Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hidroserv a depus planul de reorganizare

Hidroelectrica

Sub administrarea judiciară a CITR, Hidroserv SA – Societatea de Servicii Hidroenergetice, singura companie din industrie calificată să sigure servicii de mentenanță pentru activele companiei Hidroelectrica, a depus astăzi planul de reorganizare pentru redresarea companiei, au anunțat astîz

 

Cu o cifră de afaceri de 124 milioane de lei și un rezultat net pozitiv la finele anului 2019, împreună cu profitul operațional înregistrat în primul trimestru al acestui an, Hidroserv face un pas important pentru reintegrarea în circuitul economic și redobândirea sustenabilă a solvabilității companiei. Compania își propune să genereze o cifră de afaceri de 184 milioane de lei în anul 2020, ca urmare a restructurării financiare, operaționale și investițiilor în echipamente prevăzute prin planul de reorganizare, dar și prin derularea activității de mentenanță la obiectivele hidroenergetice, ca parte din noul acord cadru încheiat pe următorii patru ani cu Hidroelectrica, principalul beneficiar Hidroserv.

„Mă bucur să văd că Hidroserv, o companie de importanță strategică în Sistemul Energetic Național, este pregătită pentru reorganizare. Cele două succese deja atinse, atingerea profitului operațional și finalizarea în condiții reciproc avantajoase a negocierii cu Hidroelectrica, mă fac încrezător în șansele redresării sale. Salvarea valorii acestei companii înseamnă reintrarea în economie a unui jucător cheie din piața de energie, pentru care echipa noastră multidisciplinară de specialiști își va folosi în continuare toată expertiza acumulată în cei 20 de ani de experiență ai CITR”, subliniază Adrian Lotrean, Senior Partner CITR.

Între prioritățile strategiei de reorganizare elaborate de CITR, care continuă măsurile aplicate în Hidroserv, intră obținerea de resurse financiare provenite din încasarea creanțelor comerciale, eșalonarea creanțelor, precum și restructurarea financiară și operațională a societății. Odată cu atingerea unor noi standarde de eficiență în companie, și implementarea planului de reorganizare, Hidroserv își propune o creștere curajoasă de aproape 15% a cifrei de afaceri până în 2022, iar forecastul încurajator se menține și raportat la rezultatul operațional, cu o creștere estimată de 25% a EBITDA în următorii doi ani.

Următorii pași după depunerea Planului de reorganizare la Tribunalul București sunt convocarea Adunării creditorilor în vederea aprobării planului de reorganizare, astfel ca la următorul termen de judecată fixat pe 24 iunie, Hidroserv să poată primi confirmarea planului de reorganizare și să înceapă implementarea planului.

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Târgul internațional de mașini agricole SIMA Paris, amânat pentru februarie 2021

Articolul următor

Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România: Suntem pregătiți să asigurăm necesarul de măști și materiale de protecție pentru populație după 15 mai

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share