Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cartier de case pe 1,7 ha pe Dealul Feleacului

Dezvoltatorul Tusco Imobiliare Cluj-Napoca (TICN) a primit avizul de oportunitate de la județ pentru a ridica un ansamblu de locuințe individuale în comuna Feleacu.

Dezvoltatorul Tusco Imobiliare Cluj-Napoca (TICN) a primit avizul de oportunitate de la județ pentru a ridica un ansamblu de locuințe individuale în comuna Feleacu.

Terenul propus de TICN se află pe teritoriul administrativ al localității Vâlcele, în intravilan, conform Media 9. Proiectul a vizat obținerea avizului de oportunitate pentru elaborarea documentației la planul urbanistic zonal.

Acesta vizează parcelarea terenului din Vâlcele, construirea de locuințe individuale, spațiu verde, amenajarea accesului și circulațiilor, racorduri și branșamente. Dezvoltatorul vrea să creeze 18 parcele și un spațiu verde, pe 16.800 mp.

Beneficiarul proiectului este TICN, iar proiectantul general, biroul TransForm, condus de arhitectul Vlad Negru. Acesta a spus că amplasamentul este situat într-o zonă în curs de dezvoltare în care există imobile de locuințe individuale, dar și funcțiuni industriale în apropierea drumului E60.

Acum amplasamentul studiat din Vâlcele este folosit ca teren arabil, fiind liber de construcții. „Parcelele au peste 700 mp fiecare. Ca obiectiv de utilitate publică ne-am propus un spațiu verde de 1.200 mp, aflat în colțul vestic”, a spus Negru.

Arhitectul-șef al județului, Claudiu Salanță, a fost interesat să afle cum va rezolva TICN partea de utilități: apă, canalizare, electricitate. În Feleacu există probleme cu rețelele de apă-canal, iar apa provine din fântâni.

„La partea de canalizare, ne-am gândit să mergem cu bazine vidanjabile etanșe. Pentru Electrica, probabil vom face un studiu de coexistență și, dacă va fi nevoie, vom merge pe o formulă de îngropare a cablurilor. Alimentarea cu apă va fi în sistem individual”, a explicat arhitectul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Debutul execuției proiectului la Centrul Multifuncțional Măgura (CMM), din orașul sălăjean Șimleu Silvaniei, este programat în această toamnă.

Lucrările la Grădina Măgura încep în toamnă

Articolul următor

COBUILD - Building the future together, primul târg de utilaje pentru construcții tip festival din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share