Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primul Lidl din Șimleu, alimentat cu energie solară

Cel dintâi supermarket Lidl din orașul Șimleu Silvaniei va fi înzestrat cu tehnologie de producere a energiei din surse regenerabile.
Grupul german și-a propus să deschidă supermarketul în toamnă | Foto: Cristian Lazăr

Cel dintâi supermarket Lidl din orașul sălăjean Șimleu Silvaniei va fi înzestrat cu tehnologie de producere a energiei din surse regenerabile.

“Am fost pe șantier cu reprezentantul Lidl și cu antreprenorul general. Avem întreaga deschidere față de operatorii economici. Vrem să creăm un cadru cât mai prietenos pentru toți. Așa va creşte și orașul, vor veni și locurile de muncă şi se va genera dezvoltare.

Este un proiect important pentru noi, ca oraș. Va fi un ansamblu de ultimă generație, cu panouri solare, energie regenerabilă, stații de încărcare, centru de reciclare plastic, sticlă, hârtie. Deci unul modern care răspunde tuturor exigenţelor urbane de astăzi.

Lucrările sunt în grafic și se vor finaliza la finele anului, în noiembrie cel mai probabil vom avea deschiderea. Avem nevoie de dezvoltare în oraș. Suntem deschiși pentru toți cei care doresc să investească aici”, a relatat primarul Cristian Lazăr.

Concurență pentru Penny și Unicarm

Producătorul local de mobilier Simex a demolat fosta sa unitate de producție Micro pentru a elibera terenul pentru Lidl. Muncitorii din unitatea respectivă au fost relocați în celelalte fabrici ale Simex din localitățile Cehei și Nușfalău. Simex a declanșat acțiunea de demolare a clădirilor de lângă sensul giratoriu de la intrarea dinspre Zalău în scopul ca terenul să fie predat liber de sarcini către operatorul de retail.

Conducerea Simex menționa că vânzarea era necesară și pentru reducerea costurilor, dar și că tranzacția va ajuta Simex să scape de datorii către bancă și să poată plăti salariile angajaților. În Șimleu există două supermarketuri de rețea: Penny și Unicarm.

În Zalău se edifică un al doilea Lidl. Parte a grupului Schwarz, lanțul comercial Lidl este prezentă în 32 de țări și operează 11.900 de magazine, cu 310.000 de angajați, dintre care 10.000 în România. Aici are 300 de unități și cinci centre logistice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

334 de acțiuni de igienizare în „Luna curățeniei în Bihor”, 2022

Articolul următor
Omul de afaceri Lucian Sevan a achiziționat Pensiunea Pelicanul din Turda.

Complexul hotelier Pelicanul, cumpărat de un constructor clujean

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share