Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Timișoara a semnat pentru prima finanțare obținută din PNRR. Se va ridica o nouă creșă de 14 milioane de lei

Reprezentanții Primăriei Timișoara au semnat, vineri, la Ministerul Dezvoltării, contractul de finanțare din fonduri PNRR 2020-2026, pentru construcția unei noi creșe cu 70 de locuri, în zona Bucovina. Construcția noii creșe va costa aproape 14 milioane de lei (fără TVA), aceasta urmând să fie ridicată pe un teren al primăriei aflat pe str. Învățătorului din Timișoara.

„Avem prea puține locuri în creșe pentru nevoia reală a Timișoarei. Acest deficit va fi mult redus în următorii ani, pentru că deja avem trei creșe în construcție, și urmează a patra pentru care tocmai am obținut finanțare. Este important pentru noi ca cei mici să beneficieze de condiții foarte bune în spații moderne și primitoare, mai ales că vorbim de primii lor ani de viață când și nevoile sunt mai mari. Toate creșele pe care le construim sunt finanțate din fonduri nerambursabile. Această creșă va fi ridicată având la bază un proiect tip realizat de Ministerul Dezvoltării. L-am împuternicit pe viceprimarul Cosmin Tabără să se deplaseze azi la București pentru a semna contractul de finanțare”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

În afară de creșa de pe strada Învățătorului, Primăria Municipiului Timișoara va construi alte 3 creșe, în zonele Ion Ionescu de la Brad, Calea Bogdăneștilor și str. Cocea. Cele trei proiecte se află în diverse stadii de execuție, la final numărul locurilor în creșele de stat urmând să crească cu aproximativ 200. Valoarea celor 4 proiecte se ridică la aproape 40 de milioane de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La aniversarea de 20 de ani AHK România premiază performanța

Articolul următor

Universitatea de Vest Timișoara a accesat granturi europene în valoare de 30 de milioane de lei

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share