Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bani pentru profesori și cercetători: 10 milioane de lei pentru accesul la literatura științifică

Din bugetul de stat vor fi alocați 10 milioane de lei, prin Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, pentru a asigura accesul gratuit la literatura științifică pentru comunitatea academică și de cercetare din România. Despre acest lucru a anunțat ministrul Marcel Boloș.

Potrivit anunțurilor oficiale, suma va acoperi costurile pentru achiziţia de resurse electronice de informare ştiinţifică destinate organizațiilor de învăţământ superior şi de cercetare din țara noastră.

„În luna iulie 2022 urmează să se încheie un proiect similar derulat pe o perioadă de 5 ani cu fonduri europene, care a avut peste 100 de instituții beneficiare și un număr total de aproape 115 milioane de accesări ale diverselor surse puse la dispoziție prin bazele de date electronice, prin abonamentele achiziționate de instituții.Finanțarea acordată de stat va permite tuturor membrilor comunității academice și cercetătorilor să rămână conectați la informația din domeniile lor de interes, consultând #gratuit, prin intermediul instituției la care sunt afiliați – universități publice și private, institute de cercetare – dezvoltare și biblioteci centrale universitare, principalele surse/baze de date internaționale”, a transmis ministrul.

Banii vor fi alocați în urma unei competiții în cadrul proiectului ”Servicii de acces la literatura științifică și tehnică” și va fi completată printr-o contribuție de 25% de către contractor (cofinanțare). Mai multe detalii pot fi consultate pe pagina ministerului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Dezvoltatorul imobiliar STK Properties (STKP) Cluj a finalizat cu subscriere integrală un plasament privat de 1,5 milioane de acțiuni.

STK Properties a atras 3,5 milioane de lei de la acționari

Articolul următor
Cel mai mare proiect de regenerare urbană din România va avea loc pe platforma industrială Carbochim.

Investiție imensă a grupului Iulius la Cluj: 500 milioane €. Cum se transformă platforma Carbochim

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share