Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Eticheta Bun de Maramureș va fi eliberată gratuit

Asociația Bun de Maramureș (ABM) a demarat planul de acțiune din cadrul proiectului “Lanțuri alimentare pentru Europa” pentru introducerea unei mărci cu numele organizației pe produsele locale.

“În această perioadă de pandemie caracterizată prin distanțare socială, produsele locale trebuie să fie promovate cu prioritate ca urmare a nevoii de a scurta lanțurile de distribuție și de a răspunde interesului tot mai crescut al consumatorilor pentru produse proaspete, mai puțin procesate și provenite din surse de încredere”, susțin inițiatorii proiectului.

Pentru a veni în întâmpinarea acestor provocări, Consiliul Județean (CJ) va pune în aplicare, în perioada 2020-2021, planul de acțiune ”Dezvoltarea lanțurilor alimentare din județul Maramureș”, elaborat în cadrul proiectului FoodChains 4 Europe.

Activitățile prevăzute sunt realizate de ABM, în baza parteneriatului încheiat cu CJ Maramureș în primăvară. ABM este responsabilă cu introducerea sistemului de etichetare ”Bun de Maramureș” pentru produsele alimentare reprezentative și pentru implementarea programului de inovare a lanțurilor alimentare din județ.

Prima întâlnire de lucru a fost organizată în 25 august, la Muzeul Satului din Baia Mare, cu participarea a 13 reprezentanți ai producătorilor din industria alimentară județeană.

“Ne exprimăm deschiderea și interesul pentru susținerea produselor locale reprezentative și încurajarea consumatorilor de a alege produsele locale de calitate. 

În această perioadă de criză cauzată de pandemie avem nevoie de atitudini responsabile în comunitatea maramureșeană, care să contribuie la relansarea economiei locale, la îmbunătățirea stilului de viață și a sănătății oamenilor, precum și la o mai bună protejare a mediului. 

Așa este stipulat și în strategia ”De la fermă la furculiță”, lansată în primăvară de Comisia Europeană”, consideră vicepreședintele CJ Maramureș, Ioan Doru Dăncuș.

Reprezentanți ai asociației și membri ai echipei proiectului FoodChains 4 Europe au prezentat condițiile de înscriere în ABM și criteriile de licențiere a produselor. Participanții și-au exprimat interesul pentru a obține licența de utilizare. 

Ei au apreciat inițiativa CJ de a introduce gratuit marca prin care vor fi promovate produse de calitate și reprezentative pentru județ. Trei reprezentanți ai producătorilor au depus cereri de înscriere în ABM, alții le depun în septembrie.

Avantajele membrilor sunt posibilitatea de a obține licența de utilizare a mărcii, sprijin pentru promovarea produselor și participarea la târguri, acces la programe de pregătire și schimburi de experiență, acces la informații privind de surse de finanțare și sprijin pentru pregătirea proiectelor, sprijin în implementarea unor soluții tehnice inovatoare oferite de universități.

Pot dobândi calitatea de membri simpatizanți persoanele fizice sau juridice care nu au suferit nici o condamnare, aderă la scopul și obiectivele asociației, au recomandarea unui membru al asociației, întrunesc acordul Consiliului Director și vor să contribuie la creșterea impactului activităților derulate de ABM.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Portalul Investitorilor din România se lansează o dată cu promovarea Bursei la statutul de Piață Emergentă

Articolul următor

Oradea Startups Report – oglinda IT-ului orădean, premieră realizată de Oradea Tech Hub

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share