Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Estonia și-a trimis oamenii de afaceri la Cluj

Ingrid Kressel, ambasador al Estoniei în România, a participat la un seminar pe temele tehnologia informației și inovare, la invitația Transilvania IT Cluster (TITC).
Businessmenii din Estonia și România vor să colaboreze în domeniile IT și inovare | Foto: TITC

Ingrid Kressel, ambasador al Estoniei în România, a participat la un seminar pe temele IT și inovare, la invitația Transilvania IT Cluster (TITC). Din delegație au făcut parte reprezentanți ai mediului de afaceri din țara baltică.

Delegația de afaceri estoniană a vizitat Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative și ABC Incubator. Ultimul reprezintă cea mai nouă clădire pentru startup-uri tehnologice din oraș. Acolo s-a organizat seminarul de afaceri pe cele două teme.

“A fost o zi un schimb de know-how deosebit și parteneri transformați în prieteni și colaboratori de afaceri. Succesul networking-ului a venit dintr-un loc de autenticitate, interes și curiozitate între reprezentanții ecosistemelor estonian și românesc”, rezumă Bianca Muntean, managerul TITC.

Guvernare digitalizată 100%

Din delegație au mai făcut parte Andres Labi – Director of Business Development in Central and Eastern Europe Enterprise Estonia, reprezentanți ai companiilor din acest stat. ABC Incubator, cel mai nou spațiu integrat pentru startup-uri tehnologice, găzduiește acum Consulatul Onorific al Estoniei la Cluj.

Lansarea consulatului marchează extinderea colaborării dintre cele două țări la nivel diplomatic și parteneriatul de dezvoltare digitală. Acesta acoperă județele Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Sălaj, Satu Mare. Estonia este prima țară din lume care a digitalizat integral sistemul de guvernare, în 30 de ani de la obținerea independenței. Ambasada sa din București a fost deschisă în 2016.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Antrepriza de Construcții și Instalații (ACI) a prezentat stadiul lucrărilor pe care le derulează la Sala Polivalentă Blaj (SPB), investiție de 8,4 milioane lei.

ACI Cluj, în fază înaintată cu Polivalenta din Blaj

Articolul următor
Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a finanțat prezența la expoziția mondială din Spania a rețelei Moldovan Carmangerie Apahida (MCA).  

Moldovan Carmangerie a reluat tradiția la Alimentaria Barcelona

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share