Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

A pornit caravana TIFF Unlimited. Ajunge și în două sate din zona Ardealului

Caravana Filmelor TIFF Unlimited atinge în această vară mai multe localități din județele Maramureș, Satu Mare, Timiș, Sibiu, Covasna și Hunedoara.
Caravana TIFF Unlimited a strâns 7.500 de spectatori anul trecut | Foto: TIFF

Caravana Filmelor TIFF Unlimited atinge în această vară mai multe localități din județele Maramureș, Satu Mare, Timiș, Sibiu, Covasna și Hunedoara.

Debutul TIFF Unlimited a fost consemnat, în iunie, în orașul Târgu Lăpuș (Maramureș), cu două seri de filme apreciate de public pe stadion. Următoarele opriri vor fi în Satu Mare (8-10 iulie), Carei (11-14 iulie), Breb (15-17 iulie), Timișoara (21-24 iulie, 26-31 iulie). Traseul va continua la Tășnad (5-6 august), Mediaș (5-7 august), Zabola (9-10 august), Galați (12-14 august), Deva (9 -11 septembrie).

Printre titlurile din program se regăsesc filme multipremiate, multe nelansate încă în cinema: “Casa noastră”, “Metronom”, “Pentru mine tu ești Ceaușescu”, “Miracol”, “Alcarràs”. Selecția e completată de pelicule deja lansate și aclamate de publicul din țară și străinătate: “România sălbatică”, “Dineu cu vecinii de sus”, “Neidentificat”.

Două serii de film la Timișoara

Anul acesta Timișoara va fi gazda celor mai multe seri de film în aer liber. În perioada 21-24 iulie cinefilii pot degusta filme premiate în festivalurile internaționale în parcarea supraetajată a Shopping City. Între 26 și 31 iulie o nouă selecție de filme, a căror proiecție este posibilă datorită finanțării municipiului, prin Centrul de Proiecte, va rula în Grădina de Vară Capitol a Filarmonicii Banatul și la Cinema Victoria.

Programul complet va fi anunțat curând și va include, pe lângă producții în premieră, un moment inedit pe care timișorenii îl pot savura: cineconcertul “Malombra”, pe muzica realizată de Simona Strungaru. Anul trecut, Caravana TIFF Unlimited a ajuns în 12 orașe, strângând 7.500 spectatori la 40 proiecții de film în aer liber. TIFF Unlimited este o platformă online cu filme independente, premiate.

Selecția include filme-reper de François Truffaut, David Lynch, Xavier Dolan, Abbas Kiarostami, Claude Chabrol, Stanley Donen, dar și titluri premiate la TIFF sau alte mari festivaluri. Periodic, cinefilii au parte de parteneriate cu festivaluri, colecții de interviuri InspiraTIFF, premiere gratuite, teatru și gale live. Platforma poate fi accesată doar de pe teritoriul României.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Investiția care vizează modernizarea Drumului Județean nr. 107M are o valoare de 62,2 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA).

Modernizarea “județeanului” Cluj – Alba costă 15 milioane de euro

Articolul următor

Platforma de investiții WELTHEE crește în plină criză financiară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share