Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

VIDEO: Vocile business-ului din Banat și Transilvania

Performanța și capacitatea de a rezista șocurilor din piață, datorită stabilității financiare dată de valoarea capitalurilor proprii și a activelor imobilizate deținute, este recunoscută de către echipa revistei Transilvania Business printr-o serie de evenimente reunite sub brandul The Voices of Busines Awards și CTB – Conferințele Transilvania Business /Conferences Transilvania Business. După o ediție specială dedicată performerilor din Banat și Transilvania – Elite în Business www.transilvaniabusiness.ro/citesteonline, TB 107), care a evidențiat cele mai bogate companii, cu o mare capacitate de a rezista și în perioade nefaste cum au fost ultimii doi ani de exemplu, în cadrul galelor The Voices of Business Awards firmele sunt distinse cu trofeul Companie de elită în business. Parteneri ai celor patru evenimente organizate până acum ne-au fost Welthee, ATP Group, Romprest Servicii Integrate, DAW Bența România, Alfa Software, Cramele Bekesi, Crama Teodor, Crama Aramic, Decorex Prod, Art Bending, Florăriile Magnolia,
Luminița Balazs Fashion și Atelier Vestimentar Rebeca Cotrău -Oradea.

 

Premiem performerii, primele 50 de firme din județ: 20 cu capital românesc, 20 cu capital străin și 10 cu capital mixt. Premiem, de asemenea, 5 antreprenori care au dezvoltat afaceri noi, de perspectivă sau s-au remarcat în domeniul lor de activitate, precum și partenerii strategici ai revistei Transilvania Business, care ne-au însoțit pe drumul nostru de peste 10 ani în piața media de națională.

Astfel, 220 de companii și peste 10 parteneri strategici ai revistei Transilvania Business au fost distinși în luna martie la cele patru gale The Voices of Business Awards pe care le-am organizat în Oradea (3 martie), Satu Mare (10 martie), Sibiu (17 martie) și Timișoara (25 martie).

Trofeele sunt create dintr-o bază de lemn de paltin, oferită de Decorex Prod, sârmă galvanizată și vopsea acrilică și au o înălțime de 27 de cm, creație a partenerelui nostru Art Bending.

Companiile clasate pe primele trei locuri au mai primit din partea noastră o integramă realizată de către Alex Toth, redactorul șef al cotidianului mureșean Zi de Zi, parte a aceluiași grup de presă.

Gala The Voices of Business Awards va fi organizată în perioada următoare în județele: Brașov, Bistrița-Năsăud și Harghita (aprilie); Covasna, Alba, Maramureș și Hunedoara (mai); Cluj, Sălaj, Caraș-Severin și Arad (iunie).

Eveniment susținut de CTB – Conferințele Transilvania Business/Transilvania Business Conferences

Primul “desant”. La Oradea

Gala The Voices of Business Awards din Oradea, organizată la Hotelul Ramada by Wyndham, a fost deschisă cu mesajul adresat performerilor și celorlalți invitați de către Aurelian Grama, fondatorul revistei Transilvania Business.

„Vrem să ducem mesajul dumneavoastră, și unitar, dar și distinct pe industrii – agricultură – servicii! spre Bucuresti și spre Bruxelles, către echipa din eșaloanele 2-3 care au deja 10-15 ani în structurile de conducere ale noii capitale economico – financiare a Europei! Premiile în sine, un simbol artistic al TB – florile – integramele oferite elitelor din business-ul orădean și bihorean sunt o formă de apreciere la alt nivel a percepției revistei noastre despre viitorul economiei românești!”, a declarat Aurelian Grama, fondatorul Transilvania Business.

Primarul Municipiului Oradea, Florin Birta, prezent la gală, a apreciat inițiativa, precum și companiile premiate.

