Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Halele de la Clujana, depozite pentru ajutoarele destinate ucrainenilor

Uriașul combinat de producție a încălțămintei din Piața 1 Mai, în anii comunismului | Foto: Istoria Fotografiei Clujene

Halele de mari dimensiuni de pe platforma industrială din Piața 1 Mai vor fi puse la dispoziție de administrația clujeană în vederea depozitării ajutoarelor colectate la nivel județean pentru refugiații din Ucraina.

Consiliul Județean (CJ) Cluj a anunțat implicarea sa în gestionarea situației refugiaților prin oferirea, în mod gratuit, a mai multor spații pentru trierea, consilierea, direcționarea și cazarea refugiaților, dar și pentru depozitarea și sortarea ajutoarelor.

CJ va pune la dispoziție “o serie de spații corespunzătoare de pe platforma Clujana, din Piața 1 Mai, unde există mai multe hale de mari dimensiuni, în care să poată fi depozitate cantitățile impresionante de ajutoare colectate la nivelul județului Cluj, constând în alimente, obiecte de îmbrăcăminte, articole de igienă”.

Unitatea de producție înființată acum peste 100 de ani a activat sub denumirile Frații Renner & CO, Dermata, Janos Herbak, Clujana, având până la 11.000 de salariați. După 1989 a ajuns în pragul falimentului, fiind apoi redeschisă, cu trecerea în subordinea CJ. Acum 11 ani, forul județean propunea reintrarea pe piața din Rusia, care îi aducea vânzări consistente în anii comunismului. În 2017 a intrat în insolvență, din care a ieșit în 2020.

Majoritatea secțiilor au fost dezafectate, altele găzduind în prezent diverse societăți. CJ deține 93% din acțiunile Clujana, Asociația Priv 92 are 5%, iar Societatea de Investiții Financiare Oltenia, 1%. Ultimul bilanț financiar, din 2019, indica afaceri de 1,8 milioane de lei față de 6,4 milioane în anul precedent și o pierdere netă de 5,3 milioane. Efectivul a scăzut atunci cu aproape jumătate, la 123 de angajați.

Cazare pentru refugiați, la Aghireșu și Apahida

Pentru trierea, consilierea, informarea și direcționarea refugiaților, CJ a identificat un spațiu la intrarea în Cluj-Napoca, pe str. T. Vuia, unde funcționează Societatea Drumuri și Poduri Județene. Pentru copiii și mamele refugiate, CJ a găsit mai multe spații de cazare. La Aghireșu, în cadrul centrului de vârstnici, clădire nouă edificată din bani europeni, au fost pregătite spații de cazare pentru a primi până la 36 de copii. În cadrul a două case de tip familial din localitatea Apahida urmează a fi găzduiți alți 12 copii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum pot face firmele sponsorizări și donații?

Articolul următor

SIF Hoteluri SA pune la dispoziția refugiaților locuri de cazare în hotelurile sale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share