență, sistem de desfumare, sisteme antiincendiu etc.), iar în cea de a doua se fac lucrări de modernizare, printre care se numără: înlocuirea sistemului de iluminare prin introducerea tehnologiei Smart LED, precum și reabilitarea sistemelor de canalizare și de epurare a apei, etc. Prima etapă a fost demarată imediat după achiziție, urmând să se încheie luna aceasta. A doua fază va fi demarată anul viitor.
„Suntem deciși să creștem stocul de spații logistice și industriale pe care le deținem în țară și să ajungem la 1 million m² până la sfârșitul lui 2018. Cererea este mare și sunt foarte optimistă că ne vom atinge și chiar depăși ținta. Phoenix Logistics Center este o proprietate poziționată ideal pentru amplasarea de spații logistice: foarte aproape de centrul capitalei, cu o expunere comercială extrem de bună, datorită accesului direct la autostrada A1 și la Șoseaua de Centură”, a explicat Ana Dumitrache, Country Head al CTP România.
Depozitul din Phoenix Logistics Center dispune atât de spații destinate depozitării, cât și de spații de birouri împreună cu serviciile aferente. Printre caracteristile spațiilor de depozitare se numără: înălţime utilă de 10 metri, capacitate de încărcare de 5 tone/ m², instalație de sprinklere, 7 uși secționale, 38 de porți de încărcare și descărcare.
CTP este un dezvoltator și administrator full-service de proprietăți comerciale, specializat în livrarea și managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaționale și locale de prim rang, care fac investiții strategice noi sau își extind operațiunile în Europa Centrală și de Est. CTP deține CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu peste 4,1 milioane de metri pătrați de spații de clasa A, în peste 80 de puncte strategice.
În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu peste 700.000 m² suprafață închiriabilă situați în zece orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitești, Salonta, Sibiu, Timișoara și Turda.

Related posts

Raportul rectorului UBB: “Un an plin de provocări”

Nora Dumitrescu

UBB, oficial în Liga Universităților Internaționale de Excelență

redactia

Festivalul Internațional de Film Transilvania va fi amânat

Nora Dumitrescu

Volkswagen ID.4 – mobilitate sustenabilă cu tehnologie de la Continental

Nicolae Pop

CTP acquires Equest Logistic Park, expands CTPark Bucharest by 57,000 m2

Papuc Irina

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale, donație de 500.000 de lei pentru dotarea secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Brașov 

Papuc Irina

Castelul Teleki din Dumbrăvioara, județul Mureș, scos la vânzare

redactia

Noul centru Vitacom, operațional din acest an

Nora Dumitrescu

Banca Transilvania are la dispoziție 3,4 miliarde pentru programul IMM Invest

Nora Dumitrescu

Producătorii bio ai Sălajului, sprijiniți la nivel european

Nora Dumitrescu

Universal Alloy își caută viitorii ingineri la București

Nora Dumitrescu

Proiecte de peste 142.000 de lei finanțate prin „Bursa Talentelor” în Bihor

Traian Dan

Încep lucrările la podul peste Someș dintre localitățile Seini și Pomi, contract de de 15 mil. lei

Stefana Muresan

Un tânăr din Lugoj a investit în pandemie într-o fermă de măgari. Laptele de măgăriță, la mare căutare în Banat

Ion Surdu

Aproape 21 miliarde de euro pentru agricultură, cum îi cheltuim

Ligia Voro

Complexul Energetic Hunedoara cumpără gaze în valoare de 22 de milioane de lei de la Romgaz

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Arad, orașul palatelor în stil vienez

Transilvania Business

Preluarea Vestmoldtransgaz de către Transgaz a fost finalizată

redactia

Grupul elvetian Artemis creeaza un cluster industrial in vestul tarii

Ionut Oprea

BTCP va intermedia majorarea capitalului Holde Agri Invest

Nora Dumitrescu

Cluj, Alba, Mureş, Braşov, Arad şi Timiş – judeţe care au atras investiţii străine de peste 1 miliard de euro

Stefana Muresan

IMMOFINANZ acquires head office from Erste Group in Bucharest

Ionut Oprea

Obligațiunile Ready Office Rent listate pe bursă

Ligia Voro

17% crestere pentru stocul de spatii logistice si industriale

Ionut Oprea

Leave a Comment