“Vreau să vă mulțumesc și să vă felicit pentru că ați început seria acestor evenimente în Oradea. Transilvania Business este o revistă de care avem nevoie atât noi, administrațiile publice locale, cât și investitorii privați care, practic, sunt motorul economiei, cel puțin al comunității noastre locale. Vreau să vă felicit, meritați din plin aceste premii”, a spus acesta.

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Călin Gal a adresat, de asemenea, felicitări companiilor și organizatorilor și a continuat: “În anii următori vom dezvolta proiecte importante, infrastructura este pe primul loc, este clar că mediul de business se va dezvolta în același ritm cu dezvoltarea infrastructurii. Oradea are câțiva pași făcuți înainte, noi, ca județ, încercăm să ne aliniem și să ducem dezvoltarea acolo unde îi este locul”.

Iulian Chiriac, director general Romprest Servicii Integrate, a fost unul dintre partenerii noștri care s-au adresat performerilor bihoreni, prezentând un proiect de facility management pentru Regiunea Nord-Vest.

“Oferim servicii de facility management însemnând cleaning, mentenanță interioare, deratizări, degrivări ș.a.m.d., dar cel mai important lucru venim cu inovație și, când spun inovație, mă refer la tehnologie de ultimă oră și cu proiecte informatice care să asiste business-ul dvs. Când spun asistăm, mă refer foarte mult la ceea ce înseamnă un management integrat al resurselor pe care le aveți și al serviciilor pe care mai târziu le puteți promova mai departe”, a subliniat acesta.

Lucian Varga, director general ATP Motors și membru în Consiliul Director al ATP Group, a prezentat grupul care ființează din 1995, specializat, la începuturi, în comerțul cu piese de autoturisme, iar apoi pentru camioane.

În ultimii ani, grupul s-a repoziționat. “Ne-am schimbat focusul din zona de comerț cu anumite repere și ne-am îndreptat spre a activa anumite industrii care la un moment dat în România au fost la nivel înalt. În momentul de față, ca linii de business principale putem denumi zona de producție de camioane dedicate construcțiilor, utilajele de construcții pe care le comercializăm și pe viitor ne dorim să participăm la producția lor efectivă, zona de producție autobuze electrice. Ne dorim ca pe viitor să sprijinim cât mai bine clienții, partenerii noștri, să ne creăm cât mai bine lanțurile de furnizare, astfel încât vremurile acestea delicate să treacă mai ușor și mai profitabil”, a punctat speakerul.

Într-o lume în care tehnologia face parte din viața noastră cotidiană, Cristian Voaideș, fondator și CEO Welthee, a arătat cum își pot recompensa angajatorii angajații performanți.

“Welthee este un fond de investiții descentralizat, bazat pe tehnologia blockchain, avem o firmă în Elveția și două firme aici, în România. Avem programe atât business to consumer (b2c), cât și business to business (b2b). Un program care se adresează în mod special afacerilor, avem posibilitatea să oferim companiilor din România ca să își bonuseze angajații lor cu o sumă în token WELTH între 50 și 1.000 de dolari, iar noi oferim dublu și firmei. Acești tokeni pe care i-am creat vor fi listați în anul acesta pe mai multe exchange-uri la nivel internațional”, a prezentat acesta.

Au fost premiate următoarele:

Firme cu capital românesc – top 20: 1. Madrugada Com; 2. Optimedia; 3. Patrol Service; 4. Techtex; 5. Ravitex; 6. Readymix Romania; 7. Lancetti Transport; 8. Deme Macarale; 9. Compania Construcții Rezidențiale AG; 10. Votrom; 11. Vandana Com; 12. Drum Asfalt; 13. Doru și Florin; 14. Olimp Impex; 15. Technova Invest; 16. Dumexim; 17. Emsil Techtrans; 18. Rozoti Prodcom; 19. Prima Kapital Project; 20. Unioil.

