Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ELITE ÎN BUSINESS. Top 20 de companii cu capital străin din județul CARAȘ-SEVERIN

Județul Caraș-Severin nu este nici pe departe unul dintre campionii României în ceea ce privește investițiile străine. Chiar dacă este situată în zona de vest a țării, aproape de granițele spre Europa Occidentală, Carașul este total umbrit la acest capitol de Arad, dar mai ales de Timiș, județ care atrage și mare parte din forța de muncă a județului montan. La 31 decembrie 2020, Carașul avea înmatriculate 1892 de societăți comerciale cu participare străină. Acestea aveau un capital social total de 121 de milioane de euro, adică doar 0,26% din totalul capitalului social al firmelor străine din România. Aceasta plasa județul pe locul 23 la nivel național în funcție de numărul societăților, respectiv 29 în funcție de valoarea capitalului social. Una dintre problemele mari cu care se confruntă județul și care frânează semnificativ sosirea de noi firme se referă la infrastructura rutieră, Carașul nu beneficiază de ieșire la autostradă. În strategia de dezvoltare a regiunii există proiecte de rezolvare a conexiunii spre A1, de asemenea, realizarea unui drum expres Lugoj – Craiova va ajuta la dezvoltarea regiunii.

Ranking: 1

TMD Friction Romania SRL

Societatea cu sediul în Caransebeș este parte a TMD Friction, o companie a Nisshinbo Group. Aceasta este lider mondiali în tehnologia frânării prin fricţiune, cu produse de la autoturisme, maşini de curse şi vehicule comerciale, până la aplicaţii industriale. Cu o prezenţă de peste 135 de ani în industria frânării prin fricţiune, este printre cei mai mari fabricanţi mondiali de materiale pentru frânare prin fricţiune pentru autoturisme şi vehicule comerciale şi beneficiază de încrederea celor mai mari nume din sectorul automobilelor şi industrial. De asemenea, furnizează produse şi pentru unele dintre cele mai prestigioase serii de maşini de curse, cum ar fi cele de la cursa de 24 de ore de la Le Mans şi alte vehicule. Cel mai cunoscut brand al companiei este Textar. Societatea este al doilea exportator din judeţul Caraş-Severin în 2018, după SE Bordnetze. Filiala din România este deținută de două persoane juridice luxemburgheze TMD Friction Holdings Lux, cu 98% și TMD Friction Group SA. anul trecut a avut o cifră de afaceri de 227 de milioane de lei și un profit de 21 de milioane de lei. Activele imobilizate erau de 124 de milioane de lei, iar capitalurile proprii de 255 de milioane. Numărul de angajați a fot de 496.

Scor final (puncte): 19,25

Cifra de afaceri: 19

Active imobilizate: 18

Profit: 20

Nr. angajați: 19

Capitaluri proprii: 20

Ranking: 2

Metro Imobiliare Development SRL

Societatea are sediul social în Buchin și a fost înființată în 2015. Este deținută integral de Semha Holdings LTD, un vehicul investițional din Cipru. În spatele acesteia se aflat omul de afaceri Dan Petrescu, devenit cunoscut publicului după ce a decedat într-un accident aviatic de curând. Conform datelor de la Registrul Comerțului, Metro Imobiliare are ca obiect de activitate dezvoltările imobiliare. Este una dintre cele mai profitabile societăți comerciale din județ, în anul 2020 a obținut o cifră de afaceri de 26 de milioane de lei și un excelent profit net de 21 de milioane de lei. Activele imobilizate ale societății înseamnă nu mai puțin de 84 de milioane de lei, iar capitalul propriu, o altă sumă impresionantă, 78 de milioane de lei. Compania a avut anul trecut un singur acționar.

