Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Arxia își deschide birou în Dubai

Compania clujeană de soluții informatice Arxia are în plan activarea unui birou în Orientul Mijlociu și se va implica în proiecte publice și private din patru state din America de Sud și Africa.

Directorul general al Arxia, Daniel Homorodean, vicepreședinte al Clusterului IT Cluj, a precizat că un sistem informatic pentru gestiunea achiziţiilor publice şi contractelor dezvoltat de companie a fost implementat de instituţii din toate domeniile la București, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Sibiu, conform Agerpres.

Un alt sistem, pentru urmărirea derulării proiectelor de investiţii finanţate, a sprijinit primăriile din această zonă a ţării în relaţie cu Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest ca organism intermediar pentru programul Programul Operaţional Regional.

“Am sprijinit guvernul Rwandei să dezvolte şi să implementeze strategia de standardizare a portalurilor web instituţionale la nivelul întregii ţări, să asigure instruirea a 20 de specialişti dezvoltatori şi să realizeze implementarea tehnică a site-urilor guvernamentale. Au fost relansate peste 150 de site-uri web instituţionale ca urmare a acelui program.

Am extins colaborarea în Rwanda prin consultanţă şi suport către agenţia naţională pentru digitalizare, în domeniile arhitecturilor software şi a interoperabilităţii, iar din 2020 derulăm acolo un proiect de asistenţă şi transfer de cunoştinţe în domeniile inteligenţei artificiale şi a implementării de asistenţi virtuali”, a spus oficialul Arxia.

El susține că pieţele emergente şi în curs de dezvoltare reprezintă o mare oportunitate pentru industria IT. “Guvernele lor trebuie să se digitalizeze rapid. Un procent tot mai mare al populaţiei are acces la internet şi tot mai multe companii locale se informatizează. Vor fi multe proiecte de implementat. Sper să vedem tot mai multe companii IT din România care să perceapă această oportunitate şi să ni se alăture.

În perioada următoare ne vom consolida activitatea în Africa de Est, mai ales în Uganda şi Rwanda, în Chile şi în Peru. Avem în perspectivă mai multe pieţe noi, pe care deja le-am explorat prin călătorii de afaceri şi dialog cu ecosistemul local, atât instituţii guvernamentale, cât şi industria IT locală. Avem în plan să deschidem un birou în Orientul Mijlociu, în Dubai, şi în acest an să realizăm călătorii pentru dezvoltarea de parteneriate în America Centrală, Indonezia, Etiopia şi Ghana”, precizează Homorodean.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bistrița va face bani din panouri publicitare high-tech

Articolul următor

Sameday, noul chiriaș Globalworth Square

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share