Firme cu capital străin – top 20: 1. Eberspächer Exhaust Technology – Purem; 2. Plexus Services RO; 3. PGS Sofa &Co; 4. Faist Mekatronic; 5. Ada Fabrica de Mobilă; 6. Vernicolor SA; 7. VPK Packaging Salonta; 8. Golde Oradea; 9. EBM PAPST Automotive & Drives Romania; 10. Comau Romania; 11. Transmec RO; 12. Inteva Closures; 13. Faist Metalworking; 14. H. ESSERS; 15. Bihore SRL; 16. Connectronics Romania; 18. Ara Shoes Romania; 19. Class Furn Romania; 20. Reinert Kunststofftechink.

Firme cu capital mixt – top 10: 1. European Drinks Group SA; 2. Rieni Drinks SA; 3. Lotus Center SA; 4. Agroind Cauaceu; 5. Pelican Impex; 6. European Food SA; 7. Scandic Distilleries SA; 8. Defend Agroservice; 9. Noul Woodest; 10. Vis Avis SA.

Premii speciale – “Companie de elită în business: Make IT în Oradea, Allengra Oradea, Valtryp Oradea, Decitex RO și Ayano.

Premii speciale – “Partener strategic pentru promovarea businessului in Transilvania”: Alina Silaghi, director general – ADLO, Ana Dumitrache, Country Head, România, CTP, și Bart Dobbelaere, Managing Director, VPK Packaging Salonta.

Vezi AICI o galerie foto de la Oradea.

Am continuat la Satu Mare

La Hotelul Aurora le-am dat întâlnire oamenilor de afaceri, reprezentanților administrației publice locale și partenerilor noștri pentru cea de-a doua gala The Voices of Business Awards.

„Seria aceasta de evenimente reprezintă o invitație concretă în spiritul devizei noastre – Venim și scriem împreună despre compania Dvs. – prin care vă oferim oportunitatea de a fi vocea puternică a economiei reale din Transilvania și Banat transmisă la nivel național și la instituțiile europene”, le-a transmis Aurelian Grama, fondator Transilvania Business, oaspeților.

Din partea administrației publice locale ne-a fost alături viceprimarul Primăriei Municipiului Satu Mare, Adelin Cristian Ghiarfaș, care ne-a felicitat pentru organizarea galei, adăugând: “Satu Mare se dezvoltă și pot să confirm că în municipiul Satu Mare multe companii și-au majorat capacitățile de producție, și-au extins activitatea, cu toate că în ultimii doi ani au avut parte de provocări multiple, dar aceste firme au reușit să facă față acestor evenimente, cu atât mai mult să mențină locurile de muncă, dezvoltând astfel comunitatea locală”.

Alexandru Bolog, Business Partner Welthee, a dus mai departe povestea fondului de investiții descentralizat la Satu Mare. “Ne-am propus să donăm 50% din toate încasările din luna aceasta (n.red. martie) refugiaților din Ucraina”, a anunțat acesta.

Au fost distinse următoarele:

Firme cu capital românesc – top 20: 1. Unicarm; 2. Agrotex; 3. Alconor Company; 4. CBA Nord-Vest; 5. Polipol Mobila; 6. Barta Ati; 7. Vereș Agro Prod; 8. Florisal; 9. Schwab Agro Prod; 10. Avril; 11. Sat An; 12. Casco Group; 13. Abo Mix SA; 14. Prodeximp; 15. Fluid Group Hagen; 16. Lescaci Com; 17. Lubexpert Romania; 18. MW Trade; 19. FAD 22; 20. Ardealul Trading.

Firme cu capital străin – top 20: Zes Zollner Electronic; 2. Autonet Import; 3. Electrolux Romania; 4. Contitech Fluid Automotive; 5. Drm Draxlmaier Romanie Sisteme Electrice; 6. Delfingen Ro; 7. SumiRiko AVS Romania; 8. Sondex Production; 9. Somipress Romania; 10. Top Design Furniture; 11. Iron Company; 12. Alu Menziken; 13. Woco Pipe System Components; 14. Sfl Technologies; 15. G.M. Developement; 16. BH Chemical Impex; 17. Zauner Romania; 18. Sam Mills Distribution; 19. Agromexim; 20. Henrik Hansen.

