Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cea mai mare competiție internă de granturi de cercetare din România, lansată de o universitate din Transilvania: aproape un milion de euro

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu anunță lansarea „celei mai mari competiții interne de Granturi de Excelență din România”. Valoarea totală a fondurilor alocate este de aproape 1.000.000 euro.

Potrivit instituției, granturile vor fi finanțate din resurse proprii, din donația Institului Hasso Plattner de peste 4 milioane de euro din 2018.

Astfel, se estimează că din bugetul competiției vor fi finanțate șase granturi de excelență, al căror buget individual va depăși suma de 150.000 euro. Cele șase granturi vor fi repartizate după cum urmează: 3 pentru științele naturii, științele exacte și științele inginerești, 2 pentru științele sociale și 1 pentru științele umaniste.
Granturile vor fi finanțate din donația Hasso Plattner acordată Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, mai exact din fondurile Centrului de Transfer de Cunoaștere HPI-ULBS. Indicatorii de rezultat ai competiției vizează crearea de noi locuri de muncă pentru tinerii cercetători, publicarea de lucrări în reviste internaționale de top, dar și atragerea prin participarea la competițiile naționale și internaționale de cercetare a unor fonduri cu o valoare cel puțin egală acelora primite din partea ULBS.

Scopul general al competiției ULBS-HPI-ERG este încurajarea nucleelor de excelență din ULBS pentru o mai bună afirmare a acestora atât pe plan internațional, cât și în mediul non-academic. „Așa cum am promis încă dinainte de a-mi începe mandatul, vom stimula performanța și vom cultiva meritocrația. Universitatea noastră dispune de foarte multe resurse competitive pe zona de cercetare. Trebuie doar ca acestea să fie identificate corect și stimulate corespunzător”, a declarat prof. univ. dr. Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Mai multe detalii despre modul de desfășurare a competiției interne de granturi din cadrul ULBS pot fi găsite aici.

Total
12
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Timişoara speră la fonduri europene pentru 11 noi proiecte de infrastructură din domeniul transporturilor

Articolul următor

[Enjoy Transylvania!] Lechința, the Land of Revived Saxon Vineyards

Citește și:
Citeste mai mult

Podul din Turda peste Arieș, finalizat

Săptămâna viitoare va fi dat în folosință podul de peste râul Arieș din Turda, lucrare așteptată de locuitori.…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
12
Share