Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Metroul de Cluj are certificat de urbanism

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, a emis certificatul de urbanism necesar în vederea elaborării planului urbanistic zonal și a studiului de fezabilitate necesare demarării primei etape din cadrul proiectului.

Acesta poartă denumirea “tren metropolitan Gilău – Florești – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonțida” – magistrala 1 de metrou și tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea.

“E un proiect de maximă importanță atât pentru Cluj-Napoca și zona metropolitană, cât și pentru întreg județul. Tocmai de aceea realizarea metroului va beneficia de sprijinul constant al CJ, astfel încât să devină realitate cât mai curând“, a declarat liderul CJ Cluj.

Conform documentului emis, viitoarea magistrală de metrou Florești – Cluj-Napoca va avea un traseu în lungime de 20 km și va număra 19 stații subterane și un depou subteran. Dintre acestea, 14 stații vor fi amplasate pe teritoriul municipiului, pe axa vest-centru-est și vor deservi principalele puncte de interes.

Traseul propus al metroului este zona de sud a comunei Florești – viitorul spital regional de urgență – centrul comercial din Florești – cartierul Mănăștur – centru Cluj-Napoca și zona de est a orașului, respectiv zona Aurel Vlaicu / Podul IRA. Investiția e estimată de administrația locală la peste 1 miliard de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Petroliștii de la MOL au deschis 14 benzinării în pandemie

Articolul următor

CJ Bihor recomandă instituțiilor subordonate să identifice proiecte finanțabile din fonduri UE

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share