București Real Estate Ultimele stiri

CTP a achiziționat Phoenix Logistics Center

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, a înregistrat în 2017 cel mai rapid ritm de dezvoltare de la intrarea pe piața autohtonă, extinzându-se atât la nivel național, cât și în apropierea Bucureștiului, unde deține trei parcuri: CTPark Bucharest, CTPark Bucharest West și CTPark Bucharest North (fostul Chitila Logistic Park). Una dintre cele mai importante achiziții din vecinătatea capitalei de anul acesta este, alături de Chitila Logistic Park, parcul logistic Phoenix Logistics Center, care a fost cumpărat cu aproximativ 7 milioane de euro de la compania olandeză LSREF3 Alpha Dutch Holdings B.V., în trimestrul al doilea al acestui an.
Phoenix Logistics Center (PLC) a fost integrat în CTPark Bucharest și se află în localitatea Chiajna, la intersecția autostrăzii A1 cu Șoseaua de Centură, la o distanță de doar 10 kilometri de centrul Bucureștiului. Parcul are o suprafață totală de 43.000 m² și o suprafață închiriabilă de 21.000 m². Spațiile sunt ideale pentru a fi utilizate atât pentru activități de depozitare, logistice și de distribuție, cât și producție pentru industria ușoară. Phoenix Logistics Center este complet închiriat către DB Schenker, companie internațională ce oferă servicii de transport rutier de marfă, transport feroviar, transport aerian, transport maritim, servicii de logistică şi formalităţi vamale.
Investiție de circa 1,5 milioane euro în modernizarea Phoenix Logistics Center. Planurile dezvoltatorului pentru parcul logistic din Chiajna presupun lucrări de renovare și modernizare. Investiția estimată se ridică la aproximativ 1.500.000 euro și se face în două faze: în prima etapă se efectuează lucrări de aducere la standardele ISU (instalațiile cu hidranți, sistem de iluminare de urgență, sistem de desfumare, sisteme antiincendiu etc.), iar în cea de a doua se fac lucrări de modernizare, printre care se numără: înlocuirea sistemului de iluminare prin introducerea tehnologiei Smart LED, precum și reabilitarea sistemelor de canalizare și de epurare a apei, etc. Prima etapă a fost demarată imediat după achiziție, urmând să se încheie luna aceasta. A doua fază va fi demarată anul viitor.
„Suntem deciși să creștem stocul de spații logistice și industriale pe care le deținem în țară și să ajungem la 1 million m² până la sfârșitul lui 2018. Cererea este mare și sunt foarte optimistă că ne vom atinge și chiar depăși ținta. Phoenix Logistics Center este o proprietate poziționată ideal pentru amplasarea de spații logistice: foarte aproape de centrul capitalei, cu o expunere comercială extrem de bună, datorită accesului direct la autostrada A1 și la Șoseaua de Centură”, a explicat Ana Dumitrache, Country Head al CTP România.
Depozitul din Phoenix Logistics Center dispune atât de spații destinate depozitării, cât și de spații de birouri împreună cu serviciile aferente. Printre caracteristile spațiilor de depozitare se numără: înălţime utilă de 10 metri, capacitate de încărcare de 5 tone/ m², instalație de sprinklere, 7 uși secționale, 38 de porți de încărcare și descărcare.
CTP este un dezvoltator și administrator full-service de proprietăți comerciale, specializat în livrarea și managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaționale și locale de prim rang, care fac investiții strategice noi sau își extind operațiunile în Europa Centrală și de Est. CTP deține CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu peste 4,1 milioane de metri pătrați de spații de clasa A, în peste 80 de puncte strategice.
În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu peste 700.000 m² suprafață închiriabilă situați în zece orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitești, Salonta, Sibiu, Timișoara și Turda.

Related posts

Cum va arăta Sala Polivalentă din Turda

Nora Dumitrescu

Autostrada Oradea – Arad, posibilă datorită Poloniei

redactia

Platformă de biologie moleculară pentru boli infecțioase în Baia Mare

Nora Dumitrescu

Sfaturi practice de la E.ON: Cum îți poți reduce factura la energie cu ajutorul iluminatului inteligent

Ligia Voro

Simona Halep a cumpărat, cu două milioane de euro, un hotel în Poiana Brașov

Stefana Muresan

Ungurii donează patru armăsari de rasă pentru hergheliile din Transilvania

Traian Dan

O fabrică a grupului TeraPlast, inaugurată în spațiul virtual

Nora Dumitrescu

Hotelul de Gheaţă atrage mii de turiști în fiecare iarnă

Stefana Muresan

Laborator de măsurări electrice, echipat de Tenaris la Jibou

Nora Dumitrescu

Incubatorul de afaceri din Odorheiu Secuiesc cu peste 40 de firme, exemplu de bună practică

Stefana Muresan

Engie România, premiată pentru responsabilitate socială

Ligia Voro

În 2021, recensământul populației și locuințelor se va face online

Traian Dan

Tendințe care marchează domeniul de facilities management

Stefana Muresan

Fabrica de espressoare de cafea De’Longhi din Cluj caută 100 de angajaţi fără vechime şi cu studii gimnaziale

redactia

Porsche Engineering România își extinde echipa: peste 200 de angajați și 24 de studenți stagiari

Papuc Irina

MADR: Contract pentru exportul a 200.000 de ovine spre Emiratele Arabe Unite. Primul transport, în martie

redactia

Finanțare de 60 milioane lei pentru reabilitarea coridorului Nufărul-Cantemir

Traian Dan

Complex imobiliar, dezvoltat pe vechea locație a Teraplast din Bistrița. Cine va fi dezvoltatorul

Papuc Irina

Transgaz, profit în creştere cu 21% în 9 luni

Stefana Muresan

Hidrocentrala Râul Mare-Retezat va fi retehnologizată cu 80 de milioane de euro

Papuc Irina

Olandezii vor să se ocupe de proiectele Park & Ride din Cluj

Nora Dumitrescu

Starbucks își deschide cafenele în serie la Cluj

Nora Dumitrescu

S-a lansat licitația pentru reamenajarea Pieței Magnoliei din Oradea

Traian Dan

Romgaz recrutează şapte membri în CA, în baza ordonanţei pentru guvernanţa corporativă

Stefana Muresan

Leave a Comment