Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureșul are proiecte de 1,5 miliarde de euro: centuri, aquapark, pârtie nouă, aeroport modern

Proiectele europene ale județului au fost prezentate deja Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest

Centurile ocolitoare din Baia Mare și Sighet, aquaparkul din Baia Sprie, noua pârtie din Borșa, podul peste Tisa, modernizarea Aeroportului Internațional Maramureș (AIM), parcuri industriale, drumuri expres și trasee turistice sunt marile proiecte ale județului.

Președintele Consiliului Județean (CJ), Ionel Bogdan, a trecut în revistă proiectele instituției de la preluarea mandatului. “Sunt legate de dezvoltarea și modernizarea drumurilor județene; realizarea drumurilor expres care urmează să lege județul de coridoarele rutiere naționale și europene; variantele de ocolire a municipiilor Baia Mare și Sighetu Marmației; construirea unui pod nou peste Tisa; ridicarea parcurilor industriale care ulterior să fie populate de investitori; dezvoltarea și modernizarea AIM.

Nu în ultimul rând, dezvoltarea turismului, prin construirea unui aquapark în zona orașului Baia Sprie, realizarea noii pârtii de schi de la Borșa, modernizarea traseelor turistice din județ, realizarea unui drum turistic în zona Vișeu de Sus – Poienile de sub Munte – Ruscova – Vișeu de Jos, inclusiv Pietrosul Bardăului, de 20 km”, a spus oficialul CJ.

Proiectele vechi, sub semnul întrebării

Strategia instituției vizează dezvoltarea județului și creșterea nivelului de trai, iar activitatea se concentrează pe parteneriate pe proiectele de dezvoltare a județului, inițierea de noi proiecte cu fonduri europene, în infrastructură, sănătate, turism, cultură și pe finalizarea celor preluate de la fosta administrație.

“Avem o serie de proiecte la care lucrăm, care din păcate nu au fost abordate în trecut de fostele conduceri. Aceste proiecte valorează peste 1,5 miliarde de euro și le vom realiza cu ajutorul banilor europeni, din programe guvernamentale sau din bugetul CJ. Am început să muncim pe proiecte strategice, care vor avea un impact major pentru economia județului.

Proiectele majore au și o valoare foarte mare și un cost foarte ridicat și din punctul de vedere al muncii pe care trebuie să o depunem pentru ca ele să devină realitate. Vom reuși să finalizăm până în 2024 o bună parte din proiectele pe care le-am început, iar restul vor fi în diverse stadii fizice la momentul respectiv”, spune Bogdan.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Ca urmare a interesului ridicat din partea investitorilor instituționali față de emisiunea de obligațiuni din aprilie, Banca Transilvania (BT) Cluj a suplimentat-o, crescând astfel vizibilitatea grupului pe plan internațional.

Life Is Hard iese pe bursă cu obligațiuni de 4,5 milioane

Articolul următor

Cushman & Wakefield Echinox: Record istoric pentru piața logistică - peste 1 milion mp tranzacționați

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share