București Real Estate Ultimele stiri

CTP a achiziționat Phoenix Logistics Center

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, a înregistrat în 2017 cel mai rapid ritm de dezvoltare de la intrarea pe piața autohtonă, extinzându-se atât la nivel național, cât și în apropierea Bucureștiului, unde deține trei parcuri: CTPark Bucharest, CTPark Bucharest West și CTPark Bucharest North (fostul Chitila Logistic Park). Una dintre cele mai importante achiziții din vecinătatea capitalei de anul acesta este, alături de Chitila Logistic Park, parcul logistic Phoenix Logistics Center, care a fost cumpărat cu aproximativ 7 milioane de euro de la compania olandeză LSREF3 Alpha Dutch Holdings B.V., în trimestrul al doilea al acestui an.
Phoenix Logistics Center (PLC) a fost integrat în CTPark Bucharest și se află în localitatea Chiajna, la intersecția autostrăzii A1 cu Șoseaua de Centură, la o distanță de doar 10 kilometri de centrul Bucureștiului. Parcul are o suprafață totală de 43.000 m² și o suprafață închiriabilă de 21.000 m². Spațiile sunt ideale pentru a fi utilizate atât pentru activități de depozitare, logistice și de distribuție, cât și producție pentru industria ușoară. Phoenix Logistics Center este complet închiriat către DB Schenker, companie internațională ce oferă servicii de transport rutier de marfă, transport feroviar, transport aerian, transport maritim, servicii de logistică şi formalităţi vamale.
Investiție de circa 1,5 milioane euro în modernizarea Phoenix Logistics Center. Planurile dezvoltatorului pentru parcul logistic din Chiajna presupun lucrări de renovare și modernizare. Investiția estimată se ridică la aproximativ 1.500.000 euro și se face în două faze: în prima etapă se efectuează lucrări de aducere la standardele ISU (instalațiile cu hidranți, sistem de iluminare de urgență, sistem de desfumare, sisteme antiincendiu etc.), iar în cea de a doua se fac lucrări de modernizare, printre care se numără: înlocuirea sistemului de iluminare prin introducerea tehnologiei Smart LED, precum și reabilitarea sistemelor de canalizare și de epurare a apei, etc. Prima etapă a fost demarată imediat după achiziție, urmând să se încheie luna aceasta. A doua fază va fi demarată anul viitor.
„Suntem deciși să creștem stocul de spații logistice și industriale pe care le deținem în țară și să ajungem la 1 million m² până la sfârșitul lui 2018. Cererea este mare și sunt foarte optimistă că ne vom atinge și chiar depăși ținta. Phoenix Logistics Center este o proprietate poziționată ideal pentru amplasarea de spații logistice: foarte aproape de centrul capitalei, cu o expunere comercială extrem de bună, datorită accesului direct la autostrada A1 și la Șoseaua de Centură”, a explicat Ana Dumitrache, Country Head al CTP România.
Depozitul din Phoenix Logistics Center dispune atât de spații destinate depozitării, cât și de spații de birouri împreună cu serviciile aferente. Printre caracteristile spațiilor de depozitare se numără: înălţime utilă de 10 metri, capacitate de încărcare de 5 tone/ m², instalație de sprinklere, 7 uși secționale, 38 de porți de încărcare și descărcare.
CTP este un dezvoltator și administrator full-service de proprietăți comerciale, specializat în livrarea și managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaționale și locale de prim rang, care fac investiții strategice noi sau își extind operațiunile în Europa Centrală și de Est. CTP deține CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu peste 4,1 milioane de metri pătrați de spații de clasa A, în peste 80 de puncte strategice.
În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu peste 700.000 m² suprafață închiriabilă situați în zece orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitești, Salonta, Sibiu, Timișoara și Turda.

Related posts

Arad: 15 hale industriale de peste 100.000 mp. vor fi contruite în județ

redactia

Brașovul cumpără cu 25 mil. euro 105 autobuze turcești de la Karsan Otomotiv

Stefana Muresan

A Mayor, a Minister, and a New York proptech guru meet at MIPIM

Stefana Muresan

Angajați din Ardealul de Nord vor deveni IT-iști prin reconversie profesională

Nora Dumitrescu

Premiile Forbes Best Office Buildings

CNAIR a câștigat litigiul pentru lotul III al Autostrăzii Orăștie-Sibiu

Ligia Voro

Autostrada Timişoara – Moraviţa: A fost scos la licitaţie studiul de fezabilitate

Stefana Muresan

Popririle pe conturile bancare trebuie ridicate imediat după plata sumelor

Traian Dan

Etem țintește proiecte noi

Stefana Muresan

Mihai Daraban: Este obligatoriu să promovăm România ca un hub comercial între Japonia și UE

redactia

Mii de elevi bihoreni, ajutați să-și aleagă cariera printr-un proiect european

Traian Dan

Go StarTech – provocarea lansată start-up-urilor tech de către GoTech World și Telekom Romania

Ligia Voro

Dunwell: 23 centre de distribuție aprovizionează zilnic magazinele

Papuc Irina

APIA verifică fermierii prin teledetecție

Traian Dan

Aparatură de peste 2,45 milioane de euro pentru Spitalul „Gavril Curteanu”

Traian Dan

București, capitala europeană a frumuseții și a modei pentru 3 zile!

Ligia Voro

O nouă platformă de staţionare aeronave la Aeroportul Internațional Cluj

Stefana Muresan

Mai multe fonduri europene pentru proiecte de importanta majora

redactia

Bianca Muntean: “Oameni care nu s-au gândit niciodată să colaboreze își vor uni forțele”

Nora Dumitrescu

Ceas de lux dedicat Centenarului, lansat de elvețienii de la Tissot. Este inspirat de Alba Iulia și produs în 1918 de bucăți

redactia

Un sector al Variantei de Ocolire a Municipiului Iași, scos la licitație

Ligia Voro

Brașov: S-a semnat contractul pentru Sala Polivalentă cu Biroul de Proiectare Dico&Țigănaș

Stefana Muresan

O delegaţie a Fondului suveran de investiţii din Qatar, la București

Ligia Voro

Oasis Retail Development se asociează cu grupul austriac Supernova și demarează proiectul Prima Shopping Center Sibiu

redactia

Leave a Comment