Comert Ultimele stiri

Eticheta Bun de Maramureș va fi eliberată gratuit

Asociația Bun de Maramureș (ABM) a demarat planul de acțiune din cadrul proiectului “Lanțuri alimentare pentru Europa” pentru introducerea unei mărci cu numele organizației pe produsele locale.

“În această perioadă de pandemie caracterizată prin distanțare socială, produsele locale trebuie să fie promovate cu prioritate ca urmare a nevoii de a scurta lanțurile de distribuție și de a răspunde interesului tot mai crescut al consumatorilor pentru produse proaspete, mai puțin procesate și provenite din surse de încredere”, susțin inițiatorii proiectului.

Pentru a veni în întâmpinarea acestor provocări, Consiliul Județean (CJ) va pune în aplicare, în perioada 2020-2021, planul de acțiune ”Dezvoltarea lanțurilor alimentare din județul Maramureș”, elaborat în cadrul proiectului FoodChains 4 Europe.

Activitățile prevăzute sunt realizate de ABM, în baza parteneriatului încheiat cu CJ Maramureș în primăvară. ABM este responsabilă cu introducerea sistemului de etichetare ”Bun de Maramureș” pentru produsele alimentare reprezentative și pentru implementarea programului de inovare a lanțurilor alimentare din județ.

Prima întâlnire de lucru a fost organizată în 25 august, la Muzeul Satului din Baia Mare, cu participarea a 13 reprezentanți ai producătorilor din industria alimentară județeană.

“Ne exprimăm deschiderea și interesul pentru susținerea produselor locale reprezentative și încurajarea consumatorilor de a alege produsele locale de calitate. 

În această perioadă de criză cauzată de pandemie avem nevoie de atitudini responsabile în comunitatea maramureșeană, care să contribuie la relansarea economiei locale, la îmbunătățirea stilului de viață și a sănătății oamenilor, precum și la o mai bună protejare a mediului. 

Așa este stipulat și în strategia ”De la fermă la furculiță”, lansată în primăvară de Comisia Europeană”, consideră vicepreședintele CJ Maramureș, Ioan Doru Dăncuș.

Reprezentanți ai asociației și membri ai echipei proiectului FoodChains 4 Europe au prezentat condițiile de înscriere în ABM și criteriile de licențiere a produselor. Participanții și-au exprimat interesul pentru a obține licența de utilizare. 

Ei au apreciat inițiativa CJ de a introduce gratuit marca prin care vor fi promovate produse de calitate și reprezentative pentru județ. Trei reprezentanți ai producătorilor au depus cereri de înscriere în ABM, alții le depun în septembrie.

Avantajele membrilor sunt posibilitatea de a obține licența de utilizare a mărcii, sprijin pentru promovarea produselor și participarea la târguri, acces la programe de pregătire și schimburi de experiență, acces la informații privind de surse de finanțare și sprijin pentru pregătirea proiectelor, sprijin în implementarea unor soluții tehnice inovatoare oferite de universități.

Pot dobândi calitatea de membri simpatizanți persoanele fizice sau juridice care nu au suferit nici o condamnare, aderă la scopul și obiectivele asociației, au recomandarea unui membru al asociației, întrunesc acordul Consiliului Director și vor să contribuie la creșterea impactului activităților derulate de ABM.

Related posts

Universitatea Babeș-Bolyai, în top 200 Shanghai

Stefana Muresan

Prival va strânge deșeurile din Turda cu autospeciale Ford

Nora Dumitrescu

Peste 5 milioane de euro pentru modernizarea unui spital din Cluj, din fonduri europene

Stefana Muresan

BCR a lansat concursul de desene pentru elevi „Școala Banilor Bine-Crescuți”

Traian Dan

Coldwell Banker Romania o numeste pe Georgia Cailean in pozitia de CEO

redactia

Grupul UMB va construi prima autostradă din Sălaj

Nora Dumitrescu

Avionul de lux al omului de afaceri Ioan Niculae, scos la vânzare de Banca Transilvania la un preţ de pornire de 5,17 milioane de dolari

Stefana Muresan

Condmag Braşov, afaceri de 3,3 mil. lei în 2018

redactia

Zoltan Prosszer, noul președinte al CA al Romcab SA. Provocări imediate

Ligia Voro

Comisarul Corina Crețu: 25 milioane de euro vor fi realocate IMM-urilor din domeniul digital din România

redactia

Bucharest Technology Week 2018 a conectat 19.907 de oameni cu tehnologia

Stefana Muresan

Peste 27 km de drum județean vor fi reabilitați în Țara Lăpușului. Contract de peste 68 milioane lei atribuit asocierii Dimex 2000 – Explan

redactia

Oameni de afaceri chinezi, cu ochii pe oportunitățile de afaceri din Cluj

Stefana Muresan

Rețelele de apă din Gherla, modernizate pe banii Europei

Nora Dumitrescu

FOTO: Maurer Imobiliare a demarat lucrările pentru ansamblul Maurer Residence Târgu Mureș

redactia

85 de bănci de odihnă amplasate pe malul Crișului Repede și în parcurile orădene

Traian Dan

Două produse tradiţionale româneşti, prezentate de studenţii USAMV Cluj-Napoca, în procedură de atestare naţională

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] The Hunting Museum in Ibăneşti, a symbol of Transylvania’s fauna

Alexandru Toth

Un chatbot DRUID automatizează procesele de HR ale Orange România

Traian Dan

Sălajul, pe cale să preia Ministerul Transporturilor

Nora Dumitrescu

Clujul va avea platformă de elicoptere SMURD lângă complexul Hasdeu

Nora Dumitrescu

MedLife pune în funcțiune propriul laborator de testare Covid-19: capacitatea de procesare – 300 de teste pe zi

Ion Surdu

Al treilea zbor NATO a adus echipamente de protecție medicală din Seul în România. Costurile, acoperite de SUA

Ion Surdu

SC Alfadin Com, de la exploatare la eficiență, în sectorul prelucrării lemnului

Stefana Muresan

Leave a Comment