Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nouă comune timișene vor beneficia de cadastrarea gratuită a terenurilor

Land surveyors measuring with tacheometer speaking through transmitter

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Timiș continuă lucrările de cadastru în nouă comune din județul Timiș. Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) și sunt gratuite pentru cetățeni. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020. de această dată sunt vizate nouă comune timișene, respectiv 61.388 hectare de teren.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a finalizat procedura de licitație deschisă pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 297 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din 37 de județe.

ANCPI a semnat contracte de prestări servicii pentru 228 de loturi (care reprezintă 228 de comune) dintre cele 240 atribuite în urma licitației.

Printre acestea se numără și nouă comune din județul Timiș: Belinț, Denta, Ghiroda, Giroc, Margina, Moravița, Remetea Mare, Șag și Sânmihaiu Român.

În județul Timiș, dintre cele 19 comune care beneficiază de finanțare europeană pentru realizarea cadastrului, două sunt deja finalizate (Jebel și Coșteiu), iar alte opt sunt în lucru (Becicherecu Mic, Dumbrava, Găvojdia, Giarmata, Liebling, Satchinez, Topolovăţu Mare și Voiteg).

ANCPI este beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, care completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de cadastru pentru 5.758.314 de hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este de 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 de euro – cofinanțare de la bugetul de stat.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Un grup de firme italiene va reabilita tronsonul de cale ferată Timișoara Est - Ronaț Triaj. Gara de Nord va fi modernizată

Articolul următor
Ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, a verificat stadiul proiectelor pe bani UE din județul Sălaj, efectuând o vizită în orașul Șimleu Silvaniei.

Șimleul va avea trei coridoare de mobilitate și parc de specializare inteligentă

Citește și:
Citeste mai mult

S-a definitivat Zona Metropolitană Arad

Aceasta include 24 de orașe și comune din jurul municipiului. „Cele 24 de unități administrativ-teritoriale incluse în Zona…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share