Scor final (puncte): 16,20

Cifra de afaceri: 15

Active imobilizate: 17

Profit: 19

Nr. angajați: 2

Capitaluri proprii: 19

Ranking: 3

SE Bordnetze SRL

Societatea este filială a Sumitomo Electric Bordnetze, cu sediul în Wolfsburg, Germania. Acționarul unic al acesteia fiind societatea amintită. Aceasta este deținută de conglomeratul nipon Sumitomo Electric Industries și are, în prezent, circa 30.000 de angajați la nivel mondial, fiind prezentă în 15 țări. În România, compania are fabrici la Caransebeș, Drobeta Turnu Severin și Târgu Jiu. Are ca obiect de activitate Fabricarea de echipamente electrice și electronice pentru autovehicule și pentru motoare de autovehicule. Are sediul în comuna Buchin și funcționează din 2010. Este cel mai mare exportator din Caraș-Severin. A avut o cifră de afaceri de 862 de milioane de lei, cu pierderi de 8,6 milioane de lei. Activele imobilizate sunt de 158 de milioane de lei, capitaluri proprii de 8,8 milioane și 7166 de angajați.

Scor final (puncte): 13,55

Cifra de afaceri: 20

Active imobilizate: 19

Profit: 1

Nr. angajați: 20

Capitaluri proprii: 12

Ranking: 4

DJ & B Agroproduct SRL

Societatea are sediul social în Oravița și este deschisă în anul 2006. Activitate în domeniul agricol, mai precis Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si a plantelor producătoare de semințe oleaginoase. Este deținută de doi cetățeni germani, Burgmayer Simon și Burgmayer Daniel, ambii cu 50% din părțile sociale. De la înființare a avut o cifră de afaceri în creștere permanentă, ajungând în 2020 la 28 milioane de lei. Profitul net al societății a fost de 1,1 milioane de ei, iar activele imobilizate de 27 de milioane de lei, cu capitaluri proprii de 13,8 milioane de lei. Numărul de angajați este de 17.

Scor final (puncte): 13,40

Cifra de afaceri: 11

Active imobilizate: 15

Profit: 12

Nr. angajați: 8

Capitaluri proprii: 16

Ranking: 5

Total Asset Management SRL

Societatea este înființată în 2012, având sediul în comuna Buchin. Are ca obiect de activitate Activitățile de închiriere și leasing cu autoturisme și autovehicule rutiere ușoare. Este deținută o societate înregistrată în Cipru, Davena Ventures. Cifra de afaceri din 2020 a fost de 13 milioane de lei, a avut pierderi de 1,6 milioane de lei, active imobilizate de 165 de milioane de lei, capitaluri proprii de 76 de milioane și șase angajați.

Scor final (puncte): 13

Cifra de afaceri: 8

Active imobilizate: 20

Profit: 5

Nr. angajați: 4

Capitaluri proprii: 18

Ranking: 6

BR Assets Development SRL

Societatea este specializată în domeniul Închirierii și subînchirierii bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. Ca și acționari apar două societăți înregistrate în Cipru, Zamika Holdings LTD, cu 75% din părțile sociale și Skorsica Vetures LTD, cu 25%. anul precedent a avut cifra de afaceri 7,7 milioane de lei și un profit net de 5,8 milioane de lei. Activele imobilizate au fost în valoare de 27 de milioane, capitalurile proprii de 26 milioane și un singur angajat.

Scor final (puncte): 12,95

Cifra de afaceri: 1

Active imobilizate: 16

Profit: 18

Nr. angajați: 1

Capitaluri proprii: 17

Ranking: 7

Benning Power Electronics SRL

Este filiala locală a grupului cu același nume specializat în surse de alimentare, UPS, mijloace de măsurare. Societatea are ca obiect de activitate Fabricarea motoarelor, generatoarelor și transformatoarelor electrice. A avut 96 de angajați, o cifră de afaceri de 45 de milioane de lei, profit 1,9 milioane de lei, active imobilizate de 8,8 milioane, capitaluri proprii de 10 milioane.

Scor final (puncte): 12,60

Cifra de afaceri: 17

Active imobilizate: 7

Profit: 15

Nr. angajați: 14

Capitaluri proprii: 13

Ranking: 8

Topcorn Intreprindere Agricola SCS

Compania activează în domeniul agricol și a fost înființată în anul 2007, având sediul în Măureni. Este deținută de două persoane fizice germane Pfeifer Billa Caroline și Pfeifer Martin. A terminat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 13 milioane de lei, profit net 5 milioane de lei, active imobilizate de 11 milioane și capitaluri proprii de 12 milioane. A avut 11 angajați.

