Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Încă un pas spre conectarea Nord-Vestului României cu autostrăzile europene

Județele din partea de Nord-Vest a României sunt mai aproape de conectarea cu Autostrada M4 din Ungaria.

Potrivit anunțului făcut pe pagina sa de Facebook de către primarul de Satu Mare, Kereskényi Gábor, a fost desemnat în Ungaria constructorul pentru primul tronson al drumului expres M49 spre Satu Mare. În urmă cu exact un an, am discutat la Satu Mare cu dr. Palkovics László, ministrul Inovării și Tehnologiei din Ungaria, despre realizarea conectării variantei de ocolire a Municipiului Satu Mare la rețeaua de autostrăzi europene (autostrada M3 – M49). Conectarea municipiului Satu Mare cu drumul expers M49 din Ungaria, respectiv deschiderea punctului de trecere a frontierei Oar-Csenger, sunt proiecte ce vor contribui la un nou progres și succes comuna anunțat primarul de Satu Mare.

 

10 benzi

Potrivit CJ Satu Mare, noul punct de trecere a frontierei Oar – Csenger trebuie finalizat până în 2024, cu un total de 10 benzi care traversează frontiera și anume 4 benzi pentru traficul de marfă, 2 benzi pentru autobuze și 4 benzi pentru autoturisme. Odată cu construirea drumului de ocolire Satu Mare-Oar, experții preconizează o medie de peste 10.000 de persoane care vor tranzita această rută, ceea ce va fluidiza, în mod semnificativ, traficul în PTF Petrea, care, în momentul de față este cel mai aglomerat după punctele de trecere a frontierei de la Nădlac.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-au montat primele grinzi la noul pod peste Pârâul Peța din Oradea

Articolul următor
10 echipe de tineri antreprenori s-au calificat în faza următoare a cursei pentru prima competiție finanțată prin Fondul de Inovare și Experiment (FIX) Cluj.

Clujul își pune în mișcare primul fond de investiții în inovare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share