Firme cu capital mixt – top 10: 1. Promat Comimpex; 2. Tarr Const; 3. Gama & Gama; 4. Topagrar; 5. Europrima; 6. Geiger Company; 7. Electric & Gas Power Trade; 8. Carel Woodworks; 9. Stahlbau Hermann; 10. Secondtexiliasam 2010.

Premii speciale – “Companie de elită în business: Structure Gogan; Lebăda; Plastica; Nord Vest TV Advertising; Fashion Grup.

Vezi AICI o galerie foto de la Satu Mare.

 

Seară de gala la Sibiu

În debutul evenimentului de la Hilton Sibiu, directorul și fondatorul revistei, Aurelian Grama, a precizat că seria de evenimente organizată de Transilvania Business sunt parte a unei etape integratoare a proiectului special Elite în Business. Banat și Transilvania, realizat de echipa revistei Transilvania Business.

Vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Vlad Vasiu, a transmis un mesaj de felicitare reprezentanților companiilor prezente la gală pentru modul în care „au făcut față provocărilor din ultimii 2 ani”. Acesta a dat asigurări că oficialitățile locale încearcă să se adapteze la noile provocări care apar după crizele economice, sanitare și de securitate. „Pe partea de afaceri, la CJ Sibiu ne străduim să identificăm cât mai multe rute noi la Aeroportul Internațional Sibiu, care să vină și în sprijinul Dvs. Se lucrează la un terminal cargo, pe care sperăm să-l avem anul viitor – un terminal cargo care și-ar avea un sens în special în activitățile pe care le desfășurați Dvs.”, a spus Vlad Vasiu.

La rândul său, viceprimar al Municipiului Sibiu, Corina Bokor, a salutat organizarea evenimentului în format fizic, după 2 ani în care întâlnirile s-au desfășurat aproape exclusiv în mod virtual. „Felicitări firmelor care au fost incluse în top. Mă bucur că sunt atât de multe firme în Sibiu și în împrejurime performante, puternice și stabile. Bunăstarea unei firme se transpune în bunăstarea angajaților, dar și printr-un venit important la bugetul local, buget pe care orașul nostru se bazează pentru o dezvoltare viitoare. Astfel că mediul de afaceri rămâne o verigă foarte importantă pentru dezvoltarea Sibiului”, a menționat viceprimarul Sibiului.

Reprezentanții partenerilor noștri – Claudiu Rău, ATP Group, Alexandru Bolog, Business Partner, Welthee, Mihai Duță, Sales Director, Romprest Servicii Integrate, le-au prezentat premianților serviciile și produsele pe care companiile pe care le reprezintă le oferă.

După decernarea premiilor, Octavian Isailă, președintele C.C.I.A. Sibiu, a făcut publice mai multe cifre referitoare la mediul de afaceri din județul Sibiu, iar Wolfgang Alexander Guib, președintele Clubului Economic German Transilvania (DWS), a subliniat că organizația pe care o conduce este cel mai mare club german de afaceri din România, având în jur de 150 de companii, și a lansat o ofertă de parteneriat.

Premiile au fost acordate următorilor:

Firme cu capital românesc, top 20: 1. Total NSA; 2. Scandia Food; 3. Sobis Solutions; 4. Expertarom Food Ingredients; 5. Sutech; 6. Con-A Operations; 7. Valencia Trading; 8. SIFEE Action; 9. Transagape; 10. Unimat; 11. Aral M.T.B.; 12. Sigemo Impex; 13. Sorcani; 14. Gama Construct; 15. Konsta Splendid; 16. Siebenburgisches Nugat; 17. Flaro Prod SA; 18. Rhenania Immo; 19. Floradi Prod Com; 20. Premium.