Scor final (puncte): 12,15

Cifra de afaceri: 6

Active imobilizate: 11

Profit: 17

Nr. angajați: 6

Capitaluri proprii: 15

Ranking: 9

Custom Production Europe SRL

Parte a unui grup cu origini italiene, societatea are ca obiect de activitate Fabricarea altor echipamente electrice. Sucursala românească este deținută integral de Custom SPA, societatea italiană mamă. Funcționează din 2007 în comuna Glimboca. A avut o cifră de afaceri de 69 de milioane de lei, 929.750 de lei profit, active imobilizate de trei milioane, capitaluri proprii de 5,7 milioane și 136 de angajați.

Scor final (puncte): 11,95

Cifra de afaceri: 18

Active imobilizate: 11

Profit: 11

Nr. angajați: 16

Capitaluri proprii: 9

Ranking: 10

Spaleck SRL

Societatea realizează o serie de utilaje industriale specializate, având ca obiect de activitate Fabricarea de construcții metalice si părți componente ale structurilor metalice. Este deținută integral de compania mamă din Germania, Spaleck Holding GMBH, având sediul în Reșița. Anul 2020 s-a încheiat cu o cifră de afaceri de 11 milioane de lei, 1,5 milioane de lei profit, active imobilizate 11 milioane, capitaluri proprii de 10 milioane și 47 de angajați.

Scor final (puncte): 11,75

Cifra de afaceri: 5

Active imobilizate: 12

Profit: 14

Nr. angajați: 10

Capitaluri proprii: 14

Ranking: 11

Liverani Group SRL

Activitatea societății se desfășoară în domeniul Transportului de mărfuri. Este deținută integral de o persoană juridică italiană, Liverani Group SPA, având sediul central în Caransebeș și funcționare din 2007. A încheiat anul precedent cu o cifră de afaceri de 26 de milioane de lei, 398.384 de lei profit, active imobilizate de 6 milioane de lei, șase milioane capitaluri proprii și 64 de angajați.

Scor final (puncte): 9,85

Cifra de afaceri: 14

Active imobilizate: 5

Profit: 10

Nr. angajați: 12

Capitaluri proprii: 11

Ranking: 12

Decayeux Machining SRL

Societatea este deținută de Decayeux STI SA cu 99% din părțile sociale, respectiv Valchriste SRL, ambele societăți franceze. Activează în domeniul Operațiunilor de mecanică generală. A angajat în 2020 195 de persoane, a avut o cifră de afaceri de 23 de milioane de lei, un profit de doar 27.648 de lei, active imobilizate de 1,4 milioane și capitaluri proprii de 6,1 milioane de lei.

Scor final (puncte): 9,10

Cifra de afaceri: 13

Active imobilizate: 3

Profit: 8

Nr. angajați: 18

Capitaluri proprii: 10

Ranking: 13

Banatfarming SRL

Activează în trei domenii de bază: Achiziționarea terenurilor agricole şi compactarea acestora, Cultivarea a produselor agricole, Prestări servicii agricole. Societatea deține 5500 de hectare de teren agricol la Oravița și la Jamu Mare, în Timiș. Este deținută de o societate germană Banatagro GMBH. În 2020 a avut o cifră de afaceri de 35 de milioane de lei, pierderi de 442.145 de lei, active imobilizate de 19 milioane, capitaluri proprii negative de 11 milioane de lei și 12 angajați.

Scor final (puncte): 8,70

Cifra de afaceri: 16

Active imobilizate: 14

Profit: 6

Nr. angajați: 7

Capitaluri proprii: 3

Ranking: 14

Meierhof SRL

Societatea are ca obiect de activitate Activități in ferme mixte (cultura vegetala combinată cu creșterea animalelor), având sediul în comuna Berliște. Este deținut de un cetățean spaniol Alicia Maria Medina Rodriguez De Acuna. Este parte a grupului Banat Agri. Anul trecut a avut o cifră de afaceri de 13 milioane de lei . 12.903 lei profit net, active imobilizate de 11 milioane, capitaluri proprii de 3,9 milioane și 27 de angajați.

