Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parcul industrial Tetarom III a rămas fără apă. Clujul și Sălajul, afectate de avarii

Compania de Apă Someș (CAS) a anunțat că defecțiunea a apărut pe conducta DN 600, pe al cărui traseu se află Tetarom III.
Avaria de pe conducta magistrală a lăsat fără apă parcul industrial cu 6.500 de angajați | Foto; Via Cluj

O avarie la conducta dintre municipiile Cluj-Napoca – Gherla a lăsat fără apă potabilă parcul industrial din comuna Jucu.

 

Compania de Apă Someș (CAS) a anunțat că defecțiunea a apărut pe conducta DN 600, pe al cărui traseu se află Tetarom III. Operatorul a întrerupt furnizarea apei potabile și a declanșat lucrări de remediere la DN 600 “care necesită intervenție imediată, pentru care nu se pot asigura modalităţi alternative de alimentare”.

Sunt afectate comunele Apahida, Câmpenești, Cojocna, Jucu, Bonțida, Dăbâca, Iclod. Nu au apă nici localitățile Sânnicoară, Corpadea, Sub Coastă, Dezmir, Pata, Bodrog, Boju, Cara, Moriști, Gădălin, Vișea, Borșa, Ciumăfaia, Giula, Chidea, Bădești, Răscruci, Livada, Orman, Fundătura, Iclozel, Cornești, Lujerdiu, Morău, Bârlea, Tioltur, Stoiana, Luna de Jos, Pâglișa, Aluniș, Ghirolt.

CAS a estimat că va relua serviciul în 9 iulie, ora 08:00. “Ne cerem scuze pentru situația creată independent de eforturile CAS de a asigura continuitatea serviciului, neexistând modalități alternative de furnizare a apei. Apariția unei avarii pe rețeaua publică de alimentare cu apă nu poate fi prevăzută și este însoțită, de regulă, de întreruperea imediată a furnizării apei.

În astfel de situații, anunțarea întreruperii furnizării apei poate fi ulterioară sistării efective a alimentării cu apă. Facem eforturi să anunțăm cât mai operativ avariile în scopul înștiințării utilizatorilor asupra zonei afectate și orei estimate pentru reluarea serviciului la parametri normali”, conform conducerii CAS.

Extinderea rețelei, fără fonduri europene

În februarie, CAS a predat amplasamentul constructorului care realizează o investiție de extindere a rețelelor de canalizare în localitățile Jucu de Sus și Jucu de Mijloc. „Am decis să finanțăm cu 4 milioane de lei extinderea serviciului de canalizare din comuna Jucu”, declara șeful județului, Alin Tișe. Lucrările principale constau în realizarea unei rețele de canalizare de 4,6 km.

De-a lungul conductei urmează să fie amplasate cinci stații de pompare a apelor uzate, cu 1,1 km de conducte de refulare. Investiția este finanțată din fondul de întreținere, înlocuire, dezvoltare constituit de CAS și CJ Cluj în vederea derulării acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse în programele majore de investiții atrase de la UE. Termenul de execuție a lucrărilor este de maximum un an.

Comuna Jucu găzduiește Tetarom III, al treilea parc industrial public creat în județ, pe 154 ha, cu 6.500 de angajați și investiții de 350 de milioane de euro. Aici se află 18 companii, principalii ocupanți fiind Bosch, De’Longhi, Transilvania Construcții, Karl Heinz Dietrich. În zonă au fost anunțate mai multe proiecte imobiliare, de business și de divertisment.

Orașe din două județe, afectate de avarii

CAS a efectuat astfel de întreruperi, vineri, în mai multe orașe și comune din județele Sălaj din Cluj, motivate tot prin existența unor avarii. Afectate au fost Cluj-Napoca (str. Bună Ziua), Zalău (M. Eminescu, G. Doja), Șimleu Silvaniei (Cehei), Jibou (Odorheiului, Stejarilor, Lăutarilor), Crasna (Fântânii), Baciu (Privighetorii, Corbului, Berzei, Uliului). În aceste cazuri apa a revenit în cursul aceleiași zile.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Platforma de investiții WELTHEE crește în plină criză financiară

Articolul următor

CASTLE INCOGNITO - Un festival cum nu e altul

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share