Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a semnat contractul pentru proiectarea și execuția Centurii Sânmartin

Vineri, 3 iunie 2021, s-a semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor la Centura Sânmartin.

Documentul a fost parafat la sediul Consiliului Județean Bihor de către Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, și Călin Roman, directorul Erbașu Transilvania.

La semnarea acestuia au participat Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Eugen Cecan, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj, Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, și Sanda Bogdan, șefa Biroului Drumuri Județene din Direcția Tehnică a Consiliului Județean Bihor.

14 luni

Autoritatea județeană și constructorul au convenit reducerea termenului pentru proiectarea și execuția centurii de la 17 la 14 luni. Termenul pentru lucrările propriu-zise este de 12 luni.

„Proiectantul ar trebui să finalizeze proiectul tehnic în două luni, iar în luna august a acestui an ar urma să înceapă lucrările. Mulțumesc Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Primăriei Sânmartin pentru parteneriat ”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Reamintim că licitația a fost câștigată de asocierea formată din Construcții Erbașu (Leader), Drumuri Orășenești SA, Procons Group, Vahostav – SK. Conform ofertei depuse, valoarea proiectului este de 148.940.166,91 lei, fără TVA.

Centura Sânmartin

Șoseaua va avea o lungime de 5,7 kilometri, la care se adaugă bretelele rutiere de legătură de peste 2 kilometri. Lățimea drumului va fi de 10 metri, cu două benzi de circulație, câte una pe sens. De-a lungul acestuia este prevăzută o pistă de biciclete cu o lățime de 3 metri. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
gebrueder weiss romania

Gebrüder Weiss România, un mix între know-how-ul austriac și expertiza locală

Articolul următor

Ministerul Transporturilor va finanța cu bani proprii prima parte a terminalului cargo de la Aeroportul Timișoara. Acesta va fi operat de DHL

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share