Firme cu capital străin, top 20: 1. Continental Automotive Systems; 2. Marquardt Schaltsysteme SCS; 3. Thyssenkrupp Bilstein SA; 4. General Logistics Systems Romania; 5. Jaeggi Industries; 6. Swoboda Sibiu; 7. Neveon Romania; 8. Grupo Antolin Sibiu; 9. Faurecia Romania; 10. Thimm Packaging; 11. Kromberg & Schubert România ME; 12. ifm efector; 13. ODU România Manufacturing; 14. Harting Ro Automotive; 15. Kendrion Automotive (Sibiu); 16. Somarest; 17. Albis Plastic; 18. Retrasib SA; 19. DesleeClama Eastern Europe; 20. CMP Automotive Antivibration Romania.

Firme cu capital mixt, top 10: 1. Visma Software; 2. Ostenweg Sysplan; 3. Palplast SA; 4. New-Metric; 5. Galex; 6. SIFEE Action; 7. Biotechnik; 8. Sonnek Engineering; 9. Agrobahnea; 10. Agroferm.

Premii speciale  „Companie de elită în business”: Intelligent IT; Elrond Network; Zacaria Developments; Ropardo; Ignite Logistic.

Premii speciale – “Partener strategic pentru promovarea businessului in Transilvania”: Octavian Isailă – C.C.I.A. Sibiu; Nicolae Minea – Owner Hilton Sibiu; Nicolae Aron – General Manager Hilton Sibiu.

Vezi AICI o galerie foto de la Sibiu.

 

Prima lună încheiată la Timișoara

Am călătorit la finalul primei luni din seria de evenimente The Voices of Business Awards la Timișoara, gazdă fiindu-ne Hotelul Continental.

Alin-Adrian Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a fost primul oaspete care și-a transmis mesajul mediului de afaceri.

“Acești ultimi doi ani v-au pus la grea încercare atât în ceea ce privește forța de muncă, cu care lucrați și vreți să produceți, cât și partea de aprovizionare, lanțurile de aprovizionare sau chiar clienții finali. Chiar și așa ați reușit să vă adaptați și, ca în orice criză, cei mai buni găsesc și oportunități. Din nefericire, tocmai am zis că am trecut de criza pandemică și am dat de această criză de securitate. Dar așa cum am spus că cei inteligenți găsesc soluții în orice criză, și aici avem câteva oportunități, fără a fi cinici, zona noastră de aici, din Timiș, duce lipsă de forță de muncă, iar acest aflux de refugiați chiar poate să fie în beneficiul mediului de afaceri și al economiei locale”, a spus acesta.

Cosmin Gabriel Tabără Amânar, viceprimar al Municipiului Timișoara, a empatizat cu reprezentanții companiilor în prima parte a mesajului său, ca apoi să continue astfel: “Noi ca administrație trebuie să administrăm și trebuie să dăm posibilitatea omului de afaceri să investească, să se desfășoare, pentru că până la urma urmei mediul de afaceri dictează viața într-o comunitate și cu cât mediul de afaceri este mai liber, cu cât mediul de afaceri se poate dezvolta mai bine, cu atât și administrația este mai funcțională. Noi, ca administrație, trebuie să facem infrastructură, trebuie să facem sănătate, învățământ, cercetare, iar de restul să vă ocupați dvs.”.

Compania DAW Bența România, important jucător pe piața materialelor de finisaj, a fost prezentă atât printr-un mesaj video care a surprins dezvoltarea firmei timp de peste 18 ani, cât și fizic prin Răsvan Pîrvescu, noul director zonal al DAW Bența. “Ne puteți găsi produsele în showroom-ul din Centrul Comercial Kappa, ne adresăm atât beneficiarilor finali, companiilor de construcții, dezvoltatorilor imobiliari, cât și micilor meseriași. Sper să trecem cu toții de această perioadă și să avem un an bun”, a transmis acesta.

