Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rebranding la SIF 3. A devenit Transilvania Investments Alliance

Societatea de Investiții Financiare (SIF 3), unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din România și-a schimbat denumirea.
Oficialii bursei au marcat noul brand sub care acționează de acum înainte SIF 3 | Foto: BVB

Societatea de Investiții Financiare 3, unul dintre cele mai mari fonduri din România, și-a schimbat denumirea în Transilvania Investments Alliance. TIA își propune o nouă viziune strategică în managementul activelor sale.

TIA Brașov, companie listată la Bursa de Valori București (BVB), a avut prima ședință de tranzacționare a acțiunilor sub noul simbol. O deschidere mai mare către sectoare inovatoare și agilitate în decizii sunt angajamentele asumate față de investitori și parteneri.

„Prioritizăm activele care au potențial de dezvoltare. Ne uităm cu atenție la oportunitățile ce apar în toate industriile în care putem crește zona de private equity. Ne bazăm pe analize detaliate și pe dorința de a menține o creștere sustenabilă, un risc moderat al expunerii noastre, o poziție financiară solidă” – Radu Roșca, președinte executiv al TIA

Investesc în companiile de tehnologie

În ultimul an, odată cu numirea noii conduceri și procesul de rebranding, TIA s-a concentrat pe identificarea potențialului din sectoarele unde are active semnificative. Ele sunt turism, imobiliare, financiar, industrial.

TIA și-a intensificat procedurile de exit dintr-o serie de companii pentru a se concentra pe proiectele majore în care este implicată. A făcut primii pași în susținerea unor proiecte noi, din sectoare inovative. TIA se regăsește ca investitor în mai multe firme din zona tech.

„Rebrandingul este un pas firesc în existența oricărei companii cu un istoric solid. Acesta reprezintă dorința de a continua activitatea sub o nouă identitate care să reflecte viziunea companiei în viitor” – Adrian Tănase, director general al BVB

Acțiunile TIA se tranzacționează la BVB din 1999. La finalul ședinței din 9 martie, ultima sub vechiul simbol bursier, capitalizarea era de 689 milioane lei. De la listarea TIA s-au tranzacționat 8 miliarde de acțiuni, de 6 miliarde de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Festivalul fabricanților de produse tradiționale SlanăFest a adunat la standuri sute de clujeni, dar și personalități în domeniu.

Fostul ministru al agriculturii, în juriu la SlanăFest

Articolul următor

#SEEmipim2022TrendReport | The CEE conferences at MIPIM 2022, key projects for the region

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share