Scor final (puncte): 7,95

Cifra de afaceri: 7

Active imobilizate: 10

Profit: 7

Nr. angajați: 9

Capitaluri proprii: 7

Ranking: 15

Normarom Industrie SRL

Este specializată în prelucrarea lemnului și este deținută integral de o societate franceză, Goupe Lefebvre SAS. A fost înființată în anul 1994 și are sediul la Oravița. A realizat o cifră de afaceri de 20 de milioane de lei, pierderi de 3,7 milioane, active imobilizate de 10 milioane de lei și capitaluri propriii de 1, 3 milioane. A avut 141 de angajați

Scor final (puncte): 7,95

Cifra de afaceri: 12

Active imobilizate: 9

Profit: 2

Nr. angajați: 17

Capitaluri proprii: 6

Ranking: 16

Massiv Forest SRL

Producătorul din domeniul lemnului este unul dintre cei mai vechi investitori străini din zona Caransebeșului. Are ca obiect de activitate Tăierea și rindeluirea lemnului, sediul fiind în comuna Buchin. Este deținută de Lakesworth Investments LTD. A realizat o cifră de afaceri de 16 milioane de lei, în scădere față de anii precedenți, cu un profit puternic în creștere, la 4,3 milioane de lei. Activele imobilizate au fost de 7,8 milioane și capitalurile proprii negative, de 34 de milioane de lei. A avut 136 de angajați.

Scor final (puncte): 7,85

Cifra de afaceri: 9

Active imobilizate: 6

Profit: 16

Nr. angajați: 15

Capitaluri proprii: 1

Ranking: 17

Accent Tim SRL

Societatea activează în domeniul creșterii porcinelor, fiind înființată în anul 2019, la Vărădia. Este deținută integral de o societate germană, Banatagro GMBH, aceiași care deține și Banatfarming. A avut o cifră de afaceri de 18 milioane de lei, 157.510 lei profit net, active imobilizate de 9,4 milioane de lei, capitaluri proprii negative de 2 milioane de lei și doar cinci angajați.

Scor final (puncte): 7,10

Cifra de afaceri: 10

Active imobilizate: 8

Profit: 9

Nr. angajați: 3

Capitaluri proprii: 5

Ranking: 18

Agrorecolta SRL

O nouă societate deținută de germanii de la Banat Agro GMBH, are activitate în domeniul cultivării cerealelor plantelor leguminoase si a plantelor producătoare de semințe oleaginoase. Funcționează din 2008 și are sediul în Oravița. A avut o cifră de afaceri de 9,5 milioane de lei, un profit net de 1,2 milioane de lei, active imobilizate de 1,4 milioane lei, capitaluri proprii de 4,7 milioane și 11 angajați.

Scor final (puncte): 6,45

Cifra de afaceri: 3

Active imobilizate: 2

Profit: 13

Nr. angajați: 5

Capitaluri proprii: 8

Ranking: 19

Marchesi Eastern Europe SRL

Societatea din Caransebeș este specializată în turnarea materialelor neferoase, având sediul în Caransebeș. Asociat majoritar este societatea italiană Marfin SPA, 91% din capital, Respectiv două persoane fizice italiene, Marchesi Giorgio și Marchesi Roberto, cu 4% fiecare. A avut o cifră de afaceri de 10 milioane de lei, pierderi de 2,2 milioane, active imobilizate de 17 milioane de lei, capitaluri proprii negative de 14 milioane și 49 de angajați.

Scor final (puncte): 6,35

Cifra de afaceri: 4

Active imobilizate: 13

Profit: 4

Nr. angajați: 11

Capitaluri proprii: 2

Ranking: 20

Trapezio Textile SRL

Societatea a fost înființată în anul 2010, având sediul central la Reșița. Asociat unic este o societate din Luxemburg, G.I.C.O. SA și are ca obiect de activitate Fabricarea altor articole de îmbrăcăminte (exclusiv lenjeria de corp). A încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 8,4 milioane de lei, pierderi de peste trei milioane de lei, active imobilizate de 1 milion de lei și capitaluri proprii negative de 2,6 milioane de lei. A avut 67 de angajați.

Scor final (puncte): 3,65

Cifra de afaceri: 2

Active imobilizate: 1

Profit: 3

Nr. angajați: 13

Capitaluri proprii: 4

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ELITE ÎN BUSINESS. Top 20 de companii cu capital românesc din județul Caraș-Severin

Articolul următor

ELITE ÎN BUSINESS. Top 20 de companii cu capital mixt din județul CARAȘ-SEVERIN

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share