Alfa Software, companie înființată în Zalău în 1996, relocată la Cluj, eficientizează alte companii prin digitalizare. “Avem un produs, un sistem informatic de tip Enterprise Resource Planning (ERP), folosit și testat de peste 600 de companii, aproape un sfert dintre ele sunt localizate în zona de vest, Timișoara – Arad. Personalizăm această soluție conform cerințelor clienților și o dezvoltăm de peste 15 ani. Suntem specializați pe câteva domenii de activitate, producție, construcții, servicii, transporturi, unde avem module specializate pentru fiecare dintre ele”, le-a explicat Cristian Gabriel Pavel, director general al companiei, oaspeților de la Timișoara.

Crinela Pamfilie, Project Manager, Welthee, a adăugat noi informații despre fondul de investiții descentralizat.

“Noi lucrăm de aproximativ un an la o formulă inovativă care își propune să ofere investitorilor posibilitatea să aleagă riscul cu care sunt confortabili la momentul la care fac o investiție în portofoliile noastre. În acest moment avem un model unic de creștere a prețului pentru moneda noastră și întrucât creștem în funcție de numărul de investitori pe care îi avem în cadrul proiectului, aceasta oferă numeroase oportunități de câștig atât pentru investitorii individuali, cât și pentru angajatorii care doresc să ofere o modalitate de bonusare a angajaților mai inedită”, a subliniat aceasta.

Nu a lipsit din cadrul galei mesajul video inspirațional gândit de ATP Group pentru camionul Truston, centrat în jurul cuvântului Curaj.

Trofeele au fost înmânate următoarelor:

Firme cu capital românesc, top 20: 1. Simultan; 2. Campo D’Oro; 3. Fartud; 4. Avitum; 5. Side Trading; 6. Cerealcom Timiș SA; 7. Egeria TM; 8. Maxagro Farm; 9. Tamo Ko Development; 10. Glissando; 11. Agil; 12. Merpano; 13. Agro Nevada; 14. Super Ball; 15. Almira Trade; 16. Maxagro Center; 17. Poltergeist; 18. Agasi; 19. Sedako Group; 20. Maracana.

Firme cu capital străin, top 20: 1. Continental Automotive Products; 2. Hella România; 3. Profi Rom Food; 4. Linde Gaz România; 5. Smithfield România; 6. Flextronics România; 7. Contitech România; 8. Aptiv Technology Services & Solutions; 9. TRW Automotive Safety Systems; 10. Zoppas Industries România; 11. Mahle Componente de Motor; 12. Akwel Timișoara Romania; 13. Dalli Production Romania; 14. Mewi Import Export Agrar Industrietechnik; 15. Frigoglass Romania; 16. Honeywell Life Safety Romania; 17. Madirom Prod; 18. DM Drogerie Markt; 19. Adient; 20. Elster Rometrics.

Firme cu capital mixt, top 10: 1. Cramele Recaș SA; 2. Rus Savitar SA; 3. Agrii Romania; 4. Ericsson Antenna Technology Romania; 5. Bioclinica; 6. Berg Banat; 7. Dunca Expediții; 8. RMB Casa Auto Timișoara; 9. Carbon Logistic SA; 10. Ovoest.

Premii speciale  „Companie de elită în business”: Avaelgo, Obrist Eastern Europe, Syonic, Victory Square Partners și VISTULA International.

Vezi AICI o galerie foto de la Timișoara.

 

Gala The Voices of Business Awards va fi organizată în perioada următoare în județele: Brașov, Bistrița-Năsăud și Harghita (aprilie); Covasna, Alba, Maramureș și Hunedoara (mai); Cluj, Sălaj, Caraș-Severin și Arad (iunie).

Fiecare eveniment a fost, totodată, o ocazie mult așteptată de networking, la un pahar de vin și un business brunch.

Mulțumiri în final echipei noastre care a asigurat bună desfășurare a evenimentelor. Îi veți cunoaște la finalul acestui maraton.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
miro chirias speedwell

SPEEDWELL devine cel mai nou chiriaș de la MIRO, clădirea de birouri clasa A din București

Articolul următor

Abed Nego va reabilita fațadele Palatelor Adorjan I și Adorjan II din Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share